kaatje1966 Geplaatst: 12 augustus 2011 Geplaatst: 12 augustus 2011 dit ga ik ook proberen en in potten bewaren altijd gedaan en in diepvriezer - nu niet wegens plaatsgebrekbedankt Quote
Hilde Geplaatst: 22 oktober 2011 Geplaatst: 22 oktober 2011 dit ga ik ook proberen en in potten bewaren altijd gedaan en in diepvriezer - nu niet wegens plaatsgebrekbedankt En als ik het goed versta: potjes en dekseltjes (van bv mayonaise, confituur, mosterd, ...) stevig afwassen in een degelijk sopje ( of vaatwasser?), de potjes zo vol mogelijk vullen met zo'n heet mogelijke saus, potje afdekken met één laagje gewone huishoudplastiekfolie, dekseltje er op draaien, potje omgedraaid laten koelen, potjes checken --> deksel moet hol zijn en niet bol en klaar is kees?Kunnen die potjes gewoon - winter en zomer - op kamertemperatuur in de voorraadkast bewaard worden? Moeten de potjes donker staan?Kan ik buiten allerlei ingrdiënten voor de saus ook bv gehakt in de saus verwerken?Kan ik voor de pastasaus (eventueel ook met gehakt) rekenen op een houdsbaarheidsdatum van +/- 6 maanden?Is zo'n potje eens gesloten altijd gesloten of moet er regelmatig gecontroleerd worden of het dekseltje nog niet indeukbaar is?Alvast bedankt voor alle moeite want met een diepvries vol- braambessen, los ingevroren en daarna in zakjes gedaan, puur gezeefd sap, braambessencoullis...- courgettes in blokjes, in sneetjes en in moes- tomaten in kleine blokjes, gepureerd waarvan sommige reeds gezeefd- gemalen kaas: is dan ook handig voor bovenop de pastasaus of voor een kaassaus, ...De vriezer met 8 (acht)schijven zit momenteel proppevol en dat vind ik wel wat triestig want ik kan momenteel dus geen pastasaus maken (vermits het toch een hele klus is om alles wat fijn te snijden en er best wat pruttelwerk bij komt kijken, lijkt het me beter om ineens een grotere hoeveelheid te maken zodat het gepruttel zo maar één keer de energiefaktuur in de oven jaagt, één keer een beetje grote kookpot bij de vaat maar achteraf zo veel plezier van het nemen uit de voorraadkast. Voordeel zou ook zeker zijn dat ze echt verbrijksklaar is: niet ontdooien... Quote Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?
helena Geplaatst: 22 oktober 2011 Geplaatst: 22 oktober 2011 Pastasaus is hier een groot succes. Met gehakt heb ik ook aan gedacht maar dat doe ik al la ninute voor de liefhebbers met wat ui, prei en wat voorhanden is. Je handelswijze is verder ok. Staat bij mij in een keukenkast en hoe lang het houdbaar is? Dat weet ik voor mezelf over een jaar. Heb deze week ook tomaten ( omdat ze nu nog verkrijgbaar zijn in de kas ) ontveld, ontpit en in 6-en gesneden. De pitjes en vellletjes door de blender gedaan en gezeefd. Dit alles ook op dezelfde manier in potjes ingemaakt. Deze zijn voor tomatensoep of saus, altijd handig. Verder ook tomatensap puur voor tomatensoep. Omdat wanneer ik de pastasaus gebruik voor soep, de soep hetzelfde smaakt als saus en dat is een beetje vreemd.Restjes kaas gaan bij mij ook gemalen in de vriezer, handig. edit: Waarvoor is de folie, die heb ik niet gedaanafwassen doe ik in de vaatwasser op 70 gr. Quote
Hilde Geplaatst: 22 oktober 2011 Geplaatst: 22 oktober 2011 Wat de folie betreft: ik heb dat hier ergens gelezen. Volgens mij had het te maken metten eerste: meer kans op echt luchtdichte grip van deksel op potjeten tweede: geen aanraking van het metalen deksel met het eten Quote Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?
Dennis29 Geplaatst: 22 oktober 2011 Geplaatst: 22 oktober 2011 Folie kan wel, maar zelf vind ik het nogal overdreven. Zonder gaat hartstikke goed. En plastic over een heet product lijkt me niet erg gezond. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 22 oktober 2011 Geplaatst: 22 oktober 2011 En volgens mij zuigt het deksel niet helemaal goed 'naar binnen' met plastic er tussen. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
helena Geplaatst: 22 oktober 2011 Geplaatst: 22 oktober 2011 Zonder folie, is het ook goed gegaan en Dennis over de hitte i.c.m.plastic, heb je gelijk. Dat wordt tegenwoordig ook afgeraden, bijv. van die frisdrank flesjes in een warme auto, ook ivm zuigflessen voor baby's. Nee ik doe het zonder, lijkt me ook nogal een geprul. Quote
Hilde Geplaatst: 22 oktober 2011 Geplaatst: 22 oktober 2011 Dan gaan we het zonder doen... waarom plastiek als het zonder kan?Niemand ervaring met ineens vlees in de saus? Quote Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over?
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.