Jump to content

piggy

Members
 • Posts

  196
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Geulhem, Zuid-Limburg
 1. Hier een onder/zijaanzicht
 2. Dank je speets, ik heb helemaalgeen verstand van paddestoelen behalve de Reuze Bovist. Hij was moeilijk benaderbaar (loodrechte helling). De onderste foto is van de zijkant maar is 90 gr. gedraaid. Zal morgen nog eens proberen een betere foto te maken.
 3. Vanmorgen ontdekt in mijn tuintje op dood hout. Het zijn alle reuzen eksemplaren. De "kelkbladen" zijn 30 a 40 cm breed. De "stam" is zo dik als mijn pols. Ze zien er nog vers uit.
 4. piggy

  Vraag over Okra

  In de serre is het niet zo moeilijk. Alleen voor de bloem is het al meer dan de moeite waard
 5. Ik heb al 50 jaar lang een moestuin en ben "van de oude stempel" dus traditioneel, mooi in rijtjes. Maar braak liggen is er niet bij! En wieden moet altijd, en gaat het makkelijkste bij rijtjes.
 6. Slaap lekker en droom zacht. Hoe groter je moestuin, hoe meer geld erbij moet! Wil je er geld aan overhouden zul je in de richting van een tuinbouwbedrijf moeten gaan nadenken.
 7. Vanmiddag 24 januari 2016 fladderden de eerste vleermuizen door de tuin. Lokatie : Geulhem, Zuid-Limburg.
 8. Hi speets, bij ons doen ze er erwten in!
 9. Ik denk dat het iets gekompliseerder is. Ukraine behoord (nog) niet tot de Europese Unie. Wel zijn er bepaalde handelsafspraken. maar de details ken ik niet.
 10. Heb net een melkcentrifuge binnen gekregen uit de Ukraine, Enkel een stempeltje van de Amsterdamse doeane, was in 3 werkdagen aan huis afgeleverd (na bestelling), geen accijnzen.
 11. piggy

  voorstellen

  ... carrot stoemp ...
 12. Ja Jorieke met net (kadova's). Deze week ook 40 l rauwe melk verwerkt: 15 l gestremd -->1940 g kaas (goudse) -->6 l wei -> 500 g Ricotta 25 l afgeroomd -->1850 g room -> 1300 g boter + 250 g botermelk -->23 l afgeroomde melk -> 2200 g kaas (half harde)
 13. De verklaring hiervoor zou zijn dat bij de moderne kunststof vaten met net de wei-afvoer veel sneller kan verlopen dan bij de traditionele houten vaten. Hierdoor wordt veel sneller een korst gevormd, wat het doel van het persen is.
 14. Hallo Appelvrouw, Volgens het Handboek Rondom Boerenkaas, hoofdstuk 12 - Persen en Rechten, uitgave van Praktijkonderzoek Rundvee, Schapen en Paarden (PR) alsook in de uitgave "Melk Kaas Boter op de Boerderij" uitgegeven door C. van 't Riet Zuiveltechnologie BV, brengt men bij kunstof vaten eerst een relatief zware druk aan 3 tot 4x het eigen gewicht daarna wordt de kaas gekeerd en wordt er geperst met 1 tot 2x het eigen gewicht. Bij houten vaten is het precies andersom!
×
×
 • Create New...