Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Enkele weken geleden maakte ik een grote hoeveelheid sambal die ik in kleine hak-groente-potjes heb opgeslagen.

 

Nu blijkt dat enkele potjes zijn gaan schiften o.i.d, geen schimmel in elk geval. De potjes bleken niet goed te sluiten. (bij openen kwam de sambal heeeeel langzaam over de rand heen naar boven bulpen)

 

De inhoud ruikt echt nog heel erg lekker, kan ik deze verhitten en opnieuw in potjes doen? Of ben ik dan geschift?

Geplaatst:

Sambal maak je toch met olie en azijn.en weg zetten in de koelkast.

Overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:

Geen idee Piroska......ik denk dat het gistbacterie is.........met koken gaan bacteriën dood dus tja.....je zou denken dat het dan wel okee is maar zeker weten doe ik dat niet. Ik zou ze in elk geval na t koken in porties invriezen, anders heb je over 2 weken weer hetzelfde

 

Bij al mijn sambalrecepten staat dat ze beperkt (max 3 weken) in de koelkast houdbaar zijn. Daarom heb ik mn pepervoorraad gedroogd en gemalen in n potje en maak steeds kleine hoeveelheden aan.

Geplaatst:

Ik steriliseer de sambal -in kleine potjes gedaan-nog na tussen de 10 en 20 minuten op 130 graden.

Ik weet niet waarom het ging schiften(of gisten..schiften is toch dat de ingrediënten niet meer mengen, en jij hebt het over langzaam over de rand borrelen) bij gisting komt er alcohol vrij...persoonlijk ben ik niet zo van het uitproberen van vreemd uitziende inmaak..ik heb nogal snel buikloop

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
  • Auteur

Het zal wel gisten zijn ipv schiften, maar het rook niet naar alcohol al is dat misschien moeilijk te ruiken met die pepers. Ik heb ze ook gesteriliseerd maar niet op 130 gr..

 

Helaas geen foto, ik heb het al uit de potjes gehaald, waar dacht je aan dan?

Geplaatst:

ik dacht dat je dat bedoelde van die ecologische pindakazen waar je gewoon een laagje spul boven hebt liggen, gewoon er doorheen roeren en het is weer goed ik kan me nauwelijks voorstellen dat ook maar iets in sambal zou willen groeien

voor alle zaden en zaadjes http://www.aedoszaden.nl

plant veredeling, leuk jazeker kijk ook even hier: http://plantbreedingforum.eu/

Geplaatst:

Beter de sambal geschift dan jij geschift (of zeg ik nu

weer eens iets heeeel erg fouts ?? Sorry !!!

Geplaatst:

Ik maak al meer dan 30 jaar sambal en zou zeggen: weg met die zooi! Als ik mijn sambal maak dan zorg ik dat de prut goed gaar bakt/suddert en er voldoende olie op drijft. In ontsmette potten doen, de prut zit onder de olie en en even op z'n kop zetten. Blijft altijd goed, nog nooit problemen mee gehad. Wel spaar ik kleine potjes voor de sambal, want eenmaal geopend is het wel onderhevig aan bederf.

Marijke.

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Geplaatst:

Is mijn ervaring ook Marieke..een week en dan moet het wel op zijn.

(sorry ff OT):Als je al 30 jaar maakt, wil je dan je recept in de receptenhoek posten?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ja dat recept wilde ik ook al vragen Marieke

Geplaatst:
  • Auteur

Ok, ik gooi het denk ik wel weg, ik heb nog een boel potten over die wel goed dichtzaten, maar ik vind het zo zonde... (en raar)

Geplaatst:

Ik zal als ik tijd heb v/d week even receptje posten goed?

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Geplaatst:

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.