Jump to content

Liekie

Members
 • Posts

  764
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Liekie

 1. Hier heb ik van 1 van de buitenplanten gisteren ook een vergeeld frommeltje eraf gehaald. Aan beide planten hangen nu 2 minikomkommertjes van zo'n 3cm. Hup jongens, groei!
 2. In mijn 2 buitensonjas heb ik de eerste vrouwelijke bloemen gespot in oksels 5 en 7 aan de ene plant en 6 en 7 in de andere. De mannelijke bloemen heb ik weggehaald, 3 stuks bij beide planten. Ze zijn nu toch aan hun inhaalrace begonnen!
 3. Net als @mdubbelm zijn mijn 2 sonja's ook nog maar 30cm hoog, maar dus klaar genoeg om buiten uitgeplant te gaan worden. Precies wat we gaan doen morgen en dan komt er een winnaar aan! Ik voel het!! Van die paprikas die in diezelfde bak staan verwacht ik trouwens niet zoveel meer. Echt trage kruipers die.
 4. Prachtige tomaten @Mai Pensato!! En zo vroeg ook! Hier is alles nog mooi groen, maar de vruchtzetting is echt stukken beter dan vorig jaar! Een kleine greep uit de groene oase Blush: Supersweet Sprite Quedlinburger Fruhe Liebe (deze laat ik 2stammig groeien in de kas)
 5. Paksoi, geheel volgens verwachting overigens. Meteen bloemen in de moestuin, dat dan weer wel...
 6. Prachtig en jaloersmakend! Mijn paksoi is (volledig volgens verwachting) weer in de bloemen geschoten. Ook mooi, maar toch anders
 7. Liekie

