Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wat heb je vandaag gezaaid of geplant? 2019


Erny

Recommended Posts

Hier de verzamelde appelpitten in de koelast in een vochtig doekje gedaan. Dit lijkt me de eerste stap van zaaien.

Het gaat om de pitten van:

-Kolomappel Red River

-Kolomappel Sonate

-Oud ras groene appels welke ik als onderstammen voor mijn kolomappel enten wil gebruiken.

Link to comment
Share on other sites

Vanmorgen de reuzeuien in bakjes gezaaid...multisowing ala C. Dowding. Vorig jaar voor het eerst, en is erg goed bevallen. Veel opbrengt op een klein oppervlakte. Wanneer ze opkomen gaan ze onder de lampen...

Hierna tot februari weer even rust....nou ja....tot de auberginezaden binnenkomen dan he? ....

Link to comment
Share on other sites

Wintertarwe

Ik heb wintertarwe gezaaid op 2 jan. Heb er nog geen ervaring mee maar het werd mij geadviseerd als groenbemesting, wat ik dan in het voorjaar onder moet spitten, iemand ervaring hiermee? Mijn moestuin is pas 1 jaar oud, hiervoor was her grasland, het heeft nodig verbetering nodig. Alles deed het wel maar wel magertjes, alleen de snijbiet was een toppertje die houd ik erin Allemaal een fijne dag, Christel

Link to comment
Share on other sites

Voor wintertarwe wordt meestal aangehouden dat je dat zaait ergens tussen half oktober en eind november, dat komt dan op, groeit nog wat, overwintert, en ergens naar eigen keus, is het weer goed aan de groei in maart / april, kun je dat onderwerken.

Link to comment
Share on other sites

Vanmorgen de reuzeuien in bakjes gezaaid...multisowing ala C. Dowding. Vorig jaar voor het eerst, en is erg goed bevallen.

Hier vandaag

- 33 reuze ui exhibition

- 33 rode reuze ui mammoth red

33 stuks van elk omdat er 11 rijen van 3 turfpotjes in 1 vensterbank kastje kunnen en deze methode mij vorig jaar goed is bevallen . Voor reuzeui zouden wedstrijdkwekers zaaien tussen de feestdagen ,dus zelf iets later en rest moet wachten tot deze zaailingen er uit zijn .

Link to comment
Share on other sites

Gisteren de pitjes van citroen en bloedsinaasappel ontvelt en in hun kiembakje gestopt. Vandaag de Litchee-pitten.

Vandaag ook op stap om teelaarde te gaan vergelijken en uitkiezen (prijs/kwaliteit). Zal best wel een veel zakken nodig hebben tegen dat al de bakken gevuld zijn.

 

Verder op de planning vandaag:

- Mijn bessen- en frambozenstruikjes snoeien en uitplanten in de borders. (vorig jaar in potten gekweekt en bitter weinig opbrengst)

- Border opruimen. Vorig jaar wilde bijen-bloemen gezaaid, en er blijven nog steeds wilde bloemen groeien. Vooral het hysopskruid is een sterke overlever.

Link to comment
Share on other sites

Vanmiddag in de kas twee rijen spinazie en wat sla gezaaid. Het geheel afgedekt met noppenfolie om grond en zaadgoed tegen uitdrogen te beschermen. De noppenfolie zal ook wel wat helpen om de uitstraling van warmte 's nachts tegen te gaan. Temperatuurverloop en luchtvochtigheid zijn via een draadloze sensor ook binnenshuis af te lezen. Niet dat dat veel zin heeft . Het is meer uit interesse want het is niet de bedoeling de kas te gaan verwarmen.

spinazie133111547394293.JPG

 

spinazie283351547394295.JPG

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link to comment
Share on other sites

Tijdens het opruimen nog een doosje met verschillende pakjes ongeopende zaadjes gevonden. Je raad het al....houdbaarheidsdatum december 2017.

Gewoon uit nieuwsgierigheid toch maar besloten om er nog een paar van te zaaien. Bij deze, vandaag dus rode melde, rode biet en rode biesloo gezaaid. Kwestie van een rode dag te hebben.

We zien wel of het nog wat zal worden.

498532222869957153458763641205945641467904n78541547408825.jpg

Link to comment
Share on other sites

Valerie, die Melde doet het het best als je die gewoon buiten ter plekke zaait. Van overplanten worden ze niet echt blij.

En als je ze dan in je tuin hebt gewoon lekker laten bloeien en zaden verspreiden dan hoef je ze nooit meer zelf te zaaien maar trek je ze gewoon dáár de grond uit waar je ze niet wilt hebben.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...