Jump to content

geert h

Members
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  noord-brabant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. geert h

  Oerprei

  Toen ze het kocht dacht ze dat het verse knoflook was, maar het heeft een hele flauwe knoflooksmaak en er zitten geen tenen in. We hebben regelmatig verse knoflook in huis om te weten dat het dat dus niet is.
 2. geert h

  Oerprei

  Mijn vriendin kwam met de volgende look-achtige aanzetten om mee te koken, gekocht op de markt. Nu werd ik vrij enthousiast, aangezien ik vermoed dat het om oerprei gaat en ik daar al een paar keer naar had gekeken. Maar nu heb ik nog een paar vragen: Kan dit iets anders zijn dan oerprei? En kan ik er hier nog een paar van planten om er later in het jaar kleine bolletjes van te nemen om verder mee te kweken?
 3. Ik heb hem plat liggen, omdat ik dat gelezen had. Ook slechts 1 zoete aardappel, de rest van het pak is in het eten gegaan. Die ligt nu 4 weken in vochtige potgrond, en aan het begin van de week zag ik een klein puistje ontstaan. Ondertussen is het duidelijk dat dat het begin van een uitloper is, en zie ik de tweede ook al ontstaan. Nog wel erg klein, maar gaat vast goed komen.
 4. Wat noem jij even? 2 weken, een maand of zelfs 2 maanden?
 5. Ik heb een verwarmde tempex bak waarin ik de pepers en aubergines heb voorgezaaid, daar heb ik hem nu op staan. Alhoewel het tempex goed isoleert, zal het er al snel een paar graden warmer boven zijn. En ik ben nog op tijd om een nieuwe ronde te starten wanneer deze niet goed gaat (denk ik).
 6. Vandaag gezaaid in een verwarmde tempex bak: rocoto peper bird eye chile peru peper (van een lekker kruidige peper die we uit Peru hebben meegenomen, hopelijk geeft hij dit jaar wel vrucht) peper emte (zakje paar jaar oud, van emte kruidentuintjes. we zien wel wat het word) white eggplant round eggplant citroengras sweet banana paprika minipepers (zaad geoogst van een plantje dat ik ooit heb gekocht in een tuincentrum. Vruchten hebben niet veel smaak, maar ik vind ze er zo leuk uitzien) En een zoete aardappel in vochtige potgrond gelegd.
 7. Blijken ze bedoeld te zijn om op te eten... Maar ik mocht er wel een kleintje van hebben, dus die gaat morgen voor de helft de potgrond in. Nu nog een mooi plaatsje uitzoeken. Dankzij vloerverwarming geen radiator om boven te zetten, en 19 graden is misschien net iets te fris. Ik heb echter nog een 2W warmtematje dat ik er onder kan gooien, dat zal net de temperatuur iets opdrijven. Ik kan hem ook in de verwarmde box leggen op 27 graden, maar daar komt geen licht in en is de luchtvochtigheid waarschijnlijk richting de 100%.
 8. Bij gebrek aan biologische zoete aardappels in de supermarkt heeft mijn vriendin voor mij onderstaande meegenomen. Heeft iemand hier ervaringen mee, en wat zijn die dan? Indien er geen ervaringen zijn wil ik het best een kans geven, maar wanneer er alleen maar slechte ervaringen mee zijn dan kunnen we ze beter opeten en verder kijken.
 9. Bedankt voor je reactie @Patrijs, ik ga ze denk ik morgen een mooi plaatsje geven
 10. Ik heb gisteren mijn knoflook binnen gekregen, kan ik die nu met de lichte nachtvorst gewoon poten? Het is voorjaarsknoflook roze van van der Wal. Ik kan er eventueel een klein kasje van 30x30x10 cm (lxbxh) overheen plaatsen, dan krijgen ze al een stuk meer warmte en scheelt allicht iets tegen bevriezen. Of beter wachten tot de lichte nachtvorsten weg zijn? Ik heb 3 knollen, dus kan eventueel ook spreiden. Zoveel ga ik toch niet nodig hebben (lees: kwijt kunnen).
 11. Mag ik vragen met welke soorten jij goede ervaringen hebt buiten? Uiteraard kan ik het 1 en andere op internet vinden, maar er zijn tegenwoordig zoveel soorten dat ik het vragen een stuk makkelijker vind.
 12. Nu de kerst meest is geweest denk ik aan het nieuwe seizoen, maar ik bedenk me dat ik nog geen knoflook heb gepoot. Nu was ik dat vorig jaar ook vergeten en uiteindelijk helemaal niet gedaan, maar wil dit jaar toch wel wat zetten. Wat is het beste. Ik zie bij van der wal verschillende soorten voorjaarsknoflook staan, kan ik daar dan het beste voor gaan? Ik wilde daar namelijk toch ook nog wat ander zaad bestellen.
 13. 500m3 gas per jaar klinkt bij mij als veel, maar ik weet niet hoe groot jullie clubhuis is? Waterzijdig inregelen cv zal al een stukje schelen, indien er meer dan 1 radiator hangt. Maar zorgen dat het clubhuis goed tochtdicht is zal zeker ook een groot verschil maken. Een paar zonnepanelen op het dak dekt al snel de elektra af, zelfs met wat oudere tweedehands panelen.
 14. Bij deze dan de foto van mijn langste peper, tevens de enige die verkleurd is: Perspectief vertekend iets, lengte is 139mm.
 15. @siemen, van harte gefeliciteerd! Ik ben afgelopen week helemaal vergeten mijn langste peper in te zenden, maar met een krappe 14 cm kom ik zeker niet in de buurt van de winnaar. Indien interesse, kan ik nog een foto'tje sturen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...