Geplaatst: 15 augustus 201411 j Kijk al uit naar recepten van bier, wijn, pap, brood, groente, fruit, vlees en vis.Zal een voorzetje geven. Amandelmelk1 kop amandelen2 koppen gekookt water Gemalen amandelen in het gekookte water 15 mnuten laten trekken. Zeven en het vocht opvangen, proost op de amandelmelk. Broodpap1 liter melk6 sneeden brood 50 gram suikerklontje boterMelk koken, brood in stukjes scheuren/snijden/knippen en door de melk mengen tot pap. Voeg de boter en suiker toe en kort koken. Eet smakelijk, een lekker stevig ontbijt. Beschuitenpap½ liter melk4 beschuiten3 eierenbruine basterdsuikerMelk koken, beschuit verkruimelen en door de melk mengen tot een pap. Kluts de eieren en in de pap koken. Naar smaak kan ieder basterdsuiker toevoegen en smullen maar.
Geplaatst: 15 augustus 201411 j Sorruy dat ik zo binnenval, zal me van het weekend even netjes voorstellen maar voor de mensen die interesse hebben in middeleeuwse groenten en recepten zou ik zeker even deze site http://www.coquinaria.nl/bezoeken.
Geplaatst: 15 augustus 201411 j Om het topic groenten-en-fruit-in-de-middeleeuwen-t15220.html schoon te houden en de recepten dan maar wel een plek te gaan geven roep ik dit topic in leven. Hier kan je recepten uit de middeleeuwen plaatsen of links naar websites of titels van boeken geven. De link van Leo is een topper. Het is een van de beste in zijn soort. Zelf geef ik de titel van dit boek mee : Een notabel boecxken van cokeryen circa 1514 : http://www.kookhistorie.nl/index.htm Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
Geplaatst: 15 augustus 201411 j Auteur Had ik weer een verkeerde reactie geplaatst, mijn excuses Stan.
Geplaatst: 15 augustus 201411 j Hier zal je zeker één en ander vinden. http://www.isgeschiedenis.nl/historische-recepten/http://www.terugnaardebron.com/forum/index.php?showtopic=1671 Groetjes. Guy
Geplaatst: 23 augustus 201411 j Misschien heb je hier iets aan? http://www.bol.com/nl/p/het-rijksmuseum-kookboek/1001004002056231/
Geplaatst: 15 september 201411 j Blogvan Lizette Kruyff waar ook onregelmatig oude recepten langs komen.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.