Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

mijn makkelijke moestuin


koolrabi

Recommended Posts

Ik ben dit voorjaar begonnen met het aanleggen van een makkelijke moestuin met behulp van de boeken van Mel Bartholomew en Jelle Medema hierover. Respectievelijk: ' Tuinieren met de vierkante meterbak' en 'Jelle's makkelijke moestuin' .

 

Ik heb een paar echte makkelijke moestuinbakken op werkhoogte laten maken en verder werk ik veel met ronde tonnen, omdat onze tuin vooral ronde vormen heeft. Ik probeer de makkelijk moestuinmethode daarop aan te passen. Verder werk ik ook voor een deel in de volle grond. Dat vraagt weer een andere aanpak. Kortom genoeg om over na te denken.

 

Het idee van de makkelijke moestuin sprak me meteen aan en ik wilde ervaren of het klopt dat je met zo weinig moeite kunt 'moestuinieren'.Ik ben in het verleden een paar keer begonnen met een moestuin en een kas, maar door het vele werk in de tuin, naast een intensieve baan heb ik het weer moeten opgeven. De drive is gebleven en ik heb nu meer tijd. Bovendien houd ik erg van groenten, kruiden en fruit uit eigen tuin.

 

Dus ben ik nog maar eens voorzichtig opnieuw begonnen om in onze onderhoudsarme, wintergroene tuin wat mogelijkheden te zoeken om groente, fruit en kruiden te kweken en ze daarin integreren.

Hoewel de werkelijkheid zich altijd iets complexer toont dan de boven genoemde boeken beschrijven moet ik zeggen dat het me heel goed bevalt en inspirerend werkt; ondanks sommige kleine tegenslagen en problemen waarvoor ik nog een oplossing moet zoeken. Ik ga er mee door. Ik ben er enthousiast over.

Ik probeer een zo lang mogelijk seizoen te realiseren. Vandaar dat ik ook veel interesse heb in methoden die daarbij kunnen helpen.

 

Ondanks eerdere ervaringen met tuinieren weet ik er nog niet heel veel van. Vandaar dat ik blij ben met dit mooie forum waarin zoveel informatie te vinden is. Ik deel graag mijn ervaringen met anderen. En ik heb ook vele vragen die ik graag op het forum plaats in de veronderstelling dat anderen misschien oplossingen weten of met dezelfde vragen zitten. Samen kom je verder.

 

Ik hou naast het tuinieren van het maken van websites en fotograferen. Zie mijn site, die ook steeds verder groeit:

http://moestuin.zolekkergezond.nl

Edited by Guest

met groene groet,

 

koolrabi

https://zolekkergezond.nl/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...