Roelie Geplaatst: 30 maart Share Geplaatst: 30 maart Zijn er hier nog mensen die droogbonen eten op de ouderwetse manier? D.w.z. de peulen drogen aan een touwtje, daarna een nachtje koukleumen in de vriezer en dan in blikken weg bergen. Als je ze eet dan eerst 24 uur weken, dan minimaal 3 uur koken. Spek en worst erbij en smullen maar....😋 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Flup Geplaatst: 30 maart Share Geplaatst: 30 maart Waar ik woon, wordt het veel gegeten. De droogbonen die je kunt kopen, komen echter uit Verweggistan, dus dat koop ik dan niet. Heb het zelf nog nooit gegeten, maar het is wel ideaal om in de voorraadkelder te hebben, denk ik. Welke bonensoorten gebruik je hiervoor? En oogst je de bonen (voor het drogen) dan ook op het moment dat je normaal de bonen oogst om te verwerken? Of moeten die langer hangen aan de plant? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Wims Geplaatst: 30 maart Share Geplaatst: 30 maart Hier in Letland eten ze de doperwten droog, zo van de plant. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Roelie Geplaatst: 30 maart Auteur Share Geplaatst: 30 maart Je laat de bonen aan de stokken hangen tot ze geel zijn. Dan plukken en inrijgen. Als ze helemaal hard en droog zijn even een nachtje in de vriezer en opbergen. Ik gebruik bijna altijd dubbel wit als ras. die zijn mooi groot en zeer smakelijk. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 30 maart Share Geplaatst: 30 maart Ik droog ze zonder boonomhulsel. Wist niet dat het zo ook kon. Ziet er wel gezellig uit zo’n bonenslinger! Koken doe ik in de snelkookpan. Gaat een stuk rapper. Maar wel eerst een nachtje weken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Roelie Geplaatst: 30 maart Auteur Share Geplaatst: 30 maart Bijna een zonde om niet de hele boon te eten... 😋 Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.