Jump to content

koolrabi

Members
 • Content Count

  801
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  noord nederland (Friesland)

Converted

Recent Profile Visitors

309 profile views
 1. Ik had een mooie oogst. Hieronder mijn peperwedstrijd in twee potjes. We kunnen weer voort tot de volgende oogst.
 2. Dit is het eindplaatje van een leuke peperwedstrijd. Ik heb mijn eigen record van 17,8 niet meer kunnen verbeteren. Dus dit is geen wedstrijdinzending meer, maar een eindverslag. Ik heb van 4 peperplanten een mooie oogst gehad. Vooral de planten in een pot in de kas, die ik wat extra gevoed heb, deden het goed. Ik vond het mooie sierlijke planten met die lange rode pepers. Dat ga ik volgend jaar vast nog eens doen. Nu eerst pepers drogen en dan pepperflakes maken. Ook erg lekker. Dank aan de organisatoren van deze wedstrijd. En mijn hartelijke felicitaties voor de winnaar. Een topprestatie.
 3. Ook hier dit jaar een mooie volle bergbasilicumplant. Je kunt er lekker veel van plukken zonder de plant meteen kaal te plukken. Ik gebruik het veel voor o.a. pesto. Ik heb al stekken genomen en ga dat binnenkort nog eens doen zodat ik met een paar stevige stekken de winter in kan gaan ook om te gebruiken. Het is geen eenvoud ze te overwinteren want je hebt zo maar luis of ander ongemak. Dus ik zorg altijd voor een reserve stek. Ze groeien goed. Ik zet ze gewoon op de vensterbank op het zuiden. Ze vragen wel regelmatig water. Ik stek ook weer van de stekken en zo komen ze de winter wel door. Hetzelfde doe ik met basilicum magic mountain met zijn prachtige blauwe bloei. Die overwintert volgens mij iets gemakkelijker. Maar zet je een paar takjes op water, ze wortelen allebei heel snel. Stekken is hierbij geen kunst. Overhouden wel.
 4. Inmiddels heb ik een leuke oogst van de 4 wedstrijdplanten. Maar of ik nog boven de laatste meting van 17,8 cm uitkom is de vraag. In de groene ton hangen misschien nog een paar kanshebbers. Ik behandel ze met zorg en hoop dat ze nog wat doorgroeien. Anders moet ik het er mee doen. Ik heb 2 planten in de volle grond op een beschutte plaats tegen een zuidmuur staan en twee planten in de kas. De pepers in de kas lijken het beter te doen. Dus deze plant zet ik nog even terug.
 5. Mijn Japanse wijnbes heeft het vorig jaar en dit jaar wat af laten weten. Slechts 1 nieuwe tak en daaraan kwamen wel veel bessen maar die verdroogden snel, evenals het blad. Ik heb de plant er uitgehaald. Nu heb ik van die ene tak drie nieuwe stekken gemaakt. Wie weet slaat er eentje aan. Ik vond nog een Japanse wijnbes op de grond en die heb ik in een bakje met potgrond gestopt. Eens kijken of er nog wat uit komt. En wie weet vind ik ergens nog een stek. Ik vind het lekkere fris zure besjes met een prachtige rode kleur. Wij hebben ze wel gevroren bewaard en gebruikt bij desserts. Gewoon bewaren valt niet mee. Liefst eten we van de struik samen met ieder die er van houdt. Het snoept lekker weg.
 6. Mooie lange pepers komen voorbij. Die wil ik ook wel, maar ik heb ze nog niet. Het is niet niks 17,8 cm, maar wie weet lukt het nog een paar cm bij te plussen de komende weken. In dat geval laat ik van me horen natuurlijk. Voorlopig doe ik het ermee.
 7. @ veldjesgraaf: Dat is toch wel al een hele mooie.
 8. Oh, oh. Dit is een tussenstand. Ik dacht ik hou jullie even op de hoogte. Aan het eind zal ik volgens de regels meten hoor. Er komen heel mooie rechte pepers aan.
 9. Vandaag de eerste peper die 18 cm meet. Het was een beetje moeilijk meten en het lijkt een beetje aan de hoge kant op de foto, beetje vertekening van het meetlint, maar hij was het echt. Ze komen er aan die lange pepers. Liefst nog wat langer en rechter.
 10. @HuubvG: Dank voor je bemoedigende meting met Paint. Bijna 14 cm dus. Als het menens wordt hierna zal ik wat preciezer meten. Ik heb goede hoop in elk geval ook bij de 15 cm te komen. De peperplanten in de kas, zo lijkt het, zetten de spurt erin.
 11. Hierbij mijn eerste wedstrijdpeper. Net 13 cm zo te zien. Ik hoop nog een paar grotere exemplaren te scoren. Er zijn nog 4 planten in de race en ze staan er allemaal mooi bij. Veel bloei. Dat belooft nog wat.
 12. Ik heb 4 planten in de race. Twee in de volle grond op een beschutte zonnige plek en 2 in de kas. Ze zien er allemaal goed uit. Ik heb inmiddels een paar rode pepers van ruim 13 cm. , mooi en slank. Ik laat ze nog even verder groeien en dan gaan we proeven. Ik ben benieuwd.
 13. Interessant te lezen hoe het bij iedereen gaat. Vooral de verschillen in groei vallen me op. De planten van Rorror bijvoorbeeld heel bossig, maar wat kleiner blad. Die van Ktrijn heel hoog. En dan die lange peper van Henkg. Bij mij ook een beetje edema Charley, maar daar maak ik me niet druk om. Mooie planten Vik. Mijn 4 peperplanten zijn nog allemaal in de race. Hier een foto van mijn 2 pepers die 14 december gezaaid zijn. Bijna 4 maanden dus. De linkerplant is getopt en de rechter niet. De rechterplant heeft zijn eerste peper. Hij hangt er dapper bij. Geen officiele inzending, want ik wil 'm nog niet plukken. Ik wacht tot de peper rood is. Maar leuk om even te weten hoe lang, rond de 10 cm. De pepers staan nog in huis voor een zuidwest raam. Dat bevalt me wel want daar is de zon niet zo sterk, bovendien kan ik ze daar wat beschermen met luxaflex. Binnenkort gaan ze waarschijnlijk naar de kas als de temperatuur ook 's nachts hoger is.
 14. Update: De oudste pepers zijn nu ruim 3 maanden oud en de jongste 2 maanden. De oudste niet getopte peper (helemaal links) heeft inmiddels bloemen. De andere planten hebben knoppen. Ze groeien voorspoedig tot nu. Het wachten is op de eerste peper. Maar dat duurt denk ik nog even.
 15. Hier gaat inloggen ook weer goed. Ik zag alleen dat een foto, die ik vorige week bij een bericht geplaatst had, niet meer zichtbaar was. De code stond er wel, maar de foto verscheen niet. Ik heb de foto opnieuw geplaatst en nu is deze wel weer zichtbaar. Ik meld het maar even als iets wat me opviel. Ik hoop dat alles verder goed verloopt. Het is altijd meer werk dan je denkt voor alles weer op orde is. Bedankt Jorg, dat het weer zover is.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...