Bazarie Geplaatst: 1 mei 2014 Geplaatst: 1 mei 2014 Een woensdag maar eens de 2 stukken buikspek die ik nog in de vriezer had liggen van ons laatste bezoekje aan Jorieke er uit gehaald en in het zout gelegd. Het zout dat ik gebruik is zeezout, ongeveer 3/4 en 1/4 nitrietzout. Daardoorheen wat versgemalen zwarte peper, wat verkruimelde laurierblaadjes en wat fijngeknepen jeneverbesjes. Er nog wat bruine suiker er door. En met dit zoutmengsel de stukken spek flink ingewreven. Was vergeten om daar een foto van te maken, maar vandaag zag dat er zo uit Vandaag het vocht afgegoten (was behoorlijk wat) en het spek weer flink ingewreven met het zoutmengsel. Omdat de stukken niet zo dik zijn haal ik ze morgen uit het zout en spoel ze schoon waarna ze mogen drogen. Dan gaan ze zaterdag de rookoven in. Ik ben van plan ze koud te roken, minimaal 8 uur maar misschien langer. Ben benieuwd of dat lukt. Zal jullie op de hoogte houden. Quote
Jane Doe Geplaatst: 2 mei 2014 Geplaatst: 2 mei 2014 Het is dat wij geen varkensvlees eten, maar vlees ziet er goed uit. Quote
Bazarie Geplaatst: 2 mei 2014 Auteur Geplaatst: 2 mei 2014 Het is ook mooi vlees, niet te vet. en niet te mager. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 2 mei 2014 Geplaatst: 2 mei 2014 Lekker! We zijn benieuwd naar het eindresultaat! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Bazarie Geplaatst: 2 mei 2014 Auteur Geplaatst: 2 mei 2014 Vandaag het spek afgespoeld, er lag alweer behoorlijk wat vocht in de bak De stukken afgespoeld en drooggedept. Nu kan het verder drogen.En morgen kan ik dan beginnen met roken Quote
Bazarie Geplaatst: 4 mei 2014 Auteur Geplaatst: 4 mei 2014 Na een nachtje drogen in de koelkast het spek in de wind opgehangen Het was al droog genoeg maar toch maar even opgehangen terwijl ik de rookketel klaar zette en het rookmot aan het roken kreeg.Ik wilde perse koud roken dus dat betekend lang roken op een temperatuur die niet boven de 25 graden Celsius uitkomt Dat lukte me aardig Na 12uur roken ligt het spek nu te rusten zodat de smaak verbeterd. Morgen maar eens proberen Beantwoord dit je vraag Jane? Quote
Bazarie Geplaatst: 6 mei 2014 Auteur Geplaatst: 6 mei 2014 Dit is t resultaat. En de smaak is voortreffelijk Quote
Jorieke123 Geplaatst: 7 mei 2014 Geplaatst: 7 mei 2014 Prachtig!! Dat bak je dan op? In dunne plakken of als blokjes? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Bazarie Geplaatst: 7 mei 2014 Auteur Geplaatst: 7 mei 2014 Allebei goed Jorieke. Het is zelfs zo te eten maar dat moet je niet te veel doen. Is nogal zout. Maar als je het bakt b.v. met eieren is het HEERLIJK. Ook heb ik blokjes in de Nasi en Spaghettisaus verwerkt. Is een heerlijke smaakmaker. Quote
jasmin Geplaatst: 7 mei 2014 Geplaatst: 7 mei 2014 PRACHTIG!!! Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Holland Geplaatst: 7 mei 2014 Geplaatst: 7 mei 2014 En hoe zit het met de houdbaarheid? Ziet er goed uit Quote Vriendelijke groeten, Holland
Bazarie Geplaatst: 8 mei 2014 Auteur Geplaatst: 8 mei 2014 Tja Hoe lang je dit goed kunt houden weet ik eigenlijk niet. Maar weken tot een paar maanden zeker. Maar meestal is het dan al op Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.