Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

Er zijn verschillende manieren om ricotta te maken..met allee wei, met melk erbij, gesplitst met karnemelk, azijn of citroensap.

Ik ben benieuwd hoe jullie het doen.

Ik deed het vorige week met alleen wei (iets van 5 liter) en karnemelk, die deed ik er pas bij nadat de wei tot 93 graden was verhit. Toen nog het sap van een halve citroen toegevoegd, maar volgens mij was dat niet echt meer nodig.

 

Misschien kunnen we hier ook de linken naar de verschillende youtubes neerzetten, hoeven we niet meer zo te zoeken in het kaastopic.

aangepast door Gast

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik ben er niet zo fan van. Niet van de kaas en niet van de werkwijze. Ik houd ook niet van de geur van hete melk(wei)

Maar ik heb een week of 4 geleden een geperste en gezouten variant gemaakt, en die na een week of 2 in de koelkast vacuüm verpakt. Ik laat nog weten hoe die is gelukt, over een week of 2. Dan post ik ook het recept van die 'ricotta salata'.

Die maakte ik overigens van melk. In mijn wei zit te weinig kaas om een beetje leuke opbrengst te hebben.

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Zojuist weer ricotta gemaakt en het halve kaasmaak-topic weer afgezocht naar de link. Hier dus:

 

 

Ondanks het zeer irritante muziekje dat uren blijft hangen een fijn filmpje..als ik het zo doe dan lukt de ricotta wel, mits de wei vers is.

Met de ricotta van vorige week een chocoladecake gebakken..zooo lekker, beter dan brownies, smeuïg en smakelijk!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Nou ik ga binnenkort ook nog maar weer eens aan de slag dan. Bedankt voor het filmpje.

 

Mijn ricotta salata lag er voor onze vakantie zo bij:

IMG745867311483962208.JPG

 

En toen heb ik hem maar vacuüm verpakt, omdat ik er 2,5 week niet zou zijn om hem te draaien/in de gaten te houden in de bak in de koelkast.

IMG746363971483962212.JPG

 

En zo ligt hij nu nog steeds. Ik wil hem nog een week of wat laten liggen, en dan eens uitpakken en proeven.

  • 4 weeks later...
Geplaatst:

Zit ik achter mijn laptop een taaie rijstkoek te kauwen, komt er zo'n plaatje voorbij.

He getsie!

(Een plaaaatje hoor!)

wees bevriend met kleine dingen

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Ik hem de mijne wel gezouten en daarna verwerkt in de pasta met spinazie en zalm. Winkelricotta bevat ook altijd zout (0,25% bijv.) en daar kan je ook zoete dingen van maken.

Geplaatst:

Ik doe er nooit zout in. Ik bewaar het wel in een goed schoon bakje tot een dag of 6 gaat dat goed. Laatst in het deeg van een taart gedaan

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik heb er nu een theelepel zout in gedaan, en wat room. Al was het niet eens zo heel droog. Ik had dik 400 gram, van die 6 liter wei. Al was het wel pure wei, van 9 liter melk waar ik camembert van heb gemaakt.

Ik heb nu die chocotaart in de oven staan, en maak van de week nog wel wat lekkers met de kaas. Maar er moet ook zure room worden gegeten, pudding, yoghurt, en ik heb nog een dikke liter melk waar ik nog wat mee 'moet' (mag). Oh ja en onze buiken mogen niet over onze broeken gaan hangen, dat is zo onhandig hier op de boerderij. Dus alles ook nog eens met mate.

  • 6 maanden later ...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...