Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

tomaten/appels in sappan ( stoom extractor)


Jean-Pierre

Recommended Posts

Een dankbaar product is tomatensap uit de sappan. Na even schoon gewassen te hebben kunnen ze zó, zonder meer, in de sappan. Halverwege het vullen leg ik wat selderij of peterselie tussen de tomaten. Voor de kleur doe ik er ook een klein rood bietje bij. Anders is het een geel sap.

Ik vul af in wijnflessen die afgesloten worden met een rubber dopje. De eerste fles wordt teruggegooid over de tomaten , die is naar alle waarschijnlijkheid niet goed gesteriliseerd. Daarna kan je de flessen maanden lang bewaren.

Van de pulp die je overhoudt kan je Tomate Frito maken. (voor recept zie bv. Smulweb.) Als je daarmee klaar bent dan even doorkoken en meteen heet in de potjes, deksel erop en omgekeerd wegzetten. Ook dat blijft maanden lang hoed. De Tomate Frito is goed bruikbaar: op de pizza, als soepbasis en met suiker als ketchup.

Hetzelfde gaat zo met appels. Je krijgt dan appelsap en appelmoes. Dat laatste met wat suiker en kaneel erbij en de ( klein-)kinderen vinden dat de lekkerste appelmoes.

Bovendien zijn de flessen en potjes, leuk versierd, een dankbaar weggeef product.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...