Mw Tralala Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Dit is een recept voor "klassieke" kimchi, van chinese kool. Maar volgens mij kan je ook best paksoy of tahtsai gebruiken. Héél lekkel met dingen als pulled beef en rijst, maar heel simpel met gestoomde rijst en een gebakken ei ook jammie.Als de radijskimchi die nu staat te fermenteren ook zo lekkel wordt, zal ik 't recept daarvoor ook hier delen Ong 600 g chinese kool, schoongemaakt en in smalle repen gesneden, beetje omkneden met ong 60 g zeezout.In pot proppen, water erbij tot het onderstaat, gewicht erop zodat alles ook onder blijft en afgedekt 1 dag op kamertemp laten staan. Dan kool afgieten, proeven en als het te zout is, afspoelen. Daarmee doorgaan tot het naar je smaak ok is (moet nog wel beetje zoutig smaken). Uit laten lekken. Meng voor de kimchi pasta in een kom:ong 120 schoongemaakte en fijngesneden prei (of bosui. Of chinese bieslook)ong 25 g schoongemaakte fijngeraspte gember3 tenen knof uit de knijper1 el vissaus1 kleine el zeezout1 tl suikerchilipoeder naar smaak (ik nam 1 tl aji pineapple chilipoeder, 1 tl gemengd chilipoeder van eigen pepers en 4 tl gochugaru) Meng dit met de uitgelekte kool. Prop weer in pot. Ik doe er dan een achtergehouden heel koolblad op met daarop een gewicht (zakje met water) zodat de boel goed onder blijft staan. Evt beetje extra water toevoegen als er niet genoeg vocht vrijkomt. 2 Dagen op kamertemp laten fermenteren, dan verhuizen naar de koelkast. Na een dag of 6 a 7 in de koelkast zou ie goed moeten zijn.Enjoy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_lotte_ Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Ik heb het nooit geproefd... ik denk altijd dat dit op zuurkool zal lijken en ik ben geen fan Of lijkt het helemaal niet op zuurkool? Quote https://www.instagram.com/_mrssimplelife_/http://mrssimplelifeblog.wordpress.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.