Geplaatst: 8 juni 201114 j Bereidingstijd: 45 minutenAantal personen: 6Keuken: FransTechniek: Oven op 200°CSoort gerecht: Traktatie OmschrijvingBekleed de vorm met het bladerdeeg. Roer de crème fraîche en mosterd door elkaar en strijk dit over de taartbodem. Tomaten dakpansgewijs in cirkels in de vorm leggen. Met zout, peper en tijmblaadjes bestrooien en olijfolie erover druppelen. In 25-35 min. goudbruin en gaar bakken. Ingrediënten8 tasty tom, in plakken4 plakjes bladerdeeg, ontdooid2 eetlepels crème fraîche2 eetlepels mosterd3 takjes tijm2 eetlepels olijfoliequichevorm (22 cm), ingevet Bron: Tastytom.com Meer smaak geven kan natuurlijk nog simpel met basilicum etc.En dit valt natuurlijk straks ook uit te voeren met tomaten uit eigen tuin he > Planten kopen? Doe het bewust!
Geplaatst: 8 juni 201114 j Hi, hi... dit is een recept dat navolging verdient... bedankt! Ik krijg er trek van... edit: laat ik nou alles in huis hebben, en ipv tijm maken we er basilicum van.... 8 juni 201114 j aangepast door Gast http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 8 juni 201114 j Auteur Ik ook, was ook heel verkeerd van me om rond half 6 naar recepten te zoeken Ik ga hem dit weekend denk even uitproberen, zo ingewikkeld is het niet denk! Lekker simpel bladerdeeg, > Planten kopen? Doe het bewust!
Geplaatst: 8 juni 201114 j Ik ga nu beginnen... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 8 juni 201114 j Auteur Mooi! Kan jij mij vertellen wat ik dit weekend ga maken, of wat ik juist niet ga maken Eet smakelijk alvast Ik ga het denk ook zonder tijm doen, ben daar niet zo dol op, en heb t nu ook niet staan Misschien dat k wel ga experimenteren met rozemarijn ofzo, > Planten kopen? Doe het bewust!
Geplaatst: 8 juni 201114 j Het is een beetje mislukt. Kan aan twee dingen liggen: het bladerdeeg dat al even ontdooid in de koelkast lag, of de pizza crisp schaal waar ik het in had gedaan. Dat is zo'n speciale schaal waarmee je in de magnetron toch crispie pizza kan maken/opwarmen. Ik had kleine tomaatjes (tumbler red), mosterd, creme fraiche, basilicum (green ruffles). wat extra knoflookpoeder... maar het bladerdeeg werd niet gaar in het midden... nog een keer terug in de oven, maar dan op een platte bakplaat... het mocht maar een beetje baten... helaas... niet gaar te krijgen. Ligt niet aan het recept. De vulling vind ik naar mijn smaak net een tikkie te zurig, maar dat is ook persoons afhankelijk. Ik zou een volgende keer de boel flink pittiger maken... Dus... het basis idee is nog steeds prima, maar volgende keer beter opletten met die bladerdeeg, en meer pit in de vulling... voor mezelf gesproken dan... Hij is wel opgegaan hoor, ik had inmiddels zo'n trek.... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 8 juni 201114 j Auteur nat... Ja, dat zal wel met de inhoud te maken hebben, misschien iets te veel spul er over gedaan? En pittiger, meer mosterd dus? > Planten kopen? Doe het bewust!
Geplaatst: 8 juni 201114 j nat... Ja, dat zal wel met de inhoud te maken hebben, misschien iets te veel spul er over gedaan? En pittiger, meer mosterd dus? Nee, er zat genoeg mosterd in. Misschien geen hete mosterd... gewone, grove bio-verantwoorde simpele mosterd... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 8 juni 201114 j Klinkt goed, als mijn overschot aan tomaten komt ga ik het zeker proberen. Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com
Geplaatst: 9 juni 201114 j Misschien de bodem even voorbakken? De vulling lijkt mij ook vrij nat, of niet? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 9 juni 201114 j Je kunt de tomaten ook eerst wat drogen. 40 minuten tot een uur op 60C (gewoon even in de gaten houden hoe hard het gaat). Dan ben je al veel vocht kwijt. Bovendien zijn de tomaten dan nog veel lekkerder.
Geplaatst: 11 juni 201114 j Auteur Lasagne.. Zegt dat word genoeg over de mislukking? Harstikke vochtig, kon hem er geen eens heel vanaf krijgen... Achja, > Planten kopen? Doe het bewust!
Geplaatst: 12 juni 201114 j Bestudeer die foto nou eens... Als je goed kijkt ziet het er uit alsof ook hier de bodem niet gaar geworden is.... Dat we gewoon genept worden door iemand die een lekker klinkend recept verzon, zonder praktijkervaring... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 12 juni 201114 j Auteur Zou t verstandig zijn om eerst de bodem een beetje op voor te bakken, en daarna pas te beleggen? > Planten kopen? Doe het bewust!
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.