Jump to content

Plotiemoos

Members
 • Posts

  183
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Plotiemoos

 1. Dit is mijn resultaat. Hij staat mooi op de tuin, maar verder doe ik er niks mee. Het is geen blijvertje voor mij. Ik ben niet kieskeurig geweest met afknippen van de stengels, omdat ik weet Dat Dit geen winnaar is.
 2. Ik ben nog steeds in de race. De winnaar zal ik niet krijgen, maar ik verwacht dat de grootste rond de pond zit. 30 september ga ik heb van de tuin afhalen en wegen. (Als ik het niet vergeet...)
 3. Ik kom net van een kort bezoekje tuin. Eerst de courgette en komkommer geoogst. 2 courgette,2 komkommers. Daarna de sperziebonen plantjes eruit getrokken, morgen even de bomen eraf halen. En gladiolen geplukt. Courgette en komkommer bij vriendin gebracht. Ik heb nog 1 courgette en 10 komkommer liggen.
 4. Ik heb nog niet meegebabbeld hier. Vorig jaar had ik 5 plantjes, alle 5 dood in juli.... Wel nog een plant gekregen van een medetuinder en daar 4 komkommers van geoogst. Afijn,nu weer 5 plantjes.... En alle 5 zijn blijven leven. Ik heb nu elke 2 dagen 1minimaal 10 komkommers. Niet van die grote, maar wel dat ik er niet tegenaan kan eten met mijn gezin. Er wordt veel weggegeven. Ik ben blij met mijn komkommers. De planten beginnen nu wel wat minder florissant te worden, maar dat scheelt een hoop zoekwerk naar komkommers. Morgen krijgen de jongens wat komkommers mee naar school, om aan de juf te geven.
 5. Al.jaren lukt het me niet om normaal prei te zaaien en op te laten komen. Vandaag weer een handje preiplantjes gekregen. Alleen ben ik niet op de moestuin. Als het droog blijft straks maar even in de grond zetten.
 6. Wie heeft dit wel eens gezien? Ik heb er twee... 1 zit nog aan de plant. Deze geeft zelfs alweer een bloempje... Wie heeft dit wel eens eerder gezien?
 7. Hier zijn van de helft van de zaadjes 4 opgekomen. Ze staan in een diepe kweekbak. Maar die staat half onder de overkapping, dus alle plantjes groeien scheef... Als ze wat groter zijn toch maar op de moestuin zetten. Of de kweekbak verplaatsen.maar daar heb ik geen plek voor...
 8. Ik wilde net een topic plaatsen of Ik last heb van de appelboomprocessierups, haha Deze heb ik in de tuin
 9. Ik heb een steigerhouten kweekbak gekregen van 1.25 bij 1.25 mtr. Stond er al een tijdje. Maar nu belegd met gaas, plank in het midden en de helft gevuld met potgrond. Daarin de bosuitjes gedaan, dille en selderij voor de soep. Ziet er goed uit. Morgen naar de moestuin, mais poten, broccoli, en nog veel meer. Eindelijk de tuin weer wat leger
 10. Weer een aantal planten gezaaid. Veel is überhaupt niet opgekomen.... De grond in de gemeentehuizen gegooid. Als daar ineens witte kool gaat groeien is dat dankzij mij. Whahahah
 11. Een pot met 6 tomatenplantjes. Er zat er 1 in maar ineens kwamen er toch nog 5 bij. Een vriendin had geen tomatenplantjes meer, iets met kleine kinderen. Dus die hele pot maar gegeven. Ze was er erg blij mee
 12. Stomme autocorrect.... Ik bedoel plantenpotjes. Toen ik 2 citaten zag wist ik dat ik de tekst niet had nagekeken... zucht.... mijn excuses. @Amrutten en @Kleinfruitteler
 13. 60 klasgenootjes weggegeven. Er kwam een oproepje van iemand op de zoekhoek op Facebook. Zij was begonnen met een moestuin bij onze vereniging en ze had veel voorgezaaid, maar potten te weinig. Ik heb er genoeg, dus haar 80 gegeven. Ze was helemaal blij
