Mellie Geplaatst: 31 juli 2017 Geplaatst: 31 juli 2017 In tegenstelling tot de rest van mijn tuin, doen de druiven het extreem uitbundig. Nu de eerste druiven beginnen te rijpen, vraag ik me af wat ik in hemelsnaam met al die druiven moet doen. De pergola hangt helemaal vol. Iemand lekkere tips? 1 Quote
harms1 Geplaatst: 31 juli 2017 Geplaatst: 31 juli 2017 Sap van maken d.m.v. een sap centrifuge? Of nog een stapje hoger...zelf wijn maken! Maar daar komt wel het nodige bij kijken natuurlijk... Quote
harms1 Geplaatst: 31 juli 2017 Geplaatst: 31 juli 2017 Ik weet niet of dit mag maar...https://www.sapcentrifugeshop.nl/category/231607/top-10-sapcentrifuges.html Quote
Mellie Geplaatst: 31 juli 2017 Auteur Geplaatst: 31 juli 2017 Grinnik van mij wel hoor! Maar we hebben een heel goede sapcentrifuge. Sap komt er zeker. Wijn maken die ook nog lekker smaakt, lijkt me verschrikkelijk moeilijk... Mooie tros heb je trouwens in je avatar! Quote
Thinkpad Geplaatst: 3 augustus 2017 Geplaatst: 3 augustus 2017 Ik zou die mooie druiven afschermen tegen wespen, als die erin beginnen prikken, is er geen houden meer aan.Heb het in andere jaren meegemaakt, dat zij de druiven "overnemen". Quote
Mellie Geplaatst: 4 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 4 augustus 2017 O nee, ik vind wespen best eng... beetje een fobie vrees ik. Ik ben dan ook erg onder de indruk van het wespennestavontuur die ergens op het forum staat...de druiven beschermen, check. Kan ik nog wat anders dan sap ermee maken? Ik bedenk me dat 1 x druiven ingemaakt met kruiden in rode wijn. Dat zou lekker moeten smaken bij wild. Ik vond het wel ok, maar niet echt de moeite waard... misschien zou je zoiets juist voor stoofvlees moeten gebruiken? Iemand nog inspiratie voor druiven toevallig? Groene groetjes! Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 15 augustus 2017 Geplaatst: 15 augustus 2017 Ik maak ieder jaar druiven gelei. Quote
Mellie Geplaatst: 15 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 15 augustus 2017 Ah, nog een suggestie! Is dat voor bovenop taart of eet je het ergens anders bij? Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 15 augustus 2017 Geplaatst: 15 augustus 2017 Je kunt er van alles mee voor taart, gebruiken als jam, door de yogurt of pudding Quote
Mellie Geplaatst: 16 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 16 augustus 2017 Wat lekker veel toepassingen! Heb je ook een recept voor me erbij Angela? Quote
angela († maart 2025) Geplaatst: 16 augustus 2017 Geplaatst: 16 augustus 2017 Ik doe eigenlijk gewoon druiven in een pan met een bodempje water, kapot laten koken beetjes kneuzen om te helpen als ik vind dat ik genoeg sap heb, dan laat ik ze uitlekken in een doek. (Je kunt ze natuurlijk ook ontsappen in een machine)Daarna sap opkoken en geleisuiker toevoegen. Ik doe er verder niets bij vind het zo het lekkerst. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 16 augustus 2017 Auteur Geplaatst: 16 augustus 2017 Lekker makkelijk recept, dank jr wel! Quote
Mellie Geplaatst: 7 september 2017 Auteur Geplaatst: 7 september 2017 Geïnspireerd geraakt door alle druiven varianten die manlief en ik hebben gemaakt en zelf wat bedacht voor restant druiven. Ik heb gisteren het laatste kilootje druiven gebruikt om niet op te eten, maar een saus te maken. Druiven met 5-spice, gemberpoeder, steranijs, kaneelstokje, kardemom op het vuur gezet met een klein scheutje water. Alles laten kapotkoken. Toen gezeefd en in een potje gedaan. Gaat heerlijk smaken met een lamshaasje of hele kip uit de oven. Echt nu al zoooon zin in! Het is zo geurig en lekker!!! Dat ga ik vaker doen. 1 Quote
EdelSpint Geplaatst: 13 juni 2024 Geplaatst: 13 juni 2024 Je kan er natuurlijk fruitleer van maken! En dan oprollen. Of vullen met een notenbereiding. Heerlijk. Niet echt leer natuurlijk. Alhoewel men ook "echt leer" (lees: nep leer bedoeld als textiel ipv eten) maakt van druiven! https://nl.jayley.com/blog/how-is-grape-skin-leather-made/ 1 Quote
Mellie Geplaatst: 14 juni 2024 Auteur Geplaatst: 14 juni 2024 Ow wat goed dat ik hier heb genoteerd hoe ik die druivensaus had gemaakt. Die was echt heel lekker. Zo dus. Mooi dat ik dat nu weer weet 3 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.