Jump to content

annaelizabeth

Members
 • Posts

  362
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by annaelizabeth

 1. Nou, die over de aardbeien heb ik ook maar gedownload...
 2. Zelfbestuivend, net als de paprika's. Evengoed zijn de hommels dol op de bloemen. Hier zijn ze eind mei naar buiten gegaan, en ik vreesde voor de kou. Gelukkig groeien ze vlijtig door en hangen er al 4 miniaubergientjes.
 3. Als je er kaneel door hebt gedaan verkleurt het ook meer. Blijven hier ook zo ongeveer onbeperkt eetbaar.
 4. Hm, net als in de echte wereld raak ik steeds meer in de minderheid. Waar zijn de mensen die (nog) ouder zijn????
 5. Tot die tijd misschien gewoon de fleece die ook tegen vorst beschermt? Bij mij werkt dat.
 6. @MSDG op de composthoop groeien ze prima, ook op de verse. Ik leid het plantje dan door een kier in de zijkant van de bak. Plant groeit aan de buitenkant verder terwijl de hoop ook verder kan groeien.
 7. Op 14 mei 2022 zal eindelijk weer een plantjesruilmarkt plaatsvinden op tuinpark Eigen Hof van ongeveer 12.00 tot ongeveer 15.00. Het clubhuis is dan ook geopend. Het adres is Sloterweg 1173 1066CE Sloten (Noord Holland!)
 8. Ik zaai komkommer altijd pas half april... Ongeveer gelijk met de pronkers, maar die mogen buiten. Mijn vingers kriebelen dus in de verste verte nog niet. Volgens https://www.jardiner-malin.fr/calendrier-lunaire/avril moet ik zelfs wachten tot de 22 april
 9. Dankjewel Huub, de zaadjes zijn binnen!
 10. Ja ik ook. Voor de buitenteelt maaar.... Voor de pietlutten: ik bewoon naast mijn tuinhuis een wat ze noemen maisonnette. Dat betekent dat ik naast mijn woonkamer een balkon heb, maar dat na de verdieping daarboven het balkon van de bovenburen is. Is dat nu een afdak??
 11. Help, voor een niet commerciƫle teler met aardappelen voor de huishoudelijke consumptie wordt het dilemma zo te ingewikkeld. Bij een gezellige wisselteelt komen die miniaardappeltjes op de verkeerde plaats op en dan eet ik ze (vroeg) op de verkeerde tijd op.
 12. Hier met de stormen een Levensboom instabiel geworden, en dus van takken ontdaan, kappen kan later. Daarna vandaag en gister takken knippen en zagen voor de hakselstapel. Hm, had ik maar niet gezegd dat ik houtsnippers nodig had...
 13. Jawel hoor, best verplaatsbaar, je trekt die regels gewoon weer uit de grond. Maar bij mij nooit pal op de noordwester, wel een beetje beschut.
 14. In alle vier de hoeken binnen en buiten een stevig stuk hout in de grond slaan (bijv stuk hardhouten regel). Behoorlijk diep en bovenkant tot ongeveer bovenkant bakje. Bij zeer zware storm brede (30 cm) plank eroverheen met zware stenen erop. Het ding doet het bij mij al meer dan 10 jaar...
 15. Weer een fantastische heldere samenvatting, Weknow. Dankjewel.
 16. Gaat er ook olie of een ander vocht bij? In de oven? In de potjes? Ziet er inderdaad verleidelijk uit.
 17. Deze oude van dagen (76 inmiddels) vindt dat ouderen ook wel een beetje zelf uit kunnen kijken. Mijn kleinkinderen hebben wellicht zwaarder te lijden gehad dan de oudjes. Gelukkig ben ik geboostered en heb ik het daaroverheen net gehad. Zelftest is inderdaad de barometer.
 18. volgens mij is het volgende week tijd om de potten er weer eens over te zetten...
 19. Ik duim! Graag niet met Pasen...
 20. Off topic maar toch: werkt ook bij mensen. Jonge kinderen die nog naar peuterspeelzaal en kleuterschool gaan preventief wennen aan het eten van pompoenpitten en knoflook voorkomt veel ongerief.
 21. Niet verkeerd begrepen: maak je plantjes sterk werkt ook tegen allerlei invasies. Dus niet de aanvallers bestrijden maar de eigen krachten aanvullen.
×
×
 • Create New...