Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:
Goudsbloemjam

 

Ingrediënten

 

* 2 handen vol goudsbloemblaadjes

* 1/2kg geleisuiker

* een halve citroen

* 1 liter water

 

 

Werkwijze

 

Pluk de gele of oranje goudsbloemblaadjes van de bloemhoofdjes.

Doe ze in een kookpot en doe er het sap van een halve citroen bij.

Laat aan de kook komen, neem de pot van het vuur en laat een nachtje staan.

 

Giet ze onder met 1 liter water. Doe er een halve kilo geleisuiker bij.

Op de verpakking moet 2+1 staan anders lukt het niet.(2 hoeveelheden vruchten, blaadjes of sap en één hoeveelheid suiker).

 

Laat al roerend aan de kook komen.

Giet kokend heet in kleine jampotjes.

Giet de potjes boordevol, zet het schroefdeksel erop en laat omgekeerd afkoelen.

 

Heerlijker jam bij yoghurt en ijs kan je je niet indenken.

 

 

http://www.kruidjes.be/kruidenrecepten/kruidenrecepten.php?recipeid=67

  • 1 year later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...