Jump to content

RichardFoxtrapper

Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  2E EXLOERMOND

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het zijn wel mooie grote zoete aardappels, afgezien van de schade. Ik heb van de kleintjes puree gemaakt en ingevroren. Eerst gestoomd en toen gestampt. Misschien kun je dat doen met de meest aangetaste.
 2. Meestal is schade beperkt tot de randen van een perceeltje. Ik hoop dat dit ook bij jouw het geval is Frans. Ik had schade door ratten, ook vooral aan de randen. Komende week wordt het weer droog, mooi weer om te oogsten. Ik heb nog een paar zoete aardappels die geoogst moeten worden.
 3. Uiteindelijk 4.5 kg aan gedopte sojabonen geoogst. Doppen gaat zeer makkelijk, even blancheren en de boontjes uit de peulen drukken. Ratten houden ook van sojabonen, dus houdt het goed in de gaten, ze knabbelen hele planten leeg in een korte tijd.
 4. Ik heb de zoete aardappels een paar dagen geleden geoogst. Ik denk dat ze toch niet veel meer zullen groeien en het schijnt dat de droge stof gehalte beïnvloed wordt als je later oogst. De Witte van Ecohoeve had een mooie opbrengst en de Beauregard was magertjes. Wel of geen folie had ook effect. Maar de opbrengst die ik had zonder folie was ook goed en daarom weet ik nog niet of ik volgend jaar weer voor folie kies. Grote ruggen zijn wel een uitkomst, vooral bij het oogsten. Knollen zaten vlak bij de plant.
 5. Hallo Liesje, je kan het beste nog even wachten. Ongeveer over 2 weken oogsten. Ligt ook aan het weer. Niet oogsten als het blad af is gestorven, dat is meestal te laat en is het al te koud geweest en is de bodemtemperatuur te laag geweest, dit komt de bewaring niet ten goede.
 6. Het verzuren van voedsel had ik ook. Vooral wortels, bonen en koolraap zijn gevoelig. De potten bleven dicht, maar op de bodem kwam dan een witte waas en de inhoud ging verzuren. We konden het wel eten en werden er niet ziek van, maar lekker is anders. Na veel lezen en proberen denk ik het antwoord te hebben. Bonen weck ik nu 2 keer in. Bonen snijden, blancheren en afgieten, nachtje weg zetten in koelkast. Volgende dag wecken voor 60 min. In elke pot een klein beetje zout doen. 3 dagen later weer wecken voor minstens 30 min. Wortels weck ik 1 keer, maar voeg nu uien toe die ik eerst glazig bak met beetje olie. Uien voorkomen bederf. Ik denk dat de sporen 1 keer wecken overleven omdat ze tegen 100 graden kunnen, ze zullen wel in een soort omhulsel zitten. Deze sporen komen binnen die drie dagen uit waarna je ze dan dood maakt door nog een keer kort te wecken. In Amerika hebben ze speciale weckketels die hoger gaan dan 100 graden.
 7. Alvast even gekeken of er een knol zat. Direct onder de plant heb ik ze gevonden. Witte van ecohoeve zat wat gedraaid, die heb ik in stukken gebroken.
 8. De soja groeit goed, er zitten a kleine peulen aan. Is zo'n 70 cm hoog. Ik kan niet meer tussen de rijen doorlopen.
 9. Ik ben ook benieuwd of die twee maanden nog veel gaat uithalen. Ik heb even gegraven en kan nog geen knol vinden, schijnt ook pas tot ontwikkeling te komen in augustus. Het loof is wel hard gegroeid. Ik heb hier wel veel spitsmuizen en ratten in de mesthoop. Ik hoop dat ze van mijn aardappels afblijven. Ik heb 2 rassen. Witte van Ecohoeve en Beaurregard Improve.
 10. Mijn sojabonen dit jaar. Ras is Summer Shell. Een ras speciaal voor edamame. Ik heb dit apparaatje uit China:
 11. Interessant, ik ben benieuwd naar jullie opbrengst, vooral nu de zomer nog niet echt wil komen. Ik heb ook wat zoete aardappels geplant. Ik heb twee rassen, Beauregard improved en Witte van Ecohoeve. Ik ben begonnen met kiemen in maart met behulp van een propagator. Op 21 mei had ik mooie stekken in p11 potten uitgeplant. Wel laat, dit omdat we nog nachtvorst hadden. Ik heb 2 rijen met zwarte folie en 2 rijen zonder folie, op deze manier kan ik de opbrengst vergelijken. Ik denk zelf dat zwarte folie niet nodig zal zijn bij Witte van Ecohoeve. Ik zie wel dat Beauregard meer blad heeft bij de rug met folie. Maar de zwarte folie is bijna volledig bedekt met blad en ik vraag me af of het dan nog zin heeft. De Witte van Ecohoeve rankt wel veel meer dan de Beauregard, dus twee volkomen verschillende planten. De beauregard lijkt daarom wat minder robuust, maar het wortelgestel is wel veel dikker dan bij Witte van Ecohoeve, dit merkte ik toen ik ze uitplantte. Beauregard had zelf al knolvorming. De flesjes is trouwens voor klimaatdoek, dat er geen gaten in komen als ik het erover span. Ik heb het loof in het begin beschermd tegen koude wind en later zelf voor hagel, voor ongeveer 3 weken geleden.
 12. Mijn eenden waren ook even gestopt met leggen. Komt door temperatuur, het werd ineens kouder.
 13. Dit is een nuttige plant: Pyrethrum tanacetum cinerariifolium. Oogst de bloemen, droog ze en nevel dat tijdens schemering, want de stof wordt in zonlicht weer afgebroken en dan komen nuttige insecten ook weer tevoorschijn.
 14. Ik heb ook campbell eenden gehad. Ze leggen mooie eieren. Maar ze zijn wild en zenuwachtig, je kunt ze bijna niet te pakken krijgen. Muskuseenden leggen ook grote eieren en zijn heel erg tam. Ze leggen misschien niet zoveel eieren als campbell, maar als je drie vrouwtjes hebt dan heb je nog meer dan genoeg eieren.
 15. Ik heb 3 voedsters en 2 rammetjes konijnen. 1 voedster krijgt 2 en soms 3 nestjes per jaar van gemiddeld 5 stuks. Ik kan 5 jonge konijnen met gemak vetmesten met 2 zakken konijnenkorrel in 3 maand tijd. Ik geef voor 25 kg voer van havens 10.20 euro. Dus een konijn kost 4.08 euro. De volwassen konijnen kosten natuurlijk ook geld, maar daar krijg ik mest voor terug voor op de tuin. Ik geef een volwassen konijn ongeveer 125 gram biks per dag en ongelimiteerd hooi. Een konijn heeft een zeer gevoelig darmstelsel, net als een paard. Dus veel groenvoer kan diarree veroorzaken. Als dat gebeurd geef ik wat stro bij, daar zit veel vezels in Voor mijn dieren kweek ik aardpeer(bladeren voor konijn) raapjes, mais, witte quinoa, snijbiet, boerenwormkruid (voor darmen), melde, etc..
×
×
 • Create New...