Jump to content

harms1

Members
 • Content Count

  709
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Enkhuizen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. harms1

  't landje

  Voor (zware) kleigrond raad ik sowieso aan om (grof) zand en compost door de grond te mengen...afhankelijk van de ligging zou je kunnen kiezen voor planten uit de bijen top tien https://www.tuincentrumrebel.nl/nieuws/524/top-10-bijenplanten Succes
 2. Welkom, moeder van drie [emoji846] Houdt er in ieder geval rekening mee, dat niet alles qua fruitbomen klakkeloos bij elkaar gezet kan worden....appels bijvoorbeeld, houden niet zo van walnoten in hun buurt...houdt tevens rekening met kruisbestuivig...zet bij een conference peer (als voorbeeld) een doyenne du commice peer in de buurt. Veel succes!
 3. Nee...ik denk dat ik in uw geval uit zou gaan van zomer frambozen...dus wacht tot het voorjaar met snoeien.
 4. Ja, ik vind het momentum dat u gekozen heeft om de druif te planten niet ideaal....rijkelijk laat...we hebben momenteel al nachtvorst.... even afwachten of hij zal aanslaan....ik hoop het voor u. Belangrijk in het begin is dat de druifelaar voldoende water krijgt...dat kan ook als het gaat regenen natuurlijk. Geef hem morgen ochtend maar een emmer vol (10 liter) Kraanwater is prima. Verder niets meer doen.
 5. Waarom heet water? Natuurlijk gaat een plant(je) dan dood...
 6. Volgens mij kunnen de aardbeien in deze bakken blijven des winters, eventueel zou u uw bakken aardbeien kunnen beschermen met noppenfolie tegen de kou.
 7. Oostindische kers eronder planten....? [emoji4] http://www.houtwal.be/vakartikels/boekbesprekingen/goede_slechte_buren_combinatieteeltenfruit.htm En een beetje mest straks in het voorjaar, of compost...dat kat kan nooit kwaad natuurlijk. Verder schijnt hij weinig onderhoud nodig te hebben.. Een vriendin van mij had ze in haar tuin, die ik wel eens onderhield.. nou, ik moest ze echt in toom houden, want het groeit tegen de klippen op!
 8. Ja...zeker spitten en zand en/of compost toevoegen als het mogelijk is.
 9. Wat wilt u met de grond gaan doen Roos?
 10. Neen, geen kalk meer geven Sayenna...u zou dit kunnen overwegen voor de aankomende winter... https://www.tuinadvies.nl/tuinwinkel/product/856/winterbehandeling-sun-spray?gsh=1&gsk=2&gclid=CjwKCAjwiOv7BRBREiwAXHbv3H3kIGvJ5VM15Ufe9CmG_kC1fPqiAqd3cYSxM2V2mgvDOdfG8CyPORoCHwwQAvD_BwE
 11. Hoewel volgens deze site u de kers nog niet zou.moeten bemesten, zou ik hem/haar in uw geval, toch bemesten straks in het voorjaar, Sayenna. https://www.mijntuin.org/plants/2137-kers-regina/actions/16700
 12. Ja, ik denk ook dat de eik dan gekapt zal moeten worden, als verplaatsen van de kers echt geen optie is... De vraat waar u het over heeft Sayenna...kunt u daar misschien enige foto's van plaatsen?
 13. Krijgt de boom wel zonlicht, Sayenna? Betreft het hier een zoete kers, of een kriek? (Zure kers, morel)

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...