Jump to content

sushy

Members
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sushy

 1. Ik heb weer twee nieuwe mysteries. Wat zijn dit voor planten?
 2. Ik tuinier ook op een balkon, die van mij is ook overdekt, al kan er nog weleens wat op regenen door de wind. ik vraag altijd een plant in een pot voor mijn verjaardag, vervolgens hergebruik ik ze, zo kom ik aan veel potten. Ook weleens dingen gewoon op straat gevonden omdat mensen het hadden weggegooid en zo.
 3. @Bit: Nee, het is geen bieslook (helaas). Ik heb er een stukje vanaf geknipt en aan geroken, maar het ruikt helemaal nergens naar.
 4. sushy

  snelle update

  Even een paar foto's genomen van het balkon en vensterbank. Dit afrikaantje had ik er bijna uitgehaald omdat ie het niet goed deed. Blij dat ik dat niet gedaan heb want dit is de best bloeiende bloem die ik ooit heb gezaaid! De tijm en peterselie... Helaas steeds geteisterd door luizen... Aardbeien (en andere planten) viooltjes, zaailingen en... overig. Ik heb zo'n frambozenstruikje van de AH maar hij heeft het zwaar. De Oost Indische kers (een is nu binnen geplaatst omdat het weer zo onstuimig is) Bij de Intratuin heb ik deze ananas mint gekocht! Ruikt lekker! Deze klimop heb ik ooit gestekt en deze doet het nog steeds! In deze pot zit ook nog robertskruid en pomme d'amour
 5. Ik heb hier weer twee planten die ik niet kan thuisbrengen. Dit zijn ze: Deze gekke sprieten... Het is geen gras, dat heeft een andere structuur. En deze, je ziet ook robertskruid op de foto maar het maakt geen deel uit van de onbekende plant.
 6. sushy

  nieuwe aanwinst

  Inmiddels zijn er bloempjes verschenen, zoals bij deze winterpostelein. Ik weet niet of deze het nog lang gaat volhouden. Hier zie je mijn nieuwe aanwinst, een frambozenstruikje! Ik hoop dat ie het gaat overleven. Eén van de blaadjes aan de steel is helaas verschrompeld. De gewone postelein bloeit ook. Ik heb hier spinazie gezaaid. En nog wat mooie narcissen, het is nu echt lente. Binnen heb ik wat Oost-Indische kers... Ik vraag me af of ik die al buiten kan plaatsen. 's Avonds is het nog erg koud.
 7. Geweldig dat je ook een waterlelie hebt
 8. Deze planten zijn bij mij spontaan opgekomen, geen idee wat het zijn: 1: 2: Weet iemand wat voor planten dit zijn?
 9. Ik loop ook vast, ik waai zowat van mijn balkon en ik ben bang dat veel planten het niet gaan overleven. Ik heb vandaag beetje water gegeven (aan de binnenafdeling en het overdekte gedeelte van het balkon)
 10. sushy

  kleine Hema kas

  Ja eigenlijk wel, ik zie nu ook veel van mijn planten het zwaar hebben met de koude wind. Dan lijkt het me fijn om ze ergens (op het balkon) te kunnen laten groeien zonder de koude wind. Kan OI kers en tuinkers nu al buiten gezaaid worden dan?
 11. Hoi, Vandaag was ik in de Hema en zag ik toevallig deze kas: https://www.hema.nl/kweekkas-50-x-175-x-22-cm-41820090.html Nu zit ik met een balkon dus een grote kas zal niet een optie zijn, maar zo'n kleintje als deze zou misschien wel kunnen. Ik twijfel alleen of het een goed idee is. Ik zou er graag Oost-Indische kers, tuinkers en andere niet echt winterharde planten in willen doen. Ook ben ik enigszins bezorgd dat de lage hoogte ervoor zorgt dat de planten snel in de knel komen. Ik neem aan dat de grond in het metaalgrijze gedeelte gaat. Zijn er hier ervaren tuinders die hier wat meer over weten?
 12. Dat lijkt me best emotioneel ja. Waar ga je nu heen?
 13. Ja ik kijk graag zaadjes de grond uit... Een slechte hobby
 14. sushy

