Jump to content

Gerard3

Members
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Montfoort
 1. Gerard3

  Komkommer 2020

  Is al wat ouder zaad, kiemde nog prima, in het verleden goede komkommers van gehad. Johanna heet het, van 'Buzzy'
 2. Gerard3

  Komkommer 2020

  Goedenmiddag. Ik heb 2 komkommerplanten dood zien gaan, ws omdat ze strak tegen een courgette stonden. Nu heb ik nog 1 komkommer plant die een paar meter verder staat. Die heeft nu veel vruchten. Helaas zijn de niet te eten. Wrang, beetje ammoniak smaak. Op de plaats van deze komkommer heeft eerder een kamperfoelie gestaan. Goed uitgegraven, potgrond en wat zand in het gat. Deze komkommer komt uit een schaduw plekje die we toen op deze plek hebben gezet toen de plant een halve meter was. Plant begon direct geweldig te groeien op zijn nieuwe plek, helaas hebben we nu nog niks. Plant heeft altijd goed water gehad, stond in de volle zon. Wat kan het probleem zijn?
 3. Gerard3

  Geel blad

  En zo ziet alles er nu uit. Het krijgt genoeg water. Is het toch de overdaad aan zon waardoor alles geel wordt? Zowel de bonen als de komkommer..
 4. Ik heb heel veel bonen gehad. Nu is alles geplukt en ontbreken nieuwe bloemetjes. Dus hangt er ongeveer niks meer in de struiken. Ik heb het voornemen om nieuwe bonen te zaaien. Of gaan er toch spoedig weer bloemetjes komen?
 5. Maandag eerste maaltje oogsten
 6. Kan er zonder vorst nog wat fout gaan dan als ik ze buiten zet? Ik wil ze buiten zetten en er over 2 wkn nog een stuk of wat zaaien. Ik zet ze tegen de schutting. De enkele planten per draad gaven heel veel bonen vorig jaar, dus ik mis nog even de noodzaak om er 3 bijelkaar te planten..?
 7. Goedemiddag, Omdat vorig jaar de meeste bonen niet opkwamen en een paar bonen er wekenlang over deden heb ik vorige week gezaaid. Nu zijn alle 18 bonen uitgekomen en ze knallen de pot uit. Hoe kan ik het remmen, want ze moeten nog een maand voordat ze naar buiten mogen. Ik ben bang dat de potjes te klein zijn. Eigenlijk heb ik maar 6 planten nodig, kan ik uit elke pot 2 van de 3 bonen verwijderen zodat de laatste boon genoeg heeft om door te kunnen? Of moet ik ze verpotten en alvast een bamboe stok dr bij zetten?
 8. Ik ben vergeten ze voor te koken/blancheren. Is het nog te eten of heb ik dan een soort bonensnot zoals dat uit een pot komt? Wat kan ik het beste doen? Bevroren in kokend water doen of toch eerst laten ontdooien?
 9. Ik heb nu 2 kleine vruchtjes. De plant bestaat uit 2 hoofdtakken die ook allebei splitsen. Eigenlijk 4 takken met bloemetjes. Is het verstandig om een tak, of aantal bladeren te snoeien?
 10. Ik weet niet welke bonen dit zijn, ik heb nog een oude pot vol bonenzaad, is het nog niet te laat om die binnen te zaaien? Van de 12 zaadjes was dit de enige die opkwam, ik wil nu de hele pot zaaien, wellicht kan ik dan nog het rijtje volzetten. Zijn het stokbonen? Ze klimmen nu wel heel snel.. Ps, ik plaats het maar in een bonen topic, dan hoef ik niet voor elke vraag en topic te openen?
 11. Oke, dan laat ik de plant buiten staan. Ik dacht dat ze stoppen met groeien door de koudere nacht temperaturen en dat je minder kans op luis hebben door ze uit de wind te houden. Ik laat m'n zonwering maar de hele zomer uitgerold, hoef ik ook niet telkens alle potten tomaat binnen te zetten.
 12. Wanneer komen er vruchten aan? Ik heb er al heel veel knoppen af zien vallen. Bij nachten onder de 18 graden wordt de plant binnen gezet. Verder geen luis.
 13. Ik weet niet wat het is maar van de een op de andere dag zat het in de bladeren. Verder groeit het allemaal gewoon door. Zie foto
×
×
 • Create New...