-
-
Welke paddestoel is dit?
Hier een onder/zijaanzicht
-
Welke paddestoel is dit?
Dank je speets, ik heb helemaalgeen verstand van paddestoelen behalve de Reuze Bovist. Hij was moeilijk benaderbaar (loodrechte helling). De onderste foto is van de zijkant maar is 90 gr. gedraaid. Zal morgen nog eens proberen een betere foto te maken.
-
Welke paddestoel is dit?
Vanmorgen ontdekt in mijn tuintje op dood hout. Het zijn alle reuzen eksemplaren. De "kelkbladen" zijn 30 a 40 cm breed. De "stam" is zo dik als mijn pols. Ze zien er nog vers uit.
-
Vraag over Okra
In de serre is het niet zo moeilijk. Alleen voor de bloem is het al meer dan de moeite waard
-
Soort moestuin?
Ik heb al 50 jaar lang een moestuin en ben "van de oude stempel" dus traditioneel, mooi in rijtjes. Maar braak liggen is er niet bij! En wieden moet altijd, en gaat het makkelijkste bij rijtjes.
-
Paprika peper zaailingen : hoog? licht genoeg?
"Diep" verspenen :
-
Geld verdienen aan je moestuin
Slaap lekker en droom zacht. Hoe groter je moestuin, hoe meer geld erbij moet! Wil je er geld aan overhouden zul je in de richting van een tuinbouwbedrijf moeten gaan nadenken.
-
Eerste vleermuizen
Vanmiddag 24 januari 2016 fladderden de eerste vleermuizen door de tuin. Lokatie : Geulhem, Zuid-Limburg.
-
Foto's van: je oogst
Hi speets, bij ons doen ze er erwten in!
-
Controle douane
Ik denk dat het iets gekompliseerder is. Ukraine behoord (nog) niet tot de Europese Unie. Wel zijn er bepaalde handelsafspraken. maar de details ken ik niet.
-
Controle douane
Heb net een melkcentrifuge binnen gekregen uit de Ukraine, Enkel een stempeltje van de Amsterdamse doeane, was in 3 werkdagen aan huis afgeleverd (na bestelling), geen accijnzen.
- voorstellen
-
Hoe ik (Goudse) kaas maak
Ja Jorieke met net (kadova's). Deze week ook 40 l rauwe melk verwerkt: 15 l gestremd -->1940 g kaas (goudse) -->6 l wei -> 500 g Ricotta 25 l afgeroomd -->1850 g room -> 1300 g boter + 250 g botermelk -->23 l afgeroomde melk -> 2200 g kaas (half harde)
-
Hoe ik (Goudse) kaas maak
De verklaring hiervoor zou zijn dat bij de moderne kunststof vaten met net de wei-afvoer veel sneller kan verlopen dan bij de traditionele houten vaten. Hierdoor wordt veel sneller een korst gevormd, wat het doel van het persen is.
-
Hoe ik (Goudse) kaas maak
Hallo Appelvrouw, Volgens het Handboek Rondom Boerenkaas, hoofdstuk 12 - Persen en Rechten, uitgave van Praktijkonderzoek Rundvee, Schapen en Paarden (PR) alsook in de uitgave "Melk Kaas Boter op de Boerderij" uitgegeven door C. van 't Riet Zuiveltechnologie BV, brengt men bij kunstof vaten eerst een relatief zware druk aan 3 tot 4x het eigen gewicht daarna wordt de kaas gekeerd en wordt er geperst met 1 tot 2x het eigen gewicht. Bij houten vaten is het precies andersom!