  winter

  Lange tijd geen update, heb best leuke dingen laten groeien deze zomer. In de winter staat alles stil. Hier zijn wat fototjes: De hyacint doet het wel goed gelukkig. Met het nieuwe jaar krijg ik altijd zin om weer te zaaien, hier heb ik kaneelbasilicum en lavender gezaaid. Een kalanchoe is gaan bloeien. En nog een foto van de graslelie. Ik wil komende tijd nog wat meer dingen gaan zaaien maar dan moet ik eerst wat planten uit potten halen.
 15. Hahaha goeie! Ik heb vandaag weer gekeken en ik meende een piepklein kiemplantje te zien. Dus blijkbaar zijn ze toch iets sneller.
 16. Dus ik ben gewoon wat ongeduldig! (dat ben ik ook) De kiemduur duurt nog even dus. In die link staat zelfs nog langer. Bedankt voor de informatie! Ik vind het soms lastig te vinden op het internet.
 17. Hi, ik had begrepen dat basilicum het hele jaar door binnen te zaaien is, dus dat heb ik gedaan. Nu is er nog niets opgekomen, dus ik vraag me af wat de kiemtijd is. Ik heb best vaak zaadjes gehad die binnen een paar dagen opkwamen. Ik heb de kaneelbasilicum woensdag gezaaid. Misschien ben ik wat te ongeduldig, ik weet niet
 18. Ik heb binnen kaneelbasilicum gezaaid, ik ben van plan deze gewoon binnen te houden dus moet kunnen hoop ik.
 19. sushy

  nieuwe planten

  Ik heb wat nieuwe planten gekregen, van een vriendin en van iemand van het forum hier, dus tijd voor een nieuwe update! Ik heb nu robertskruid, niet echt eetbaar maar vind het een mooie plant. De komkommer gaat richting de balkonreling munt en citroenmelisse (van een vriendin gekregen) De bonen komen maar niet op dus ik heb er bonenkruid neergezet. van alles en nog wat Het oranjeboompje doet het weer goed klavertjes Mijn eerste oogst van deze aardbeienplant! viooltje Postelein met mooie bloemetjes
 20. Ik heb er eentje die klimt via een stok en de andere hebben geen klimrek. Ik ben van plan ze via de balkonreling the laten gaan.
 21. sushy

  zware dagen

  Goed om te horen, het is meer geluk dan wijsheid hoor! Dit balkon is op het zuiden maar er staat een grote boom naast het pand die veel schaduw geeft.
 22. sushy

  eind mei

  Ik denk dat dit de laatste update van mei wordt (tenzij er nog iets belangrijks gebeurd met deze "tuin"). Er lijkt hier nu een vergeet-me-nietje opgekomen. Ik had er meer gezaaid, maar ze lijken niet te komen. Toen heb ik maar een plant erin gedaan om deze te stekken. Ik hoop dat het lukt met de aardbeien! Komkommerplanten in een vrij kleine bak.. Deze suzanne-met-de-mooie-ogen heb ik nu buiten gezet, hij is weer voorbij zijn stokje gegroeid. Afrikaantjes die nog wat moeten groeien...... bloemen van het oranjeboompje bietenplant en wat andere planten traag groeiende kamille en zonnebloemen. De vensterbank zonnenbloemen binnen Ik weet nog steeds niet wat die lichtgroene plant is. Dit was het voor nu, ik ben nog steeds aan het wachten op zaad dat aan het opkomen is.
 23. Zoals je inmiddels weet, doe ik ook aan balkontuinieren Mooie opstelling en je hebt ook goed nagedacht over waar alles moet staan!
 24. sushy

  Nieuweling

  Geweldig! Je maakt veel gebruik van de ruimte die je hebt!
 25. sushy

  Nieuweling

  Ja ben zeer benieuwd naar de foto's! Leuk om een medebalkonierder te zien!!
×
×
 • Create New...