Geplaatst: 25 november 20178 j Maakt er wel eens iemand deze recepten van "vroeger" ? Ik heb zelf ooit balkenbrij gemaakt maar hij bleef te plakkerig waardoor je hem niet kon snijden de smaak was wel goed maar was gewoon een plakkerige massa
Geplaatst: 30 november 20177 j De thuiskok heeft zich er eens aan gewaagd...Bij de landgoedfair serveerden ze het op brood. Het zag eruit als een plak grijze massa van oude natte kranten en voor mijn gevoel rook het ook zo. De thuiskok vond het lekker. Hij gaf aan dat het uitelkaar viel en dat hij er geen mooie plakken van kon snijden. Het was ietsje plakkerig.
Geplaatst: 30 november 20177 j Ja, ik heb wel eens zult (geen zure) gemaakt. Ik ben er niet kapot van... met wat mosterd vond ik het wel te doen op brood. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 30 november 20177 j Jim heeft het toentertijd van internet geplukt...ff kijken: 350 gram boekweitmeel100 gram bloem250 gr buikspek400 gr varkenslever1 liter waterSnufje nootmuskaatSnufje pimentZout en Versgemalen peper naar smaak Bloem en boekweitmeel zeven en mengen, buikspek en varkenslever in water koken. Wanneer gaar snijd in kleine stukjes, doe gesneden vlees terug in pan met gekookt water en roer er het meel en de kruiden erdoor. Breng het geheel onder goed roeren weer aan de kook, totdat er een deegbal ontstaat. Pak een schaal en beboter die en stort de balkenbrij in die schaal en zet deze na afkoelen van vleesmassa voor 24 uur in de koelkast. Snijd erna 24 uur in plakken die je kunt opbakken. Aangezien het ene meel meer water opneemt dan het andere zou ik een gedeelte van het water achterhouden en deze langzaam aan de deegbal toevoegen. Die van ons wat te droog en die van jou te plakkerig.
Geplaatst: 30 november 20177 j Auteur Ik weet eigenlijk niet meer welk recept ik heb gebruikt? Ik zal eens zoeken of ik het nog kan vinden.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.