Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Calendulajam


jasmin

Recommended Posts

Goudsbloemjam

 

Ingrediënten

 

* 2 handen vol goudsbloemblaadjes

* 1/2kg geleisuiker

* een halve citroen

* 1 liter water

 

 

Werkwijze

 

Pluk de gele of oranje goudsbloemblaadjes van de bloemhoofdjes.

Doe ze in een kookpot en doe er het sap van een halve citroen bij.

Laat aan de kook komen, neem de pot van het vuur en laat een nachtje staan.

 

Giet ze onder met 1 liter water. Doe er een halve kilo geleisuiker bij.

Op de verpakking moet 2+1 staan anders lukt het niet.(2 hoeveelheden vruchten, blaadjes of sap en één hoeveelheid suiker).

 

Laat al roerend aan de kook komen.

Giet kokend heet in kleine jampotjes.

Giet de potjes boordevol, zet het schroefdeksel erop en laat omgekeerd afkoelen.

 

Heerlijker jam bij yoghurt en ijs kan je je niet indenken.

 

 

http://www.kruidjes.be/kruidenrecepten/kruidenrecepten.php?recipeid=67

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...