Jump to content

geert h

Members
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  noord-brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 500m3 gas per jaar klinkt bij mij als veel, maar ik weet niet hoe groot jullie clubhuis is? Waterzijdig inregelen cv zal al een stukje schelen, indien er meer dan 1 radiator hangt. Maar zorgen dat het clubhuis goed tochtdicht is zal zeker ook een groot verschil maken. Een paar zonnepanelen op het dak dekt al snel de elektra af, zelfs met wat oudere tweedehands panelen.
 2. Bij deze dan de foto van mijn langste peper, tevens de enige die verkleurd is: Perspectief vertekend iets, lengte is 139mm.
 3. @siemen, van harte gefeliciteerd! Ik ben afgelopen week helemaal vergeten mijn langste peper in te zenden, maar met een krappe 14 cm kom ik zeker niet in de buurt van de winnaar. Indien interesse, kan ik nog een foto'tje sturen.
 4. Ik ben zi iemand, maar kan nu wel melden dat ik eindelijk bloemknopjes heb gezien. Ik denk dat het gedeeltelijk komt door de goede groei van van aubergines, en dat die iets te dicht op de pepers staan (understatement). Je hoeft bij mij nog niet bang te zijn dat ik zomaar met de winnende peper aan kom zetten.
 5. Uit dezelfde schaduwrijke kas als de courgette? Dan ook zeker net als de courgette van schaduw voorzien totdat hij is aangeslagen.
 6. Tijdelijke schaduw gaat zeker een optie zijn. Elke dag een uurtje minder wanneer het kan en het zal snel beter gaan
 7. Bedankt voor jullie reacties. Het stuifmeel was nog niet droog en wilde daarom ook niet aan de penseel blijven hangen. In het verleden weleens vaker met een penseel bestoven, en toen bleef het stuifmeel makkelijk aan de penseel plakken. Gisteren niet, maar vanochtend wel. Heb de kelkbladeren van de vrouwelijke bloem een beetje opzij gedaan (hing over de stampers), en met de penseel bestoven. Hopelijk is dat nog op tijd, we gaan het beleven. En uiteraard zal ik jullie op de hoogte houden.
 8. geert h

  Rivierkreeft

  Ik wist niet dat er hier aan apart draadje over was. Voor diegene die ze willen vangen is het volgende linkje handig: https://determineren.nederlandsesoorten.nl/linnaeus_ng/app/views/matrixkey/index.php?p=rivierkreeften Dan weet je of je de europese of een exoot te pakken hebt. De europese rivierkreeft is beschermd en moet je dus ten alle tijden terug zetten. Helaas is de kans dat je die vangt ook een stuk kleiner dan dat je een exoot vangt, aangezien exoten veel meer voor komen.
 9. En vanmorgen zag ik de eerste courgette-bloem open staan . En daar waar ik gewend ben dat er meestal eerst mannelijke bloemen komen, is het nu gelijk een vrouwelijke bloem. Uiteraard kan die nog niet bevrucht worden door de natuur, aangezien er nog geen mannelijke bloemen open staan. Kan ik echter de natuur een handje helpen door de mannelijke bloem die er naast staan voorzichtig alvast te openen en dan met een penseeltje zelf er stuifmeel uit te nemen? Of zal er nog geen geschikt stuifmeel in zitten?
 10. Als ik op https://www.mooiemoestuin.nl/aubergine kijk bij de lange, dunne soorten hebben ze het over 70-75 dagen. Dat is volgens mij redelijk vroeg en geschikt voor buitenteelt. Indien je de ruimte hebt kun je er 2 of 3 in een flinke pot doen en ons op de hoogte houden.
 11. geert h

  Komkommer 2020

  Het was het proberen waard, maar zo dicht op elkaar was voor de productie per plant toch niet goed geweest. Hopelijk trekt het bij, maar de kans van niet is aanwezig. Lees waarom ook deze blog van Diana eens: https://www.mooiemoestuin.nl/aorta/ .
 12. Dat is een hoop werk verzet vandaag! Voor de peperplanten zal het wennen zijn, nadat ze 4 weken in de kas hebben gestaan terug naar binnen. De Tomaten die ik van jou heb gekregen zijn ook al verpot, naar een flinke maat groter. De white eggplant en de round eggplant zijn ook wel toe aan een grotere maat pot, diegene die ik vorige week van p9 naar een 10L emmer heb verpot zijn duidelijk groter dan diegene die er nog in zaten.
 13. Ik heb van de tomaten alleen een paar money makers staan, dus het is al snel spannender. Marmande klinkt zeker goed. Stuur maar een pb om iets af te spreken voor te ruilen.
 14. Riel, net onder Tilburg. En sorry, had het bij de andere advertentie wel toegevoegd, maar hier niet. Edit: wat voor tomatenplanten heb je? Puur uit nieuwsgierigheid.
 15. In moestuingrond zit vaak vermiculiet, wat goed is voor de vochthuishouding in de grond. Wanneer je losse vermiculiet in een tuincentrum gaat halen ben je een vermogen kwijt, dus dat schiet prijstechnisch niet op. Ik heb op de site van mooiemoestuin.nl gelezen dat in deze hoeveelheden vermiculiet van een kachelzaak het ook goed doet, dat is een stuk beter betaalbaar. Brekerszand moet je enkel mengen wanneer je kruiden wilt kweken die van schrale gronden houden en om te zaaien, al is vermiculiet daar zeker zo goed voor.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...