 14. Ik heb gisteren prei gezaaid, en nu regen. Ik ben blij!!! Ook gisteren de laatste aardappelen in de grond. De bleu star ofzoiets. In ieder geval een paarse aardappel. 1 zakje voor een euro bij de welkoop. En ik had toch nog ruimte op de middelste strook die dit jaar is aangewezen voor de aardappelen.
 15. Wat volkstuintjes van de appie weggegeven, pootuitjes en pootbosuitjes
 16. @fre3ke En nu Snap ik jou niet... haha. Ik snap het gedeelte "voren" niet. Uiteraard even opgezocht en ik blijk wel een vorentrekker te hebben.. die gebruik ik voor een sleuf te trekken voor de aardappelen te poten. Mijn idee was dus daar een buis bij te leggen voor water te geven en ik niet steeds met gieters aan het sjouwen ben. Ohja,wij hebben geen elektriciteit op het moestuincomplex en alleen een ouderwetse pomp.
 17. En zo was ik aan het mijmeren over de droogte in de zomer.... En mijn aardappelen, en andere groentes makkelijk water geven.... Stel, je hebt van die gele elektriciteitsbuizen, en daar voor je een gaatje in op de afstand van de pootaardappel, en je fabriceert iets dat je een trechtervorm krijgt waar je een gieter in leegt. Uiteraard de buis onder de grond bij het poten van de aardappelen.klinkt dit heel raar? Gewoon een idee, fantasie die misschien volgend jaar tot waarheid komt. Geef vooral je mening en waarom wel of niet handig.
 18. Ik heb geen foto, maar een vriendin is vertrokken naar Amerika, daar kwam ze ook vandaan. Zij had ook een moestuin en ik kreeg had spade.... Allememachisch, wat een fijne!!!!! In kleigrond glijdt hij zo in.... En toen was de steel gebroken.... Dus ik met spade en al naar de welkoop voor een nieuwe steel. Zie ik daar dezelfde spade hangen.... Iets van €130 heeft die gekost.... Dus duur tuingereedschap heeft echt zijn waarde... Een goede steel gekocht en de spade doet zijn werk tot vol genoegen.
 19. De pootuitjes staan in de grond.van een kennis bosuipootuien gekregen..... Ik ben reuze benieuwd. Verder rest andere zaken gezaaid, maar ik ben 40 naambordjes kwijt voor het zaaien.... Dus Morgen even naar de action voor nieuwe. Dan kan ik ze weer rustig kwijt raken, Whahaha. Dit weekend aardappelen in de grond, frezen en verder weet ik het nog niet.
 20. Ik heb nu dit. Ben ik al best trots op. Ze zitten er nu 4 weken in.
 21. Plotiemoos

  Bospeen

  @Amrutten Wat een duidelijk antwoord. Bedankt!!! Ik ga gewoon proberen. Ik ga ook even bij vd wal kijken, ook bij garantzaden
 22. Plotiemoos

  Bospeen

  Door de bomen het bos niet meer zien. Ik ben op zoek naar de zaden van de bospeen. De wortels die bij de Albert Hein liggen. Ik kan ze niet vinden in een webshop. Weet iemand welke wortel ik moet hebben voor de bospeen? Bij de groenteboer wel eens wortels gekocht maar die smaakten echt zo anders... Hopelijk kan iemand mij helpen zodat ik de bestelling kan plaatsen.
 23. Ik heb gisteren wat apparaatjes in een potje gedaan, in een leeg aquarium gestopt, en een daglichtlamp erop. Ik ben reuze benieuwd of het gaat lukken. Zo niet dan heb ik geen paperplantjes dit jaar en het aquarium gaat dan gevuld worden met garnalen van 1,5 cm. Die vind ik zooo leuk
 24. Ik doe mee, gewoon voor de wedstrijd. Ik vind knolvenkel echt niet lekker. Maar ik doe mee voor de uitdaging.
×
×
 • Create New...