Jump to content

Veldjesgraaf

Members
 • Posts

  251
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Veldjesgraaf

 1. Op volkstuinen zie je vaak dat men 2 sets stokken gekruist in de grond steken. En daaroverheen been je dan de bonenstokken en andere spullen die je van de grond wilt hebben. Wil je ook gereedschap etc droog opslaan, dan is een golfplaatje genoeg. Met wat paaltjes maak je een constructie. Golfplaat erop en klaar. Op mijn oude volkstuin mocht niet hoger dan 60cm gebouwd worden. Dat afdakje had dan de juiste hoogte om even op te zitten. De uien werden er op gedroogd. Kortom, geen bouwwerk in het zicht en multifunctioneel. Oh, en de kopse kanten open houden, dan droog alles goed door de wind.
 2. Felicitaties voor de winnaars en veel dank voor de organisatie. Ik heb enorm veel schik gehad in deze wedstrijd. De voorpret werd breed gedeeld en gedurende de wedstrijd werd er serieus competitie geleverd. De winnaars vielen redelijk vroeg in het seizoen. Sonja piekt vroeg.
 3. Het gebeurt inderdaad via mijn mobiel. Ga via de browser naar het forum. Forum start in het Engels en springt dan naar Nederlands. Redzebra wordt dan Roodzebra bijvoorbeeld.
 4. Oei, ik ben van plek 1 af. Zal vanavond de plant eens goed toespreken. Nog twee maanden te gaan. Een 40+ moet hier ook lukken.
 5. Chroom-6 bevattende verf smeert defensie niet op palletranden. Alleen op rollend en vliegend materieel. De pallethoeken kopen ze ook bij kisten fabriek van iets dergelijks.
 6. Komkommer wordt bewaard Voor het geval de notaris langskomt voor meetcontrole
 7. scorebord kan aangepast worden: 38,1 cm 1307 gram In de kas geteeld Het
 8. Mijn teksten veranderen op het moment dat ik wat verzend. Staat goed in het kladblok. Stuur ik het weg dan worden sommige woorden veranderd. Tekst en de boodschap zijn soms onbegrijpelijk. Lezend op het forum denk ik dat meerdere gebruikers dat hebben. Iemand een idee hoe dat komt? Ik schrijf de berichten op mijn mobiel. De edit functie werkt vaak ook niet naar het zin.
 9. Om de concurrentie scherp te houden: een tussentijdse meting. Er lijkt nog groei in te zitten. Kan zomaar 39 worden, van 37 cm. Ligt er aan of de Veldjesgravin loodrecht op de bovenzijde fotografeerde. Nog maar laten hangen...
 10. Bedenk dat Champost flink inklinkt. Beter gezegd, het wordt opgenomen in de grond. Ik zou de bakken vullen met schone tuinaarde. Allerlei mooie varianten mixbodem kosten je handenvol geld. Je vult de bakken af met een laagje compost en herhaalt dat jaarlijks. De ideale bodem ontstaat in de loop van jaren door regelmatig te voeden met compost. En op iets minder gebalanceerde grond kun je toch prima tuinen. Moestuinieren is iedere jaar weer iets verbeteren. En perfect is het nooit. Geniet van het buiten zijn en de groenten van eigen bodem. Dat geeft de meeste voldoening . En onkruid wieden hoort er altijd bij Veel succes!
 11. Laat die nog maar hangen. Zojuist een officieuze meting gedaan. Hier hangt een 38-er aan de plant. Zoals eerder gezegd, dit is een hele leuke wedstrijd. Een gezonde competitie is losgebarsten. En aan het eind..... Wint iemand van wie we nog niets gelezen hebben.
 12. Snackkomkommers groeien tegen de klippen op. Dagelijks handenvol. Ik heb 3 planten staan. Daar delen de collega's in mee. Wedstrijd Sonja draagt gelukkig veel minder. Als ik die met tientallen kon plukken, moest ik er mee naar de veiling.;)
 13. Afgelopen tijd al wat aardappelen gerooid en gegeten. Vandaag alle Frieslanders gerooid. Een prachtige oogst. Meegerekend wat we al gegeten hebben, schat ik dat de hele oogst vier volle aardappelkisten is. Daar halen we december wel mee. Eind augustus worden de late gerooid. We eten dan bij het hele jaar rond van eigen tuin. Afgelopen mei hebben we voor het eerst aardappelen moeten. kopen.
 14. Van Felco kun je inderdaad alle onderdelen na bestellen. Goed schoon en scherp houden. Zo gaat ie een leven lang mee.
 15. Koop een Felco 2. Overal verkrijgbaar. Niet goedkoop! Tussen de 40-50 euro. Dan heb je wel de Rolls-Royce onder de snoeischaren. Elke hovenier heeft die op zak.
 16. Geen idee hoe groot de vakjes zijn, maar wel een kampioen in spé. Vanmiddag eens gemeten. Bij de Tour zegt de reporter in zo'n geval: virtueel in het geel! ......
 17. De hoge temperaturen van de laatste dagen zouden zomaar kunnen bijdragen aan extra lange komkommers. Ik lees tussen de regels door dat menig deelnemer weer naar het podium kijkt. Zoals Joop Zoetemelk altijd zei: "Parijs is nog ver" Nog ruim 2 maand te gaan. Leuke wedstrijd!
 18. Eind september is nog ver. Iemand zal toch wel een 40+ produceren.
 19. @ Mai Pensato slaap niet te vastt. Ik heb nog meer ijzers in het vuur. Nog een ruime 30-er sinds een paar dagen. Hou je zenuwen nog in bedwang.
 20. Hier is ie dan: 35,2 cm en 1156 gram. Goed voor een eervolle vermelding, hoop ik. In de kas geteeld.
 21. Een volgende kandidaat hangt aan de plant en is nu 28 cm. We blijven proberen om de koppositie over te nemen.
 22. Er is nog sprake van groei in en van geel. Aan de plant gemeten is de 34 cm al voorbij. Het zal er om hangen van ik Frans passeer. Zijn vingernagels zijn al op. Ik hoop niet dat hij straks aan zijn tenen begint
 23. Hier een Winterrietpeer, Concorde, Glorie van Holland en een Lunterse Pippeling. Elk 4 jaar oud. Er is al van alles uitgevallen. Ik dun nog wat verder uit om de boompjes niet over te belasten.
 24. Voor de dagelijkse kost heb ik ook 2 snackkomkommers in de kas staan. Vandaag plukte ik een dubbelloops exemplaar. Wilde ik toch even delen.
 25. Net weer een meting gedaan. de 33 cm is gehaald. Zolang er groei in zit blijft ie hangen. Mai en Frans zullen nagelbijtend de groei volgen denk ik zo..;) Een volgende kanjer is in de groei geschoten. In een paar dagen naar de 25 cm. Je hoort die dingen groeien. De buitenplant laat ook de eerste vruchtjes zien. wordt vervolgd.
×
×
 • Create New...