Jump to content

geert h

Members
 • Content Count

  109
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  noord-brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Uit dezelfde schaduwrijke kas als de courgette? Dan ook zeker net als de courgette van schaduw voorzien totdat hij is aangeslagen.
 2. Tijdelijke schaduw gaat zeker een optie zijn. Elke dag een uurtje minder wanneer het kan en het zal snel beter gaan
 3. Bedankt voor jullie reacties. Het stuifmeel was nog niet droog en wilde daarom ook niet aan de penseel blijven hangen. In het verleden weleens vaker met een penseel bestoven, en toen bleef het stuifmeel makkelijk aan de penseel plakken. Gisteren niet, maar vanochtend wel. Heb de kelkbladeren van de vrouwelijke bloem een beetje opzij gedaan (hing over de stampers), en met de penseel bestoven. Hopelijk is dat nog op tijd, we gaan het beleven. En uiteraard zal ik jullie op de hoogte houden.
 4. geert h

  Rivierkreeft

  Ik wist niet dat er hier aan apart draadje over was. Voor diegene die ze willen vangen is het volgende linkje handig: https://determineren.nederlandsesoorten.nl/linnaeus_ng/app/views/matrixkey/index.php?p=rivierkreeften Dan weet je of je de europese of een exoot te pakken hebt. De europese rivierkreeft is beschermd en moet je dus ten alle tijden terug zetten. Helaas is de kans dat je die vangt ook een stuk kleiner dan dat je een exoot vangt, aangezien exoten veel meer voor komen.
 5. En vanmorgen zag ik de eerste courgette-bloem open staan . En daar waar ik gewend ben dat er meestal eerst mannelijke bloemen komen, is het nu gelijk een vrouwelijke bloem. Uiteraard kan die nog niet bevrucht worden door de natuur, aangezien er nog geen mannelijke bloemen open staan. Kan ik echter de natuur een handje helpen door de mannelijke bloem die er naast staan voorzichtig alvast te openen en dan met een penseeltje zelf er stuifmeel uit te nemen? Of zal er nog geen geschikt stuifmeel in zitten?
 6. Als ik op https://www.mooiemoestuin.nl/aubergine kijk bij de lange, dunne soorten hebben ze het over 70-75 dagen. Dat is volgens mij redelijk vroeg en geschikt voor buitenteelt. Indien je de ruimte hebt kun je er 2 of 3 in een flinke pot doen en ons op de hoogte houden.
 7. geert h

  Komkommer 2020

  Het was het proberen waard, maar zo dicht op elkaar was voor de productie per plant toch niet goed geweest. Hopelijk trekt het bij, maar de kans van niet is aanwezig. Lees waarom ook deze blog van Diana eens: https://www.mooiemoestuin.nl/aorta/ .
 8. Dat is een hoop werk verzet vandaag! Voor de peperplanten zal het wennen zijn, nadat ze 4 weken in de kas hebben gestaan terug naar binnen. De Tomaten die ik van jou heb gekregen zijn ook al verpot, naar een flinke maat groter. De white eggplant en de round eggplant zijn ook wel toe aan een grotere maat pot, diegene die ik vorige week van p9 naar een 10L emmer heb verpot zijn duidelijk groter dan diegene die er nog in zaten.
 9. Ik heb van de tomaten alleen een paar money makers staan, dus het is al snel spannender. Marmande klinkt zeker goed. Stuur maar een pb om iets af te spreken voor te ruilen.
 10. Riel, net onder Tilburg. En sorry, had het bij de andere advertentie wel toegevoegd, maar hier niet. Edit: wat voor tomatenplanten heb je? Puur uit nieuwsgierigheid.
 11. In moestuingrond zit vaak vermiculiet, wat goed is voor de vochthuishouding in de grond. Wanneer je losse vermiculiet in een tuincentrum gaat halen ben je een vermogen kwijt, dus dat schiet prijstechnisch niet op. Ik heb op de site van mooiemoestuin.nl gelezen dat in deze hoeveelheden vermiculiet van een kachelzaak het ook goed doet, dat is een stuk beter betaalbaar. Brekerszand moet je enkel mengen wanneer je kruiden wilt kweken die van schrale gronden houden en om te zaaien, al is vermiculiet daar zeker zo goed voor.
 12. Als ik hier al die lekkere dingen uit eigen tuin voorbij zie komen, moet ik denk ik volgend jaar (of komend najaar) een paar dingen maar anders aanpakken. Hier tot op heden vooral veel pluksla uit eigen tuin, een beetje rucola en diverse kruiden van vaste kruidenplanten.
 13. Zaden ruilen in september zie ik zeker zitten, dan heb ik waarschijnlijk ook foto's van de bloemen en vruchten van de tweede soort.
 14. Ik heb vandaag mijn plantjes die met zijn 3-en in een p-9 potje stonden overgezet naar een 12-liter emmer met wat gaten in de bodem. Daar moeten ze voorlopig wel in kunnen blijven staan. Laat ze nu maar goed doorgroeien, want ze zijn nog maar 4 cm groot.
 15. Mijn peperplanten doen het iets beter dan voorzien, waardoor ik nu van 2 rassen van ieders 3 potten heb met ieder 3 peperplanten. Wellicht kan ik een ander blij maken met een pot van 3 planten van 1 van beide (of allebei) de soorten? Wanneer ik 2 potten per soort heb vind ik dat voldoende. Het eerste ras betreft de bird eye chili, waarvan ik kleine chili's uit Thailand heb meegenomen en vanuit de zaden daaruit ben gaan kweken. De grootste plant van de 3 is nu 14 cm hoog: Het tweede ras betreft een plant die ik uit zaad heb van een peper die ik in Peru heb gekocht. Vers leek de peper hier op: https://www.mooiemoestuin.nl/peper/aji-blanco-cristal/ , maar de kans dat het die soort ook echt is, is bijzonder klein. De peper ruikt kruidig en is mild-heet. De grootste van de 3 planten in de pot is 19 cm: Ruilen tegen een tomaten- of paprikazaailing word op prijs gesteld, maar ieder ander bod is ook goed.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...