Jump to content

Veldjesgraaf

Members
 • Posts

  222
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Veldjesgraaf

 1. Hier ook 3 ramen in de kas. Op oost en west eentje met een automatische opener. Werkt fantastisch. Het derde raam staat zomer en winter open. Vastgezet met een touw. In de winter schuif ik er een latje tussen om de opening wat kleiner te houden
 2. Voor bessen hoeft dat niet, die woekeren niet. Bij frambozen vind ik het zelf ook reuze mee vallen. Regelmatig schoffelen is voldoende om ze in bedwang te houden.
 3. De zaden zijn gisteren binnengekomen. Notitie in mijn zaaikalender gemaakt: half april zaaien! Niet te vroeg, Naast de onvermijdelijke bak met pepers, paprika's en tomaten wil ik zo min mogelijk in de kamer zetten. De woonkamer is onbetwist de beste plek qua zonlicht, maar mag niet op een plantage gaan lijken. En rondkruipende kleinkinderen vinden jonge plantjes ook bijster interessant. Bij goed weer gaat alles zo snel mogelijk de kas in.
 4. Is dat een kas van Stappaerts? Ik heb er vorig jaar een laten plaatsen. Ontzettend veel plezier al van gehad. Succes met tuinen en welkom op het forum
 5. Ik wil ook graag meedoen. Het wordt binnenteelt.
 6. Combinatie van worteltjes met prei lijkt me niet logisch. Prei vraagt om stevige bemesting terwijl wortels zo goed als niets nodig hebben. Hoe ga je dat pal naast elkaar succesvol telen?
 7. De gemeente Molenlanden heeft afgelopen week al compost laten storten in alle kernen. Er is snel gereageerd door de inwoners. Auto's met aanhangers reden af en aan. Gisteren lag er nog hooguit 2 kuub hier op het dorp. Ook in andere kernen lagen grote bergen compost in de berm. Mooie schone compost. Geen rommel ertussen. Goed geregeld.
 8. Tja, wat is je definitie van een kleine tuin. Zelf heb ik sinds een paar jaar een Broadview staan in een voortuin van ca 15x15 mtr. Die wordt als het goed is een meter of 6 - 8 hoog. Voor een notelaar is dat bescheiden. In de hoeken van de tuin heb ik nog wat halfstam fruitbomen staan. Dat past prima en is netjes in verhouding. In een tuin van 6 bij 6 meter zou een notelaar de hele ruimte vullen. Vandaar de vraag, hoeveel ruimte heb je.
 9. Het was een mooie dag om op de tuin te werken. Een dood pruimenboompje gerooid en een winterrietpeer geplant. Een viertal nieuwe frambozen geplant en van alles voorgezaaid in de kas. Twee soorten doperwten, tuinbonen, knolselder, sla. En wat kleine rijtjes met spinazie, rucola en radijsjes. Voordat de tomaten en pepers uitgeplant moeten worden is dit wel weer weg.
 10. Hier een kas van ruim 3 bij ruim 4 meter. Vorige jaar april geplaatst. Ontzettend veel plezier van gehad. Tomaten die tot aan het dak groeiden. Komkommers die over de volle lengte van de kas groeiden. Wist me geen raad met de oogst en nam geregeld een tas vol mee naar het werk. Afgelopen week heb ik de borders opgehoogd en de ruiten gewassen. Komend weekend begin ik weer met zaaien. Erwten, peulen, tuinbonen etc Midden in de winter bij een zonnetje in de kas werken. Zolang de deur dicht is lijkt het zomer.
 11. Hier staat ook een Stappaerts kas van 3 bij 4 meter, in een verhoogde versie. Vandaag is storm Corrie er met volle kracht overheen geraasd. De kas gaf geen krimp en staat nog als een huis. Zeer degelijk materiaal. Ik heb een pad van 60*40 tegels en de borders iets opgehoogd tot de bovenkant van de fundering.