  Bonen 2022

  Ik heb ze vanochtend pas gelegd en ik zet ze altijd echt VEEL dichter op elkaar met mega opbrengst. Ik heb 10 staken op 1,5m x 0.8m staan met aan iedere staak 4 bonen. Dit jaar de cobra, een paarse boon waar ik geen naam van weet maar lekker en 'mocca with cherry' uit de zadendoos. Aan het eind van het seizoen waait de boel inderdaad meestal om wat voor mij het teken is om het op te ruimen. Droogbonen zijn niks voor mij dus dat past prima. De enigen die ik ooit heb geoogst doen al jaren dienst bij het bakken van taartbodems.
 8. Op kippenforum.nl staan soms contactgegevens van fokkers. Misschien ook wel van Brahma's. Of anders marktplaats?
 9. He grappig dat jij het online artikel gevonden hebt @Trea. Ik kreeg hem van mijn moeder doorgestuurd en vond hem nog (in iets andere vorm) in mijn WhatsApp 😀 Maar mijn ervaringen zijn ook zeer positief ermee. @Mellie ach... zo zielig. En dat ze ook zo kan volhouden! Instinct is toch een hardnekkig iets... Sterkte ermee. De kipsituatie hier is min of meer hetzelfde. De witte orp doet wel weer mee met scharrelen, maar is ook wel de eerste die even gaat zitten om daarna weer door te gaan. Maar legt nog steeds geen eieren. De andere orp (die niet ziek lijkt) trouwens ook niet. De wyandotte wel. Na ziekte, hoe lang kan het duren voordat er weer eierproductie is? Gokje: "dat varieert"?
 10. Dank voor de tips @Trea! Ik strooi al een tijdje lavameel op de vloer en in de hoeken van het hok. Ik las die tip in Landleven (? niet meer helemaal zeker) en bij het schoonmaken gaat het mee in de composthoop dus zo komt het ook weer in de moestuin. Ik vond dat wel een mooi dubbeldoel dus ben dat gaan doen. De zaklamptip ga ik ook nog doen. Het testrolletje had vandaag geen luizen dus misschien was het dat dan ook niet. De kip is ook weer flink opgeknapt, scharrelt weer mee en als ik niet had geweten dat ze ziek was had ik niks meer gemerkt. En er was weer een ei gisteren! Wel van de wyandotte, maar toch, de dip lijkt voorbij!
 11. ach @Mellie superlief! En ik moet ook toegeven dat mijn gedachten ook veel bij de arme kip zijn, maar ze lijkt echt oprecht bij te trekken. Gisteren was echt best wel weer een goede dag voor haar. Mede omdat de zak met meelwormen was omgevallen heeft ze flink kunnen snoepen, weer de hele dag buiten rondgescharreld en beestjes en grasjes gepikt (en het terras ondergescheten met d'r zussen... das dan weer jammer). En gisteravond hadden we een hoosbui waar ze alle3 gewoon buiten bleven. Maar doorweekte kip of niet, toch weer scharrelen. Dus ja, ik word toch weer lichtjes positief in de tussentijd. Wel opvallend is dat nu geen van allen een ei legt. Ik weet niet wat ik ervan moet denken, maar solidair is het wel Ik heb wat bloedluisrolletjes opgehangen om te checken of het dat niet is. Ik heb de kippen al wel onderzocht en niks gevonden, maar het zou toch niet... Het was er wel warm genoeg voor...
 12. Haha briljant!! Jouw vrucht is al langer dan mijn plant!! Fantastisch 😀
 13. Een kleine update met een klein sprankje hoop. Alhoewel ze vandaag ook veel gerust heeft en nog wel vaak bol zat heeft ze vandaag uit zichzelf toch weer legkorrels gepikt en meelwormen. Ook zelf gedronken en met de andere dames op het gras gescharreld. De krop leek nu wat voller en ik kon ook duidelijk korreltjes voelen zitten. Dus al met al een betere dag dan gisteren. Wie weet komt ze er toch gewoon weer bovenop en was het toch iets wat in de krop dwars zat. Ik juich nog niet, houd nog steeds rekening met alles, morgen weer een dag.
 14. Eindelijk de buitentomaten uitgeplant, ze stonden echt helemaal te verpieteren in hun veel te kleine potjes. Moet ik toch echt wat beter plannen...
 15. Hetzelfde eigenlijk. Ze zit veel bol en eet of drinkt niets, althans niet uit zichzelf. Ik had haar wat meelwormen gegeven en die wilde ze wel wat pikken en ze mochten vandaag allemaal in de tuin scharrelen en daar had ze toch ook nog op het gras geschakeld en een slak gegeten (jeej!). Maar veel onder de struikjes zitten en rusten. Ik heb haar krop gemasseerd een paar keer vandaag. Het lijkt alsof er wel wat in zit maar het is zacht. Bij de andere orp voelde ik de zaadjes zitten, maar bij de zieke is het 1 zachte massa. En ze weegt echt zo weinig. Ik pakte haar op en echt zo licht. Ik denk dat het een aflopende zaak is... 😞
 16. Hier ben ik verontrust over de witte orp. Ze eet zeer weinig, zit bol, als ik haar overeind help koert ze wel wat, maar verder lusteloos. Ook heeft ze witte spuitpoep. Iemand enig idee? Hoort dit bij broeds zijn?
 17. Tomaten en paprikas weer recht gezet. Scherven bijeengeraapt van de omgewaaide pot op de tuintafel. Het ging wel even hard hier! Ruiten van de kas zitten er gelukkig nog in!
 18. Ook al is het maar een term, ik heb NU al iets geleerd van de wedstrijd. Alhoewel ik natuurlijk wel van pitloos fruit had gehoord was mij de term parthenocarp nog niet bekend. Dank @Frans!
 19. Oh wauw! Die van mij hebben nog maar de kiemblaadjes! Blijkbaar had ik dus wel eerder kunnen zaaien 😀
 20. Nou dat vind ik echt onzin hoor @Mai Pensato! Iedereen kweekt toch op een andere manier! Dan kan ik ook gaan zeggen dat iedereen die op klei kweekt meer kans heeft dan ik op mijn klapzandgrond omdat er meer voeding in zit, maar dat is toch precies waar deze wedstrijd om draait!! Hoe doe jij het, hoe doe ik het en daarvan leren hoe dat het eindproduct beïnvloedt. Iedereen doet het anders en juist die verschillen maken het een mooie wedstrijd. En mocht je inderdaad winnen, dan is je dat gegund omdat jij op jouw manier dat voor elkaar gekregen hebt. Maar dat gaat niet gebeuren want die 2 planten van mij gaan de winnaar produceren 😉
 21. Ik vind dit soort technieken echt razend interessant en vind het ook erg leuk om de ervaringen met dit soort kweektechnieken te lezen. Wellicht niet om dit zo zelf direct aan te gaan pakken maar wel om van te leren hoe het ook anders kan en waarom je het een of het ander zou willen doen. Zulke topics vind ik echt een verrijking! Dank hiervoor!
 22. Je moet dan NU naar het casino! Met zoveel opeenstapeling van geluk kan dat niet meer mis gaan! En ieuw, maden in de pesto!! Toch fijn dat DAT wat anders was! Zuurdesem is toch een mooi spul
 23. For the record: Gisteren heb ik 2 sonjazaden gezaaid. Voor de buitenteelt want ik had superenthousiast alle paprikas al gezet in de kas voordat ik me realiseerde dat er nog plek moest blijven voor een sonja. Achja, hoe plannen toch voortdurend veranderen in de tuin he.
 24. Radijsjes! Gewoon uit het vuistje lekker pittig. En zonder slakken! Droogte heeft toch ook zo z'n voordelen. De nijntjes vonden het loof ook lekker.
 25. Ach jammer, maar ze heeft dan toch wel een goede oude dag bij jullie gehad. Ik wist niet dat een dode kip zo in de tank zou kunnen. Weer wat geleerd!
×
×
 • Create New...