Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Kimchi


Mw Tralala

Recommended Posts

Dit is een recept voor "klassieke" kimchi, van chinese kool. Maar volgens mij kan je ook best paksoy of tahtsai gebruiken.

 

Héél lekkel met dingen als pulled beef en rijst, maar heel simpel met gestoomde rijst en een gebakken ei ook jammie.

Als de radijskimchi die nu staat te fermenteren ook zo lekkel wordt, zal ik 't recept daarvoor ook hier delen

 

Ong 600 g chinese kool, schoongemaakt en in smalle repen gesneden, beetje omkneden met ong 60 g zeezout.

In pot proppen, water erbij tot het onderstaat, gewicht erop zodat alles ook onder blijft en afgedekt 1 dag op kamertemp laten staan.

 

Dan kool afgieten, proeven en als het te zout is, afspoelen. Daarmee doorgaan tot het naar je smaak ok is (moet nog wel beetje zoutig smaken).

Uit laten lekken.

 

Meng voor de kimchi pasta in een kom:

ong 120 schoongemaakte en fijngesneden prei (of bosui. Of chinese bieslook)

ong 25 g schoongemaakte fijngeraspte gember

3 tenen knof uit de knijper

1 el vissaus

1 kleine el zeezout

1 tl suiker

chilipoeder naar smaak (ik nam 1 tl aji pineapple chilipoeder, 1 tl gemengd chilipoeder van eigen pepers en 4 tl gochugaru)

 

Meng dit met de uitgelekte kool. Prop weer in pot.

Ik doe er dan een achtergehouden heel koolblad op met daarop een gewicht (zakje met water) zodat de boel goed onder blijft staan.

Evt beetje extra water toevoegen als er niet genoeg vocht vrijkomt.

 

2 Dagen op kamertemp laten fermenteren, dan verhuizen naar de koelkast. Na een dag of 6 a 7 in de koelkast zou ie goed moeten zijn.

Enjoy

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...