Jump to content

Liekie

Members
 • Content Count

  544
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Liekie

 1. Ja dat is de maat en dan het lagere model. Er is ook een model met een dakgoot op 1.8m (geloof ik uit mn hoofd) maar deze maat is voor mij echt prima. De tomaten heb ik al getopt voor ze het dak raken, enkel de komkommer zou nog wel hoger willen, maar die geeft op de hoogte tot waar hij kan toch al meer dan genoeg. En ik kan op deze hoogte ook nog gewoon overal bij.
 2. Wij hebben een acd prestige gezet. Stond als showmodel bij de boerenbond en mocht ik voor 1000 euro meenemen. Zelf afbreken en weer opbouwen was helemaal niet ingewikkeld, vervoeren was wel heel spannend, maar zonder schade gelukt. Hij staat met betonankers op de hoeken in de grond en vol in de wind. Zeer stevig, heel tevreden.
 3. Ik heb ook geen ervaring met venkel, maar ben zeker in voor de uitdaging! Bedankt weer voor de organisatie!!
 4. Ik heb op mijn beurt genoten van je verhalen. Je zou iets moeten doen met je schrijftalent!! (Voor het geval je dat nog niet deed 😊)
 5. Nu we bijna een jaar verder zijn wilde ik de jacarandas weer binnenhalen (deze keer op tijd!). Maar niet zonder nog even een kiekje te delen van hoe ze er nu bij staan na alle tips en trics nauwkeurig opgevolgd te hebben. Die boompjes groeien als een trein!!! Je kunt nog het afgevroren stammetje zien bij alledrie maar wat er inmiddels alweer bovenop gegroeid is, is echt enorm! Snoeien vinden ze inderdaad niet leuk. Nieuwe takken richten zich daardoor sterk omhoog. Bij de voorste was snoei niet nodig, die heeft maar 1 tak uit de hoofdstam gegroeid en ging daarop door. De middelste is de weirdo van de club, die heb ik af en toe wat gekortwiekt en gaat nu na wat bladval getooid met een warrig bosje bovenop. De achterste heb ik ook laten gaan en heeft 1 hoofdstam en nog 2 zijtakken daar strak langs omhoog. Daar moet ik toch eens wat mee gaan doen komend jaar. Uitbuigen wellicht. Voor nu ben ik zeer tevreden over dit 3tal. Nu nog een winterstalling zien te vinden...
 6. aardig om iemand dom te noemen terwijl je alleen maar wilt helpen. Je mag blijkbaar niet eens een poging wagen met een gokje en een smiley zonder afgekraakt te worden. Jammer hoor 😒 Alsof iemand zomaar onkruid in z'n mond gaat stoppen na een grapje op een forum. Denk het ook ja. Heeeeel dom.
 7. https://www.vreeken.nl/643550-erythroxylum-coca-var-coca deze lijkt er verdacht veel op, maar ik kan me niet voorstellen dat zoiets 'zomaar' in je tuin terecht komt... Misschien moet je eens een blaadje proberen
 8. Wat een mooie schone lei! Er is een tijd van ploegen, een tijd van zaaien, een tijd van oogsten en ook een tijd van rusten. Voor alles is tijd nodig en is er genoeg van, als je de tijd ervoor maar neemt.
 9. niet zelf gedaan, een prof kwam langs, maar nu staan er 6 rattenvallen in onze tuin en nog eens 4 in de tuin van de buren. Hopelijk zijn eventuele slachtoffers wel meteen heen. Ik kijk nou niet direct reikhalzend uit naar de activiteit die volgt als dat niet zo is...
 10. ach dat is wel sneu, maar ook wel weer een leermoment (always look on the bright side..) De kleine paprikaatjes hangen nog steeds te bungelen trouwens, maar ik heb wel (in m'n hoofd dan) besloten dat ze eraf moeten. Nu alleen nog doen... DOEN! Doe dan!! ...
 11. ah jammer @Beukwood, was hij al overleden voordat je begon met knippen of is hij juist daaraan overleden?
 12. Dat ziet er supergezellig uit @Mellie! Mijn mama is vandaag ook jarig, dus plantjes en wat frutsels cadeau gedaan. Een paprikabonsai geknipt en terwijl de pubers een appeltaart bakten heb ik in 'de zijstraat' (zo noemen de kinderen het paadje langs ons huis) de laatste hand gelegd aan de aansluitingen van de druppelslang en de planten daar weer omheen/tussendoor gerangschikt. En de sproeier in de voortuin ook meteen aangelegd. Precies voor de 9e kastanjepaal (aka precies in het midden). Weer een klusje klaar. Nu voetjes omhoog met een kopje thee en die appeltaart.
 13. Moet je die dikke wortels er dan sowieso uit knippen? En dus in januari/februari nog eens langs gaan bij de kringloop, check!
