Jump to content

Droogbonen


Roelie

Recommended Posts

Zijn er hier nog mensen die droogbonen eten op de ouderwetse manier? D.w.z. de peulen drogen aan een touwtje, daarna een nachtje koukleumen in de vriezer en dan in blikken weg bergen. Als je ze eet dan eerst 24 uur weken, dan minimaal 3 uur koken. Spek en worst erbij en smullen maar....😋

DSCF0248.thumb.JPG.d542f8a2bdec158b1e0d10fed9fdc597.JPG

Link to comment
Share on other sites

Waar ik woon, wordt het veel gegeten. De droogbonen die je kunt kopen, komen echter uit Verweggistan, dus dat koop ik dan niet. Heb het zelf nog nooit gegeten, maar het is wel ideaal om in de voorraadkelder te hebben, denk ik. Welke bonensoorten gebruik je hiervoor? En oogst je de bonen (voor het drogen) dan ook op het moment dat je normaal de bonen oogst om te verwerken? Of moeten die langer hangen aan de plant?

Link to comment
Share on other sites

Je laat de bonen aan de stokken hangen tot ze geel zijn. Dan plukken en inrijgen. Als ze helemaal hard en droog zijn even een nachtje in de vriezer en opbergen.  Ik gebruik bijna altijd dubbel wit als ras. die zijn mooi groot en zeer smakelijk.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...