Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

inmiddels heeft manlief een start gemaakt met het drogen van een stuk achterbout (chevon). Ik durf niet helemaal met zekerheid te zeggen of ik zijn werkwijze nu 100% goed ga beschrijven maar volgens mij heeft hij het vlees eerst een pekelbad gegeven en ligt het vlees nu voor een x aantal dagen in een "marinade" van gekruid zeezout. Wordt vervolgd...

 

10689663_917428451619448_8807991319368739852_n.jpg?oh=f3244178cd31a17c69cc00193f5faae0&oe=54B8D9EB&__gda__=1424828085_c056638796d2068643ad73463f514c1c

http://www.fromapreciousplace.nl

Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren.

 

Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

zoals beloofd een kleine update over de violino. (ik weet niet of het echt thuishoort in dit topic maar wellicht kan een van de mods daar hun blik op werpen..)

De ham hangt nu een krappe 2 weken te drogen. Mr Berijl zag dat er toch wat plekjes schimmel op komen. Nu had hij gelezen dat je dit moet deppen met zoutwater. Hoe is jullie ervaring met dit proces/probleem?

Andere tips zijn natuurlijk ook welkom, alle eerste keren zijn lastig.

 

Foto-VT4747TG.jpg

http://www.fromapreciousplace.nl

Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren.

 

Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.

Geplaatst:

en bedankt voor de tip van de ham, ik ga het doorgeven aan de chef

http://www.fromapreciousplace.nl

Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren.

 

Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.

Geplaatst:

inmiddels is het hammetje mooi schoongepoest dankzij de tip van Jorieke (en bedankt voor het verplaatsen van mijn berichtjes ) Het ruikt al heerlijk!! Nadeel dat je nog zo lang moet wachten eer het klaar is

 

Foto-RO8UZIYP.jpg

 

Piroska: De ham hangt boven in een kamer. Temp weet ik niet zo. Manlief houdt een recept aan uit het boek "het perfecte varken". volgens mij moest dat ergens tussen de 15 en 20 graden zijn.

http://www.fromapreciousplace.nl

Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren.

 

Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...