Jump to content

Jonge tomatenplantjes vs. slakken


Lowie

Recommended Posts

Hallo!

 

Dit weekend ben ik van plan om mijn tomatenplantjes uit te planten in de vollegrond. Het probleem is dat er op minder dan 1 meter er een overwoekerde grasweide is waar redelijk veel slakken in zitten.

 

Zijn er tips om mijn jonge plantjes te beschermen tegen deze slakken (vooral naaktslakken)? Helpt een doorgesneden fles? Of zijn er andere middeltjes?

 

Alvast bedankt!

 

Lowie

Link to comment
Share on other sites

Lowie, zie topic slakken om veel ideeen op te doen om slakken te bestrijden.

Ikzelf gebruik biervallen plaatselijk bij slakken gevoelige planten. Om stukken te beschermen tegen slakken - en daar ben jij volgens mij naar op zoek - kun je een slakkenwal plaatsen. Het meest eenvoudige kost 11,50 euro voor 10 meter (50 cm hoog).

Ik scherm hiermee voor het derde jaar mijn aardbeien en bladgroenten met succes af van zowel naakt- als huisjesslakken. Het werkt simpelweg

 

P102031846811526557346.JPG

 

Principe volgens onderstaand plaatje: blauw paaltje/pvc buis in de grond, oranje slakkenscherm aan de zijde van het te beschermen plotje een stukje ingraven en over het paaltje laten vallen. Ervoor zorgen dat het stugge slakkenscherm op nader te bepalen afstanden toch niet tegen het paaltje komt / teveel horizontaal komt te staan m.b.v. een ijzerdraad lusje (rood in de tekening). Als ze al omhoog willen kruipen (ze blijven vaak rondom het scherm kruipen, makkelijk wegvangen dus) , kan > 99% van de naaktslakken de switch niet maken. De 2 naaktslakken die ik in 2 jaar erover heb zien slijmen, leefden op te grote voet. Huisjesslakken komen er nooit overheen (te zwaar).

 

Picture112491526559093.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...