Jump to content

RubyOnTuesday

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  schoonhoven
 1. Oei, ik ben lang niet actief geweest. En zo ziet de tuin er momenteel ook uit. Ik vind de winter gezellig hoor, maar ik ben altijd erg blij als het voorjaar weer om de hoek komt kijken. Omdat ik zo lekker geduldig ben, ligt mijn zaaiplan al klaar en is alles wat ontbrak al besteld. En ik moest me weer inhouden, want ik wil ALLES! Maar dat ga ik dit jaar dus niet doen, ik hou het bij een paar groenten, die ik het lekkerst vind. Vorig jaar was ik namelijk het overzicht een ietsie pietsie beetje kwijt. Dan gaat de lol er een beetje vanaf. Hier nog wat foto's die ik in de zomer niet gepost heb . Om een beetje weg te dromen.
 2. Dankjewel! De vijver is inderdaad uitgegraven, er zat toch al een flinke kuil van de tegels opgraven
 3. Ik heb dit jaar voor het eerst tomaatjes (cherry) en ik ben weg benieuwd naar deze ervaring. Ze zijn wel al groot en een beetje slungelig, nja ik zie het wel. Ik beschik niet over goed licht hier helaas. Hopelijk vliegt de koude tijd voorbij en kunnen ze snel naar buiten.
 4. Na het zien van de film (met wat geploeter door het christelijke gedeelte heen, want daar heb ik niet zo veel mee) was ik overtuigd, dit wou ik proberen! Mijn grond was verschrikkelijk, alleen maar tegels en welgeteld drie wormen. En tot op vandaag de dag wil ik niets anders meer, van onkruid heb ik geen last, af en toe een sprietje maar die krijg ik er zo uit. Ook heb ik de bak in de zomer drie keer water moeten geven. Het aantal wormen is bizar en de planten groeien fantastisch. Ik las wel dat het de stikstof uit de grond zou onttrekken, ik ben geen wetenschapper maar kijk gewoon hoe het in mijn tuin uitpakt. Ik vind het logisch klinken dat de grond bedekt moet zijn voor het vocht en bodemleven.
 5. Zoals de titel al verklapt is er al even geen update geweest. We hebben een hoop gedaan en er is veel veranderd in ons kleine tuintje. In het nieuwe jaar besloten we dat alles helemaal anders moest! We begonnen met wat graafwerk en daar vonden we een halve meter onder de grond een grind tegel terras. Die hebben we meteen maar gebruikt als pad. Ook hebben we een kleine vijvertje gemaakt voor de kikkers etc. En is het konijnenhok verplaats (binnenkort krijgt hij een waar paleis!) ook heb ik nog meer ruimte gekregen voor bloemen gemixt met groenten! Tijdens het graven waren we blij verrast met het aantal wormen die we tegen kwamen, we hebben blijkbaar iets goed gedaan! De compostbak heeft plaats gemaakt voor wormentorens. Ook hebben we een boog gemaakt van oude takken zodat daar de bonen en Jack be little pompoenen aan kunnen groeien. Van de week hebben het gras gelegd en nu lijkt de tuin dan echt af. In de moestuinbak heb ik me totaal niet aan de planning gehouden en is alles wel 10x veranderd, maar ik geloof dat ik nu wel weet waar alles komt te staan En nu wachten tot de zaailingen zich laten zien en de plantjes naar buiten mogen, vooral na al dat prachtige weer
 6. Wat een heerlijke tuin! En zo rommelig is het helemaal niet hoor. Ik zit nog te wachten op het boek van Alys, maar mag ik vragen wat het bewerkelijke er aan is want ik ben nu alles Kris kras door elkaar aan het zaaien met hetzelfde idee misschien toch niet zo handig. En Heel herkenbaar, alles tegelijkertijd! Mijn moeder had vorig jaar borstkanker, rotziekte. Gelukkig helpen de behandelingen bij veel mensen goed. Veel sterkte gewent in iedergeval! En in de tuin werken brengt een hoop afleiding!
 7. Ik sta natuurlijk wel voor paal als het geen tomaat is , maar ik zou niet weten wat het anders zou moeten zijn op die plek. (Dat ding ernaast is denk ik springbalsemien.) Mijn zaailingen afrikaantjes zien er ongeveer hetzelfde uit? Overigens vandaag in dit prachtige weer wat aardbeien in een hangzak geplant en er is een nieuwe lading houtsnippers voor het terras en voortuin aangekomen. Helemaal blij! Maar pff wanneer word het nou zomer (tikkeltje ongeduldig!)
 8. In mijn kleine tuintje neem het zeker niet meer ruimte in als een normale compostbak en het is de bedoeling dat ze tussen grote planten komen te staan, waardoor je ze ook bijna niet ziet. Wat leuk dat meer mensen dit gaan proberen!!
 9. Ik heb het aan de onderkant opengehouden ivm het vocht, maakt me niet zo uit als het er lastig uitgaat, dan verbeterd de grond daar ook weer. Ik ben al wezen zoeken, maar helaas, bedankt voor de tip!
 10. De eerste pvc buis zit inmiddels in de grond, met nat karton, konijnenkeutels, koffiedik, groenafval (minimaal) en hooi. Echt fraai is het nog niet, maar dat komt meer door de tuin eromheen nu vanmiddag even op wormenjacht.
 11. Vandaag in de volle grond wat radijsjes, lente ui en dille gezaaid. Kijken of ze het gaan doen!
 12. Wat leuk! Ik ga kijken of het me gaat lukken want spreekwoorden zijn niet helemaal mijn ding.
 13. Wat een leuk lapje grond, spannend wel zo'n eerste jaar maar het gaat vast lukken Wat een verschil qua aarde trouwens tussen jou en de buren!
 14. Top, dankjewel! Ik denk dat ik voor een PVC buis ga omdat ik die iets makkelijker kan bemachtigen. Ik heb geen wormen om mee te starten dus ben erg benieuwd!
 15. Hé, jammer dat ik dit nu pas zie. Is meedoen nog mogelijk? Ik heb nog nooit een tomaat gezaaid want ze lijken me gedoemd te falen, vooral omdat het bij mij buiten moet.
×
×
 • Create New...