Jump to content

Frommel

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Sint jansteen
 • OCCUPATION
  NDO onderzoeker
 1. Dat is wel een heel mooi exemplaar
 2. Als ik dit zo lees, denk ik dat het beter is als ik gewoon 2 extra kippen aanschaf. Minder werk en meer harmonie.
 3. Aangezien ik de omheining van onze kippenren wat moet verstevigen, wil ik deze ook meteen uitbreiden. De ren zou dan ong 3 op 8 meter worden (nu 3 op 4). Nu word de ren bewoond door de 3 legkippen. Ik zou dit dan willen uitbreiden met of 2 extra kippen of 2 eenden. Voor eenden kan ik een vijvertje (blauwe schelp) aan leggen en een extra nachthok. Het is dan de bedoeling voor 2 vrouwelijk legeenden. Aangezien loopeenden nogal luidruchtig zijn, dacht ik zelf eerder aan campbells. Maar is de ruimte groot genoeg voor deze combinatie? En waarschijnlijk kan ik beter volwassen dieren zoeken om bij de kippen te zetten?
 4. Om terug te komen op het voeren van konijnen aan fretten. De meeste mensen die zelf dieren kweken om te voeren aan fretten, doen dit met muizen. Veel verdraagzamer onderling, grotere opbrengst. Plus dat als een fret een muis eet, hij die helemaal opeet. Haar, vlees, ingewanden en bot. Ze hebben dit ook allemaal nodig. Dus als je wilt konijn gaan voeren is het heel belangrijk dat ze alles binnen krijgen, niet enkel vlees. Maar voor het voeren van barf en raw meat zijn andere fora geschikter.
 5. Volgens mij is het gewoon een dun plaatje multiplex met korstmos op.
 6. Ik heb zelf 2 reuzen gehad op 2*4 meter. Hier zaten ook nog 3 dwergkonijnen bij. Ik moest dat hok toch elke week wel schoonmaken. Konijnen zijn vrij zindelijk en doen het meeste van hun ontlasting op één plek, al wil dat niet zeggen dat ze het allemaal op de zelfde plek doen. Deze plekken moet je toch elke week wel wegscheppen. Ook zijn konijnen eigenlijk vrij onverdraagzaam ten opzichte van dieren van het zelfde geslacht. Wij hebben een tijdje een goed evenwicht gehad tot de leidster van de groep overleed. Toen ontstond er een machtstrijd met hevige gevechten tussen de voedsters. Ik heb ze uiteindelijk allemaal apart moeten huisvesten. Ook zijn de vleesrassen vrij zwakke dieren ten opzichte van dwergen. Wij hebben ze nooit ouder als 2 jaar gekregen. Ook eten deze vleesrassen veel. Hier was het biks, hooi en elke dag veel groente van onze tuin. Ik kweekte speciaal voor hen. Ze zijn wel veel leuker en tammer dan dwergjes. Maar ik houd het tegenwoordig toch terug liever bij fretten en cavia's en haal het vlees wel ergens anders, omdat de konijnen eigenlijk constant gesodemieter opleverde.
 7. Vandaag de eerste pompoenen geoogst. Ook nog flink wat courgettes, pattison en twee augurken. Plus de dagelijkse krop sla en snij biet voor de konijnen.
 8. Onze tamme konijnen moeten het doorgeschoten groen iig niet hebben.
 9. Hallo allemaal, Ik ben Marijn. Ik woon in Sint jansteen. Dorpje in Zeeuws vlaanderen op een paar kilometer van de Belgische grens. Ik woon in een straat met aan de ene kant bebouwing en aan de overkant van het straat liggen volkstuintjes (hofkes). Na een paar jaar moestuinieren in vierkante meter bakken en potten, kwam dit jaar het tuintje vrij recht over mijn deur. Meteen de kans gepakt en ben van begin dit jaar huurder van een lapje grond van 180 m2. Het tuintje stond eigenlijk al enkele jaren leeg op een stukje na wat gebruikt werd voor asperges. Ivm deze asperges, heb ik dit voorjaar alles gefreest. Nu al een half jaar bezig met groenbemesters en compost om de bodem te verrijken en het onkruid onder controle te krijgen. Er mag jammer niet opgebouwd worden, dus geen ook geen kas. Ik hoop hier veel te leren en kennis op te doen en hopelijk in de loop van de tijd ook zelf te kunnen bijdragen.
 10. Het is een jonge bunzing, nog een pup van een week of acht. De wilde voorvader van de fret. Deze is nog zo jong, dat moeders ook wel ergens in de buurt is. Net als vossen kunnen ze je hele kippen of konijnen hok uitmoorden. Maar ze houden ook de wilde konijnen en ratten populatie onder controle. Gewoon laten zitten en moeders pikt ze wel op. Vangen mag niet, het is een beschermde soort. Andere optie is dat iemand een nest jonge fretjes in je tuin gedumpt heeft, maar die zijn meestal zo donker van kleur niet.
×
×
 • Create New...