Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Zult, balkenbrij, bloedworts enz.

Featured Replies

Geplaatst:

Maakt er wel eens iemand deze recepten van "vroeger" ?

 

Ik heb zelf ooit balkenbrij gemaakt maar hij bleef te plakkerig waardoor je hem niet kon snijden de smaak was wel goed maar was gewoon een plakkerige massa

Geplaatst:

De thuiskok heeft zich er eens aan gewaagd...

Bij de landgoedfair serveerden ze het op brood. Het zag eruit als een plak grijze massa van oude natte kranten en voor mijn gevoel rook het ook zo. De thuiskok vond het lekker.

 

Hij gaf aan dat het uitelkaar viel en dat hij er geen mooie plakken van kon snijden. Het was ietsje plakkerig.

Geplaatst:
  • Auteur

Ik was dus eigenlijk op zoek naar goed geteste recepten.

Geplaatst:

Jim heeft het toentertijd van internet geplukt...ff kijken:

 

350 gram boekweitmeel

100 gram bloem

250 gr buikspek

400 gr varkenslever

1 liter water

Snufje nootmuskaat

Snufje piment

Zout en Versgemalen peper naar smaak

 

Bloem en boekweitmeel zeven en mengen, buikspek en varkenslever in water koken. Wanneer gaar snijd in kleine stukjes, doe gesneden vlees terug in pan met gekookt water en roer er het meel en de kruiden erdoor. Breng het geheel onder goed roeren weer aan de kook, totdat er een deegbal ontstaat. Pak een schaal en beboter die en stort de balkenbrij in die schaal en zet deze na afkoelen van vleesmassa voor 24 uur in de koelkast. Snijd erna 24 uur in plakken die je kunt opbakken.

Aangezien het ene meel meer water opneemt dan het andere zou ik een gedeelte van het water achterhouden en deze langzaam aan de deegbal toevoegen. Die van ons wat te droog en die van jou te plakkerig.

Geplaatst:
  • Auteur

Ik weet eigenlijk niet meer welk recept ik heb gebruikt? Ik zal eens zoeken of ik het nog kan vinden.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.