Ga naar inhoud

annaelizabeth

Members
  • Aantal items

    414
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    amsterdam

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Stamppot van sla kan ook erg lekker zijn. Zachter van smaak dan van andijvie.
  2. De verandering van krop naar knop gaat altijd erg snel. Je kunt gerust de stengel oogsten en de blaadjes er af plukken. Zowel geschikt als salade als als stamppot. Als je de stengel oogst vlak boven het hart ontstaan er mini kropjes die ook weer eetbaar zijn.
  3. Volgens mij is dat laatste inderdaad de belangrijkste factor. Bij deze groenblijvende struik niet snoeien tijdens de bloei. De mijne, ook al een manshoge..., heeft de hele winter gebloeid. Omdat daarna alweer de volgende bloei losbarstte bij de warme dagen in maart, gaat de schaar er pas half mei is . Maar ik knip vaak in september ook nog een keer. Ik stek gewoon op water in een vaasje
  4. Volgens mij ook bessenbladwesp, mijn hele haag vol met centimeter grote bessen is al kaal gegeten. Er komt vanzelf nieuw blad, maar dit jaar geen kruisebessenjam helaas.
  5. Ook onder de bak gekeken?
  6. Langste wortel? Dan hier maar hopen op een hele lange droge zomer...
  7. Wijnzuurkool. Spannend om voor het eerst witte wijn te gebruiken ipv Kanne's brooddrank als starter. Elke keer weer verwonderlijk hoe de zaak slinkt: 1,5 kilo fijn gesneden spitskool in 4 potjes.
  8. Zowel voor de pompoenen als voor de tomaten is het waarschijnlijker dat de slakken de kans grijpen die de muizen voor ze hebben gecreëerd: de muizen maken de tomaten open en eten de pitten en daarna werpen de slakken zich op het vruchtvlees. Ik heb dit in de tomaten, de paprika's en de courgettes. De pompoenen en de kokommers had ik op tijd geoogst.
  9. Ik heb de aubergine ook in pot op een zeer beschutte plaats. Ik geef daarbij dagelijks water en wekelijks mest vanaf 2 maanden in de grote pot. Zaaien doe ik al eind januari... Uitplanten eind mei. De eerste aubergines rijpen dan begin juli. Waatschijnlijk hebben we er al 12 op, er hang er nog zes, en er zijn nog 3 bloemen in de maak. Mijn favoriete recept is uiterst simpel: snijd de aubergine in plakjes van ongeveer 1/2 centimeter dik. wegzetten met zout . Knoflook naar smaak in hele kleine stukjes hakken. In de koekepan de plakjes in hete olie aan weerszijden mooi bruin bakken (beetje donker is niet erg). Daarna knoflook in de hete olie van de aubergines bruin bakken (te donker is wel vervelend). Plakjes op een schaal met keukenpapier uitlekken, daarna op een groot boord oid verdelen. Knoflook over de aubergines verdelen, crema di balsamico erover sprenkelen. Mengen mag maar meteen over de eigen borden verdelen kan ook. Lauw het lekkerst.
  10. Ik blijf hopen dat het een keer zal lukken...
  11. Los van het soort oven: lees je even in over het invriezen van en gebruiken van ingevroren groentes. Paprika's en pepers kun je nl het beste gewoon zo (wel goed droog) in de vriezer gooien, en courgette moet je niet blancheren maar gesneden een kwartiertje met zout wegzetten en daarna uitknijpen voor je het in de vriezer doet, anders heb je bij het bereiden al pap...
  12. Super die tip over de paranoten.
  13. De plantjes ruilmarkt op Eigen Hof in Amsterdam zal dit jaar gehouden worden op 7 mei van ongeveer 12.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. Er zijn tafels om de spullen op uit te stallen en het clubhuis is geopend.
      • 1
      • Like
  14. Ik heb een blok grijze oesterzwam broed gekocht zaterdag jl. De paddestoeltjes groeien er al aan alle kanten uit. Kan ik van het blok een stuk afsnijden om het met mijn voortreffelijke biologische del Barista uit mijn Bialetti van Levelt te vermeerderen? (Dit is geen reclame maar een beschrijving van de kweekvoorwaarden)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...