Ga naar inhoud

Rick Steendam

Members
  • Aantal items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rick Steendam

  1. je kan kijken of je bij een mange of je zo paarden mest kan krijgen (ik weet dat je op zoek bent naar stro maar paarde mest werkt ook), anders zouw ik een briefje in een welkoop of een anderen agraische groothandel op hangen in jouw buurt.
  2. als het om een haagbeuk (carpinus betulus) gaat is er niks aan de hand. als het om een beuken haag gaat (fagus sylvatica) dan heb je wel een probleem deze kan zonlicht op de bast slecht verdragen (zonnenbrand) en zullen dood gaan als ze te veel zonlicht op de bast krijgen. daarnaast bevat de fagus sylvatica fagine, dat is een saponine. Deze fagines kunnen in grote hoeveelheden hemolyse opwekken. Vooral paarden zijn zeer gevoelig voor deze toxines die vooral in de beukennoten zijn opgeslagen. De bladeren zijn weinig toxisch.
  3. lijkt mij op Salvia officinalis.
  4. door het te mulchen. maar mij is niets bekend over het feit dat spitten niet goed is.
  5. Rick Steendam

    Mosjes

    omdat een muur zelf geen mos kan dragen. mos is een schimmel en heeft dus bepaalde omstandigheden nodig om aanwezig te zijn daar zorgt de mos-shake voor.
  6. Rick Steendam

    Mosjes

    je kan het hier kopen https://www.araflora.nl/index.php?_route_=c134_141/terrariumplanten/mos_terrarium_mossen in het bos zoeken is verboden! als je het plant moet je opletten. Doe dit mos met yoghurt of karnemelk, een paar schepjes suiker en gebruikte koffieprut in een blender en mix dit goed door elkaar. Breng dit vervolgens aan op de aarde die je vooral niet moet bemesten of kalk moet geven. Met dit mengsel kan je overigens ook schilderen en mosletters aanbrengen op muren. Dit zijn verhoudingen die je kunt aanhouden voor een flinke kan met mosmengsel: 1,5l mos (afgespoeld en ontdaan van vuil). 0,5l karnemelk of yoghurt. 0,25l dl koffieprut. 0,25l water of bier. 4 theelepels suiker. Maïs siroop of maizena (optioneel).
  7. de Corylopsis is een voorjaars bloeier deze moet je na de bloei snoeien. de Aucuba japonica ('Variegata') zou ik rond de langste dag snoeien dus nu, wel moet je opletten dat wanner het een Variegata (gespikkeld blad) is je de snoeischaar schoon maakt na het snoeien anders zou je de bladziekte kunnen over brengen naar een plant die het dragen van deze ziekte niet kan hendelen.
  8. nee als er sap stroom naar de knoppen is dan zijn er bladgroen korrels in de knop aanwezig maar bijvorst kunnen die kappot vriezen en dat rezulteerd in bruinen plekken op het blad.
  9. hallo, als de tak dood is kunt u deze veilig verwijderen uit de plant. ik zouw dit zeker doen om te verkomen dat de mot verder door de plant trekt. hiernaast zou ik met een middel tegen rupsen spuiten.
  10. dan is het zeker toeval dat lodder in harmelen de eerste was die het probleem met de buxus mot melden?
  11. kan je controleeren of de tak nog leeft door onder aan de tak de bast er af te krabben en te kijken of het nog groen is. wat je ook doet verwijder geen levenden takken, hierdoor zal de plant gaan reageeren en leelijke takken gaan maaken zonder kurk lijsten!!
  12. en was er al sapstroom naar de knop toen er nog vorst kwam, een hoop kastanjes hebben hier last van gehad dit jaar
  13. lijkt mij verdacht veel op een Schneiders Späte Knorpelkirsche.
  14. hallo, ik zie dat jullie een probleempje hebben met de buxusen. ik ben werkzaam in de regio utrecht/amsterdam en wij worden al een aantal jaar nu getreitert door een nieuwe invasive-exoot genaamd de buzusmot. het beestje legt 12 keer per jaar eitjes en niets lijkt te helpen. we zijn vrij zeker dat het met de bonzais uit japan moet zijn meegekomen. de op het moment gebruikte alternative zijn de ilex crenata en Cotoneaster franchetti. groetjes de hovenier.
  15. ooit van luizengif gehoord?
  16. heb je het water over het blad heen gespoten?
  17. stond de boom tijdens de vorst ookal buiten?
  18. ja ik heb veel ervaring met deze plant op mijn werk kiezen we er voor hem jaarlijks uit te dunen je zou er ook voor kunnen kiezen om hem eens in de twee jaar aftezetten het twee jarig hout is wel minder mooi dan het 1 jarige hout meer heeft nog steeds de rode kleur pas in het 3 jaar begint deze plant te verkleuren.
  19. je zouw ook naar de Cornus alba 'sibirca' kunnen kijken hij is niet wintergroen, maar heeft met zijn rooie takken ook veel sier waarden in de winter. in het voorjaar heeft deze plant mooie bloemen in een scherm staan en in de zomer/najaar witte besjes waar veel vogels op af komen. je zouw ook nog naar de Arbutus unedo kunnen kijken maar daar heb ik zelf geen ervaring mee
  20. hey op de eerste foto lijk je me een vocht of zuurtegraat probleem te hebben (kan komen daar het strooien van eirschillen) op de tweede foto zie ik dat er onkruid in het gras gezeten heeft warschijnlijk hanenpoot, aangezien dat dat rondom de kalen plek staat. daarna spreek u erover dat u de zoden op strandzand gelegd hebt de wat warschijnlijk dus scherpzand. in scherpzand worteld gras niet dus vandaar kunnen ook die droogteplekken verschijnen. groeten Rick
  21. in noord korea is dit de voornaamste manier van bemesten maar het probleem is dat bacterie, ziektes en paresieten zich op deze manier ook versprijden een mandje trug vluchten een soldaat van het noord naar zuid en bij hem vonden ze ook een soort worm die op die manier zich versprijd
  22. salix is een plant die vorst bestendig is geen gevaar dus? gewoon een andere vraag kan je een foto sturen van hoe je hem gesnoeid hebt ik erger me naamelijk kopot aan mensen die denken dat het een kapstok is
  23. dat kan niet je hebt een onder stam en een tak nodig die even dik zijn als ik die stam zo zie schat ik 20 30cm en in die maat vind je geen pyrus takken. ik zag ook mensen om het waterlot/opschot door te laten groeien, dat lijkt me niet verstandig aangezien de takken dan niet in de kern van de stam vastzitten en de stam niet/nauwlijks meer zal groeien en de takken dan uitscheuren.
  24. de Cornus mas ken ik wel toen ik nog op de hoveniers opleiding zat moesten wij fruchten proefen uit beplanting en weten wat de giftige delen daar van zijn. maar ik ben bang dat de meestekweek varitieten meer voor in de tuin bedoeld zijn, de Jolico en de Kasanlak zijn cultuurvariteiten die betere vruchten geven maar buiten ideale omstandigheden krijgen ze niks / zeer weinig.
  25. alle Corylus planten zijn heesters het is echter mogelijk dat er een kweekvariatiet is die een stam heeft (voorbeeld is een Acer campestere of een Acer campestere 'elsrijk') ik zou je aanbevelen om in een bak van 1x1x1 een plant te platsen want een corylus kan een groote krijgen van 3x3x4.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...