jasmin Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Goudsbloemjam Ingrediënten * 2 handen vol goudsbloemblaadjes * 1/2kg geleisuiker * een halve citroen * 1 liter water Werkwijze Pluk de gele of oranje goudsbloemblaadjes van de bloemhoofdjes.Doe ze in een kookpot en doe er het sap van een halve citroen bij.Laat aan de kook komen, neem de pot van het vuur en laat een nachtje staan. Giet ze onder met 1 liter water. Doe er een halve kilo geleisuiker bij.Op de verpakking moet 2+1 staan anders lukt het niet.(2 hoeveelheden vruchten, blaadjes of sap en één hoeveelheid suiker). Laat al roerend aan de kook komen.Giet kokend heet in kleine jampotjes.Giet de potjes boordevol, zet het schroefdeksel erop en laat omgekeerd afkoelen. Heerlijker jam bij yoghurt en ijs kan je je niet indenken. http://www.kruidjes.be/kruidenrecepten/kruidenrecepten.php?recipeid=67 Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Ben benieuwd Mijn calendula bloeit nog lange niet. (nog lange niet, nog lange niet) Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
helena Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 Zou 2 handen bloemblaadjes 250 gr. wegen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 27, 2011 Share Posted June 27, 2011 nee, bij lange na niet... Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
't Roetstekkie 10 Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Deze lijkt me interessant! Ga ik komend jaar eens proberen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piroska Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Ik begrijp het niet helemaal, je kookt de blaadjes op met alleen het sap van een halve citroen? dat gaat toch niet? 2 handen blaadjes is best veel en het sap van een halve citroen verdwijnt daarin zou je zeggen en dan is " aan de kook brengen" niet mogelijk. Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janine~Bustani Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 De bloemblaadjes verschrompelen. Denk ik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piroska Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Oh misschien is dat het! Ik zal het proberen als mijn goudsbloemen bloeien, klinkt in elk geval als iets lekkers Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indy Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Als deze net zo lekker is als de paardenbloemgelei,ga ik m ook maken. Grappig,ik gebruik de plant alleen medicinaal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Heb siroop gemaakt op de zelfde manier (was dun). Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.