Jump to content

Kim97

Members
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Nijmegen
 1. Veel te laat inderdaad, ik ben al in februari begonnen maar dit jaar ontkiemt nog niet eens de helft. Ik hoop dat ik er nog wat van kan maken ondanks het late zaaien.
 2. Het wil niet vlotten dit seizoen. Vorig jaar liep alles op rolletjes, dit jaar krijg ik nog geen 40% gekiemd en mijn (traag groeiende) plantjes laten opeens hun onderste bladeren vallen Terwijl ik dit jaar dubbel zo veel nodig heb als vorig jaar aangezien ik meer ruimte vrij heb... Morgen nog maar extra zaaien, heb 2 weken terug ook alweer 50 extra gezaaid pfff
 3. Ik ga dit jaar voor het eerst tomaten planten in de kas, in plaats van in de volle grond en onder een zelfgefabriceerd afdak. Hoeveel planten denken jullie dat op een stuk van 2.80m lang en 85 cm diep kunnen staan? Ik dacht zelf dat er wel 10 kunnen staan.
 4. Kim97

  Tomaten 2017

  Mijn planten waren helemaal verwoest door de tomatenziekte. Ik heb de rijpe (en iets minder rijpe) tomaten die niet aangetast waren geplukt en gebakken als avondeten, de rest van de planten inclusief de rest van de tomaten heb ik kort geknipt in de kliko. Mijn seizoen is voorbij!
 5. Wat doen jullie met de planten waar niks meer aan hangt? Ze maken weer opnieuw mini pepertjes en paprika's, maar of het nog zin heeft...
 6. Hoe bestuiven jullie? Als ik met een wattenstaafje langs mijn mannelijke watermeloenbloemtjes ga, komt er geen stuifmeel af.
 7. Mijn loof is bruin geworden en lag op de grond dus ik heb ze geoogst. Helaas zijn ze erg klein, ik heb duidelijk iets verkeerd gedaan, al weet ik niet wat.
 8. Zo, die groeien enorm hard! Dan ga ik er maar vanuit dat die van mij dat ook gaan doen..
 9. Bedankt voor je reactie. Ik heb ze op 28 mei in de grond gezet. Dat is zondag dus twee weken geleden. Hopelijk gaan ze het beter doen!
 10. In dit vieze weer even snel foto's gemaakt en weer naar binnen gerend In pot: In volle grond:
 11. We hebben eerst de bovenste laag (15 cm ongeveer) eruit gehaald en vervangen voor lossere grond. Toen heb ik zakken moestuingrond gekocht (op de zak stond voor bodemverbetering) en dit erdoorheen gedaan. Voor de planten erin gingen heb ik nog eens goed geharkt zodat alles los was. Hopelijk heb ik het goed gedaan, anders ben ik wel benieuwd of je tips hebt voor de volgende keer!
 12. Dat zou inderdaad wel kunnen. Ik heb wel moestuingrond door de klei gemengd wat de structuur van de grond zou moeten verbeteren maar dat kan natuurlijk alweer weggespoeld zijn of iets dergelijks. Voeding heb ik vorige week het laatste restje van vorig jaar gegeven, binnenkort moet ik nieuwe gaan kopen. Als een foto misschien helpt, zal ik er morgen een gaan maken
 13. Goedenavond, Vorig jaar had ik twee courgette planten in pot. Dit jaar heb ik er weer twee in pot, maar ook vier in de volle grond (klei grond). Het valt me op dat de planten in de volle grond het duidelijk slechter doen dan de planten in pot; ze groeien veel langzamer en hebben minder en kleinere bladeren. Ook hebben de kiembladen en gelige kleur gekregen terwijl het diamant courgettes zijn. Ik dacht altijd dat in ze het de volle grond beter zouden moeten doen, dus heeft iemand hier misschien een verklaring voor? Vriendelijke groet.
 14. Kim97

  Tomaten 2017

  Hebben jullie bij de planten die buiten ( onder een afdak) staan ook zo last van afbrekende takken door de wind? Hier breekt er ieder dag wel minimaal eentje af.
 15. Kim97

  Tomaten 2017

  Vandaag heeft helaas de hele dag de zon op de tomaten gestaan en hierdoor zijn ze allemaal verbrand. Hopelijk herstellen ze snel en dan zet ik er morgen een parasol naast voordat ik ga werken.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...