appelvrouw Geplaatst: 9 december 2017 Geplaatst: 9 december 2017 Maandag ga ik enkele loopeenden slachten en de bedoeling is om er rillette van te maken, een soort smeersel/broodbeleg/paté-achtig lekkernijtje gemaakt van de hele eend en varkensvlees. Kan zeker op toast of met stokbrood en augurkjes als voorgerecht gegeten worden. Het volledige recept/werkwijze zal ik hier bijwerken, ik ben nog in de ontdekfase van het bereiden.Ik gebruik het recept van mijn buurvrouw, haar rillette vind ik erg lekker en het is een manier om ook wat varkensvlees tot broodbeleg om te toveren. Ingrediënten1 kilo eend of gans in kleine delen1 pond speklappen 1 pond mager varkensvlees in kleine stukjesreuzel of saindoux of ganzen/eendenvet30 gram zout ( maar mijn buurvrouw begint met 20 gram en gaat eerst proeven)5 gram zwarte peper5 gram quatre epices Hak de eend in kleinere stukken. Vermeng het vlees met het zout, peper en quatre epices en laat een nacht staan.Laat de in repen gesneden speklappen heel zachtjes smelten voeg de rest vd ingrediënten erbij en zet alles op heel laag vuur..laat 3 tot 5 uur zo gaar worden dat alles van zijn botje valt. Laat wat afkoelen, stort het geheel op een groot dienblad oid en haal met schone handen ieder botje uit het vlees en trek alles goed uit elkaar. Het boek van mijn buurvrouw spreekt dan over eventueel bewerken met een deegroller om het zeer fijn te krijgen, ik ga het door de worstmolen van de buurvrouw draaien is de bedoeling... Bewaren in kleine bakjes, (bv plastic bekertjes oid als je het gaat invriezen..in weckpot als je het snel gaat opeten) met een laagje vet erop ter conservering. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Nasuada Geplaatst: 13 december 2017 Geplaatst: 13 december 2017 Klinkt goed, maak je foto's?" laag je vet erop " wat voor het gebruik je?Bedoel je dan een laagje reuzel of zo?Ik ga 20 december aan de slag. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
appelvrouw Geplaatst: 13 december 2017 Auteur Geplaatst: 13 december 2017 Ja..ik zal wel een fotootje maken. Ik heb nu de eend in stukken met de kruiden een nacht laten trekken en ga zo alles opzetten.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 14 december 2017 Geplaatst: 14 december 2017 Klinkt goed, ik ben benieuwd. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Indy Geplaatst: 17 januari 2018 Geplaatst: 17 januari 2018 Is het gelukt, en was het lekker? Ik heb op 21 december gans met dadels en heel veel kruiden gemaakt (gans op Middeleeuwse wijze) ,het resultaat was echt super! Dat ga ik vaker maken. Quote
appelvrouw Geplaatst: 17 januari 2018 Auteur Geplaatst: 17 januari 2018 Heel erg lekker! Ik vind het wel wat vet.. Zoiets als paté iets waar je niet aan denkt bij eend. We hebben meer dan de helft al op.. We hadden iets van 6 bekertjes ingevroren. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Geplaatst: 18 januari 2018 Geplaatst: 18 januari 2018 Ik sla je recept even op, het lijkt mij wel wat. Quote
appelvrouw Geplaatst: 18 januari 2018 Auteur Geplaatst: 18 januari 2018 Van gans wordt ook veel gedaan hier. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.