Jump to content

Richard74

Members
 • Posts

  204
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht
 1. Als er gras op ligt, of zelfs onkruid, dan is er bodemleven en dat wil je eigenlijk behouden. Bekijk de site is van Charles Dowding, hij is mijn Moestuin Master Charles is op een zelfde stuk grond begonnen, en op zijn site kan je daar van alles over vinden. Volgens mij, is hij op bepaalde delen begonnen met gewoon een laag compost, 10-15 cm, bovenop het gras en direct gaan zaaien. Leverde geen enkel probleem op, je behoudt het bodemleven, mulcht waardoor het gras/onkruid verdwijnt en doordat je zaait en groei krijgt stimuleer je ook weet het bodemleven. Maar goed, zijn site dus, veel informatie te vinden en zijn boeken zijn ook een aanrader. Succes, ik ben eigenlijk wel erg jaloers op je hoeveelheid grond en de enorme hoeveelheden moestuin projecten je daar kan starten
 2. Ja dat klopt, maar dit is een Stichting, dan werkt het weer anders blijkbaar.
 3. Het bestuurslid dat mij heeft ingelicht is nog wel op de tuin maar niet meer in het bestuur. En inderdaad, ik vind eigenlijk ook dat ik naar eer en geweten gehandeld heb, het enige argument wat zij hebben is dat het ooit wel in het Reglement heeft gestaan maar dat het er nu niet meer in staat. Ze erkennen dus dat het niet in het Reglement staat, maar toch moet ik het huisje verplaatsen. Het enige waar ik mij zorgen over maak in het Reglement is de volgende regel: In alle gevallen waarin het Reglement niet voorziet, beslist het bestuur. Dat klinkt voor mij weer als dat we een Reglement hebben maakt niet zoveel uit, we verzinnen als Bestuur alles ter plekke en op basis van bovenstaande regel is alles valide. Terwijl ik dit schrijf vraag ik mij af hoe dit eigenlijk zou moeten werken. Je hebt een Bestuur, die zetten een Reglement op papier en roepen vervolgens dit is het Reglement. Zonder inspraak van de tuinders. Is dat ok? Ik weet erg weinig van deze materie, dat is wel duidelijk
 4. Hallo, Een vraag mbt plaatsing van huisje op volkstuin. Een paar weken geleden heb ik een huisje, niet al te groot, 3 bij 2.50 ongeveer geplaatst op mijn tuin,. Ik heb voor ik dit deed de regelementen geprint en bekeken, daar stond niets over huisjes en regels in, vervolgens heb ik een half jaar geleden een lid van het bestuur gevraagd dat ik van plan was een huisje neer te zetten en hoe of wat qua regels en hij gaf aan dat ik het huisje aan de voorkant moest zetten, want daar stonden ze allemaal, dus gewoon in lijn met de anderen. Dit heb ik gedaan, niets aan de hand dacht ik. Maar nu roept de voorzitter van de Stichting dat het huisje niet goed staat, de deuren moeten naar de tuin wijzen, hij moet 1 meter van het pad af staan en nog wat zaken. Het huisje staat stevig op zijn plek, is verankerd met hardhouten palen, waterpas gezet etc en het zou een behoorlijke klus zijn om het huisje weer te verplaatsen, maar ik ben ook bang dat het huisje er niet beter van wordt. Het is zo'n bouwpakket ding. Wat zouden jullie doen? Er staan nergens regels mbt het plaatsen van huisjes, en nu vind de voorzitter het niet mooi en moet het anders. We hebben nogal wat wisseling in het bestuur, als straks iemand anders het over neemt dan vind hij het wellicht weer niet goed en moet ik weer aan de gang. Hoe zit dit juridisch eigenlijk? Als ik zeg ik laat het zo staan, kunnen ze mij dan van de tuin af gooien? Ik heb het gevoel dat ik nu overgeleverd ben aan willekeur.
 5. Ah ok, goed dat je het zegt. Maar in de grond laten betekent dus gewoon regelmatig bieten eten, want ze groeien hard door. Dan kan ik nu dus ook nog bieten zaaien gok ik, als ze toch nog tot november/december hebben voor ik ze ga oogsten.
 6. Ok bedankt allen! Goed dat ik ze nog gewoon kan opeteen en het bewaren had ik dus verkeerd begrepen, ik ga ze de volgende keer zekere in een bak met grond bewaren. Top.
 7. Ik dacht dat ik bieten het beste in de grond kon bewaren, maar ze blijven maar groeien Ik heb nu een paar bieten van 600-700 gram per stuk. Zijn die te groot en kan je daar niks meer mee of is het gewoon een kwestie van langer koken en dan is het gewoon prima om te eten?
 8. Top idee Bit, daar ga ik mee aan de slag. Bedankt!
 9. Is het mogelijk om zaad te winnen van mijn Basilicum die momenteel in mijn kas in bloei staat, zie foto. En zo ja, hoe dan?
 10. Hier doen de drie paprika planten en de drie peperplanten (cayenne) het uitstekend. Oogst al regelmatig paprika's(10-15) en nog genoeg vruchten aan de plant, en ik heb verdeeld over drie planten misschien wel 30 pepers hangen waarvan de eerste nu rood aan het kleuren zijn. Het eerste jaar dat dit zo goed lukt, eerder altijd ongelukkige planten en 1 of 2 paprika's. Ik ben er gelukkig mee in ieder geval
 11. Ik wil mijn knoflook ook gaan oogsten, heeft het nog zin om te wachten op een droge periode of maakt dat niet? Ik weet dat het beste is om ze te drogen op een afgedekte plek waar wel wind staat maar dat lukt mij niet. Is het ook goed om ze in de kas te drogen?
 12. Die discussie hebben we al een keer gehad he Weknow Conclusie van die discussie was dat zowel Charles Dowding, als Gardenmyths, aangaven dat 2 inches compost ELK jaar prima is, erg goed zelfs. Dat is 5cm volgens mij, dus ik zie geen probleem op dit moment. Sterker nog, mijn bramen en frambozen doen het fantastisch.
 13. Ik heb mijn frambozen en bramen in vergelijkbare grond staan. Ergens in mei juni gooi ik houtsnippers bij de bramen en ergens in november gooi ik bij beide 5cm compost. Verder niets. Ze doen het allebei buitengewoon goed. Ik heb een ware bloemenzee bij de bramen en de herfstframboos, vorige jaar begonnen met 20 takken die ik kreeg van de buurman, vormt nu een frambozenbos. Een stuk van 4.5 meter lang en 1.5 breed staat helemaal vol met nieuwe takken. Ik ben erg benieuwd hoeveel er vanaf gaat komen. Maar goed, compost en houtsnippers dus, meer niet.
 14. Ik heb dit jaar voor het eerst peulen gezaaid, zijn mooi gegroeid, prima in de bloemen en ik zie nu peulen hangen. Wat denken jullie, nu ook oogsten of nog even wachten? Wat is lekkerder?
 15. Ik heb momenteel ook behoorlijk wat mieren en vroeg mij eigenlijk af of ik ze moest gaan bestrijden. Ze zitten onder mijn tegels in de kas en zolang ze mijn planten met rust laten laat ik hen met rust. Dus, let them be toch?
×
×
 • Create New...