 14. Bedankt voor alle tips @rorror!! Hij staat nu zeer zonnig op het zuiden, maar ik vind het zo jammer om die kleine paprikaatjes eraf te halen. Het staat zo geinig. Ik slaap er nog een nachtje over en dan besluit ik of ze er dan toch af gaan. Ik kan natuurlijk niet het advies van de meester in de wind gaan slaan he Die schaal weet ik ook niet of me dat gaat bevallen. Bij de 2ehandswinkel waar ik was gaan kijken hadden ze genoeg potten, maar geen echte voor bonsai. Dus toen maar voor deze gegaan, staat wel mooi. Het praktische zal ik wel ondervinden. Ik vond trouwens dat er niet veel soeps aan wortels aan zat. Heel veel 'nettige' wortels en niet van die dikkere stevige wortels. Dus ik heb maar gewoon heel lomp een heel stuk uit het midden weggehaald zodat ik de rest van de wortels rondom naar buiten kon spreiden. Geen idee of dat een beetje de bedoeling is maar dat leek me met deze wortels de beste oplossing. We zullen zien!
 15. Naar het voor beeld van @rorror heb ik me ook eens gewaagd aan het knippen van een paprikaplant (geen peper,toch leuk) in bonsai. Voor een eerste keer vond ik dat geweldig spannend en razend interessant om allereerst te kijken wat voor materiaal er eigenlijk uit die pot zou komen en ook of ik de boel een beetje aan het groeien kan krijgen zo. Veel geleerd, vooral niet te hard duwen/trekken aan takken want het breekt af als je met je ogen knippert en het materiaal om mee te vormen is denk ik te slap (of de plant te taai..?) Want nu moesten er zelfs spanbanden aan te pas komen om de boel in vorm te trekken. Wel echt heel leuk en ook blij met het eindresultaat. Ik ben benieuwd of hij weer gaat uitlopen. Zo begon ik: En na wat knippen en wassen zag de plant er zo uit: Toen bijzonder scheef in een schaal gezet en wat takken naar beneden gevormd. Ik heb hem in potgrond staan omdat hij daar ook uit kwam, maar geen idee of dat eigenlijk een goed plan is... Was leuk om te doen!
 16. Moe gewerkt, maar het hegje staat kaarsrecht en fier rechtop in de wind! 110 beukjes de grond in gebeukt 💪 Nou hopen dat ze een beetje willen aanslaan! @Sjoerd68 die tools heb ik! Nu alleen nog wat aluminium, tijd en inspiratie ergens vandaan halen...
 17. Leuk project @Sjoerd68! Ik wil ook erg graag een oppottafel in de kas en ik heb het nooit overwogen om dat zelf te maken. Nu ineens wel! Ik ben benieuwd naar jouw eindresultaat!
 18. terwijl ik met de doos bezig was ging ook inderdaad de gedachte door mijn hoofd dat je vooral niet te vroeg aan de beurt moet zijn bij zo'n nieuwe ronde! Maar ook weer niet te laat omdat iedereen natuurlijk voor die specialios gaat en die er dan ook weer het eerst uit zijn. Wild idee hier: zou het een idee zijn om aan het eind van de ronde een soort 'inhoudsopgave' te maken van wat er nog in de doos zit? Kan een overweging zijn om de volgende rond wel of niet weer mee te doen?
 19. oh die zaten hier honderden afgelopen jaar! Maar dan ook echt VER-SCHRI-KE-LIJK veel. Kropen allemaal in de spouwmuur om te overwinteren (lekker warm). Dit jaar zijn het er gelukkig een stuk minder, maar ik zal de onderzoekers wel verblijden met wat foto's. Ik wist trouwens niet dat ze zo schadelijk waren. Edit: via de link van Arja zie ik wel een heel specifieke tekening op het beestje. Misschien heb ik een andere soort. Ik zal eens foto's maken.
 20. Als je zaden kurkdroog zijn, dan zijn plastic zakjes geen enkel probleem. Je kunt ze natuurlijk ook in mooie gevouwen papieren zakjes doen of iets anders creatiefs, maar die plastic zakjes zijn lekker klein en kun je flink verzamelen voordat die schoenendoos echt uitpuilt:-) Als je zaden niet echt droog zijn gaat de boel wel schimmelen, klein aandachtspuntje
 21. En de doos is weer op weg naar tielse flipje! Ik denk dat ik de keuze aan paprikas/pepers ongeveer verdubbeld heb, maar ik heb mijn eigen collectie ook heel fijn uit kunnen breiden. Komend jaar worden er HEEL hete pepers geteeld Dank aan allen die mij voorgingen en voor uitbreiding van de doos gezorgd hebben, veel plezier aan allen die nog meedoen. Voor @RoosDeTuinier heb ik een zakje met wat oudere muismeloenzaden erin gedaan, maar die begin dit jaar nog kiemkrachtig waren (ik had mijn planten ervan) en er zitten er zoveel in dat je er gewoon genoeg van moet zaaien, dan komt er altijd wel wat op.
 22. De doos is bij mij aangekomen! Leuk leuk! Ik zal er vanavond eens voor gaan zitten. Dit weekend ben ik helaas niet thuis (de vloer-mannen komen langs dus wij moeten eruit) dus ik zal hem pas na het weekend op de post kunnen doen. Hopelijk vergeven jullie me die 1e dag extra dan maar.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...