Jump to content

Tamachan

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tamachan

 1. Gefeliciteerd voor de winnaar! Leuk dat mijn scharminkeltje nog iets heeft opgeleverd 😁. We gaan zien of de teelt volgend jaar beter uitpakt. Zo te lezen was ik beslist niet de enige waarvan het resultaat een beetje achterbleef bij de verwachting. Ik ben benieuwd naar de wedstrijd groente van volgend jaar. Huub, heel veel dank voor de organisatie!
 2. Stop de persen, we hebben een winnaar anders waait de venkel weg. Ik moest nog even goed kijken, maar het is toch echt maar 17 gram, en dat sprietje was samen met zijn kleinere broertje echt alles wat ik er uit kon halen 🤣 Ze smaakten lekker in de pot, een hoofdmaaltijd werd het uiteraard niet. Ik wil het wel weer nog een keer gaan proberen met de venkels, en het was uiteraard leuk om mee te doen! Alvast gefeliciteerd aan de winnaar!
 3. Grappig! Knolvenkel zou ik niet zo zijn opgekomen om te zaaien. Een leuke gelegenheid om dit eens te gaan uitproberen. Ik doe weer mee!
 4. Ik heb de peper zo lang mogelijk laten hangen, het resultaat is een mooie 19,5 cm
 5. Leuk, pepers! Ik meld mij bij deze aan voor de wedstrijd!
 6. Mijn reuzen uien.... tja, als 'schattig' een onderdeel is in de wedstrijd, dan ben zijn mijn uitjes favoriet Het begin was veelbelovend. Toen de zaailingen in de koude kas stonden gingen ze dapper verder. Helaas werden ze geveld door een rancuneus insect(?) wat het loof in nette stukjes van ongeveer gelijke lengte heeft afgeknipt. De tweede lichting werd half maart/eind maart opnieuw gezaaid. Terwijl hier al mooie foto's van puberende uien voorbij kwamen, moedigde ik de zaailingen aan om vooral niet op te geven. Er was nog een kans! Helaas heeft hier de natuur zich ook weer tegen de uitjes gekeerd. Na enkele weken waarop de jongelingen in de grond stonden, kwam een mol langs. Alles lag om. Natuurlijk geprobeerd om te redden wat er te redden valt, en deze twee hebben zich nog dapper door de droge periode heen weten te knokken. Volgend jaar maar weer opnieuw proberen. Het was leuk om te doen en om de berichten van de andere deelnemers te volgen.
×
×
 • Create New...