 12. Leven en laten leven is het beste advies. Ga niet de schooljuf uithangen. Je bent met no-dig ideeën waarschijnlijk een minderheid op het complex. Veel tuinders zijn langdurig op de tuin vanwege de sociale aspecten. Soort van dorpspomp functie. Daar geniet men van. Leden die al te fanatiek bepaalde ideeën prediken worden buitenbeentjes. Ieder tuiniert op eigen wijze. Als jouw wijze meer succes oplevert gaat een ander dat vanzelf ook eens proberen. Dat geeft meer plezier dan dogma's uitdragen. Maak er een mooie en gezellige zomer van!
 13. Zaadhandel Van der Wal heeft een heel aantal van deze "Robuuste soorten" opgenomen in zijn assortiment.
 14. Er staat nog een flink bed met planten op de tuin. Het plan was er gisteren een aantal te rooien. Door het slechte weer is er dat nog niet van gekomen. Vorig seizoen hebben we prachtige witlof kroppen gekweekt in emmers. De pennen waren laat gerooid. In een aantal fasen in november / begin december. De schuurzolder blijft net vorstvrij en is een ideale plaats om ze te bewaren. Het opkweken deed ik in huis op de zolder bij circa 16-17 graden. In een emmer met grond, alle pennen even diep. Een keer flink water ertussen is genoeg voor de groei. Over de emmer schoof ik een doos van 30*30cm, die zit vanzelf klem op de emmer. Op de hoeken blijft er ruimte open voor luchtcirculatie. Na een paar weken stonden er prachtige kroppen op. Iedere 2 weken zette ik een emmer met pennen boven. In totaal stonden er maximaal 3 stuks. Daarvan aten we elke week een keer witlof. Eerdere pogingen om ze in de schuur op te kweken mislukten steeds. De zolder van ons huis is blijkbaar de ideale plek.
 15. Gefeliciteerd Roos, Van mij geen inzending, 3 miezerige plantjes staan er nog. Het hele jaar door achter de kalender aan gerend, steeds net te laat gezaaid .... Toch plezier aan gehad. Hartelijk dank aan de organisatie. Volgend seizoen nieuwe kansen.
 16. Hier nog 3 kampioenskandidaten in de race.
 17. Hier zijn nog 3 overlevers te voorschijn gekomen. Ze hebben nog 5 weken om tot kampioenen uit te groeien.
 18. Het gaat hier niet veel beter dan bij HuubvG. Eind juni gezaaid. Een paar zaailingen kwamen op. Ze stonden in de zaaibak, in de kas. Gisteren was er weer een warme dag. Toen ik in de avond thuiskwam en in de kas keek waren de zaailingen gekookt. Dom,dom, dom. Vergeten om ze in de buitenlucht te zetten.... Snel wat vocht erbij en alles buitengezet, maar ik vrees dat het gedaan is met de wedstrijd deelname.
 19. Hier het hele veld met Frieslanders boven de grond. Ondanks koude nachten geen zichtbare schade.
 20. Jong opschot kun je best vroeg in de groei snoeien, regelmatig weghalen dan stopt ie uiteindelijk
 21. Al gedacht aan een vuisthamer met rubber dop? Dan loop je niet het risico op je bijl te slaan
 22. Schitterend ding. Zelf sta ik altijd met een bijl te klooien. Hout tegen een groter blok laten leunen en dan hakken. Nadeel is dat je continue moet bukken. Zal de filmpjes hier thuis laten. Binnen kort Vaderdag
 23. Stappaerts is inderdaad een goed adres. In het Westland zit Dave Storm. Beide bedrijven gebruiken materialen uit de professionele kassenbouw. Ze bouwen zeer solide kassen. Wanneer je kiest voor een kas van gebruikte materialen, dan kom je met jouw budget een heel eind Bedenk wel dat Stappaerts op dit moment ruim 10 weken levertijd hanteert. Ik kijk uit naar mijn nieuwe kas die over 2 of 3 weken geplaatst zal worden. Is al laat in het seizoen.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.