Geplaatst: 17 februari 201510 j de rode wijn azijn die ik v/d zomer heb gemaakt is erg goed gelukt. Nu heb ik hem voorzichtig over gegoten in een schone fles. Mijn vraag is nu; kan ik het rode spul wat zich heeft gevestigd langs de randen van het vaatje laten zitten voor de volgende ronde, of vaatje schoonmaken? Wat denken jullie? Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Geplaatst: 17 februari 201510 j Mijn gevoel zegt schoonmaken, maar dat is nergens op gestoeld Ben benieuwd wat anderen zeggen !!
Geplaatst: 19 februari 201510 j Auteur Hallo????? azijn kenners??? Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Geplaatst: 19 februari 201510 j Ja, is herkenbaar. Dat is de aanslag van de kleurstoffen en de tannines in de rode wijn. Is ook vaak terug te vinden in de fles bij heel oude wijnen. Door het lange staan en bij de azijn het verzuren slaan die kleurstoffen neer op de wand van de fles.Geeft op zich geen negatieve smaak of bijwerkingen voor een volgende ronde, maar ziet er minder goed uit. Schoonmaken kan met één Steradent tablet (of twee afhankelijk van de grootte van de pot) of met soda en warm water. Groet, Alchemist Voor all onze probeersels kijk ook eens op:https://www.facebook.com/AcetoDiMetri en https://www.acetodimetri.nlhttps://www.facebook.com/Alchemisterijnhttps://www.facebook.com/HetGoeserBrouwhuis
Geplaatst: 20 februari 201510 j Auteur Oké Bedankt.groet. Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.