Jump to content

harm07

Members
 • Posts

  203
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by harm07

 1. Wildgroei: Die laatste foto zou ook gele ganzenbloem kunnen zijn. die heeft ook precies van zulke blaadjes.
 2. Stamboontjes purple teepee en oost-indische kers
 3. Vandaag wat lente-uitjes en radijs gezaaid + bloemenmengsel.
 4. Dat is rode wondklaver. Inderdaad een mooi plantje en de bloemen zijn nog eetbaar ook.
 5. Mij lijkt het een platycodon (ballonklokje). Die kunnen ook meerjarig zijn en toevallig hebben wij die hier ook een al een paar jaar staan. Als ze bovenkomen zien ze er precies uit zoals op de foto. Ook met van die paarsige stengels.
 6. Ook alvast een foto van de plantjes:
 7. Tomaten verplant naar een grotere pot + enkele bloemen gezaaid (o.a. spiegelklokjes en chinese ridderspoor)
 8. Dat kan zeker,maar pluk niet teveel blaadjes, want dat is voor het plantje ook niet goed. Als je meerder planten hebt gewoon van elke plant1 of 2 bladeren plukken, lijkt mij.
 9. Ook aangemeld Ben zeer benieuwd naar de planten, en gelukkig heb ik nog een plekje over.
 10. De welkoop zit hier niet in de buurt. Hier in de omgeving kan ik die snijbiet gewoon niet te pakken krijgen. En om nou 1 zakje via internet te bestellen vind ik ook nogal prijzig.
 11. Hallo allemaal, Een poosje geleden heb ik snijbiet gezaaid, maar dit is compleet mislukt. De planten stonden te donker, waardoor de stengels veel te lang zijn geworden. Helaas had ik maar 25 zaden gekocht, en die zijn nu op. Is er iemand die nog snijbiet zaden 'Bright Lights' over heeft waarmee ik zou kunnen ruilen? Zelf heb ik nog veel zaden over, dus graag PB'tje
 12. Dit jaar ga ik voor het eerst aardappels kweken en wel het ras 'Aktiva'. Ik weet enkel dat dit een vroeg ras is en vrij goed bestand tegen aardappelziekte.
 13. Daar ben ik ook erg benieuwd naar. Ik ga ze dit jaar ook voor het eerst telen.
 14. als je snackkomkommers uit wil proberen heb ik hier ook nog zaad voor je. Stuur dan ook maar een PB
 15. Vorig jaar heb ik uit oranje minipunt-paprika's van de jumbo zaden geoogst en er planten van gekweekt. En het viel totaal niet tegen. In het begin groeiden de planten vrij langzaam, maar daarna groeiden ze juist heel snel. Ik heb van elke plant zeker 15 vruchten kunnen oogsten (2 planten dus zeker 30 paprikaatjes). Ook waren de vruchten hetzelfde als in de winkel (even zoet ook). Dus die kan ik nog wel aanraden. Ik heb de planten laten overwinteren dit jaar, zodat ik meteen grote planten heb.
 16. Vandaag de zomerprei 'Jaune Gros du Poitou' gezaaid. Paprika's hoef ik dit jaar niet te zaaien, want ik laat de planten van vorig jaar overwinteren wat tot nu toe goed gaat.
 17. Zelf denk ik dat de meeste mensen de wortels van peulvruchten zelf gebruiken. Door het onder te spitten of de composteren.
 18. Dat lijkt inderdaad heel veel op de bloeddruppelstekelzwam. Wel heel mooi en bijzonder en ook nog eens zeldzaam. Hij leeft normaal gesproken ook op sparren en dennen.
 19. Mijn moestuin heb ik vandaag bedekt met een heeeel dun laagje compost, en daar over de walnootbladeren. Ik heb er wat gaas bovenop gelegd zodat de boel niet wegwaait. Nu maar hopen dat het allemaal de moeite waard is.
 20. De peperzaden en zaden van boontjes zijn geruild!
×
×
 • Create New...