Jump to content

Phytophthora in tomaat, is tomaat dan nog eetbaar?


Recommended Posts

Posted

Ik heb nog heel veel groene, onrijpe tomaten van de besmette planten afgehaald. Ik wil er graag nog een groene tomaten chutney van maken, de tomaten zijn groen, maar zien er nog egaal en gaaf uit (sommigen niet, die heb ik al weg gegooid). Nu vraag ik me elk jaar af of dit

virus / schimmeltje slecht is voor ons mensen... ik snap dat je een aangetaste tomaat niet meer gaat eten, dat smaakt waarschijnlijk heel vies en het ziet er ook niet meer eetbaar uit.... wie gebruikt de tomaten nog en/of weet of deze schimmel schadelijk is voor de mens?

groetjes, Niccop

Posted

ikzelf zou de gave gewoon gebruiken en lekker heet bereiden, maar ik ben al resistent tegen allerlei mogelijke narigheid en nooit ziek

maar een gezondheidsadvies over internet geeft iemand niet graag hè...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...