Jump to content

Mw Tralala

Members
  • Content Count

    66
  • Joined

  • Last visited

Personal Information

  • LOCATION
    Brabant
  1. Erny, heb 'm erin gezet Chilipasta kan vast en zeker ook heel goed. Verse pepers weet ik eigenlijk niet, ik denk dat de smaak en de heetheid dan wel anders wordt, maar wie weet ook heel lekker. Uitproberen dus
  2. Dit is een recept voor "klassieke" kimchi, van chinese kool. Maar volgens mij kan je ook best paksoy of tahtsai gebruiken. Héél lekkel met dingen als pulled beef en rijst, maar heel simpel met gestoomde rijst en een gebakken ei ook jammie. Als de radijskimchi die nu staat te fermenteren ook zo lekkel wordt, zal ik 't recept daarvoor ook hier delen Ong 600 g chinese kool, schoongemaakt en in smalle repen gesneden, beetje omkneden met ong 60 g zeezout. In pot proppen, water erbij tot het onderstaat, gewicht erop zodat alles ook onder blijft en afgedekt 1 dag op kamertemp laten staan. Dan kool afgieten, proeven en als het te zout is, afspoelen. Daarmee doorgaan tot het naar je smaak ok is (moet nog wel beetje zoutig smaken). Uit laten lekken. Meng voor de kimchi pasta in een kom: ong 120 schoongemaakte en fijngesneden prei (of bosui. Of chinese bieslook) ong 25 g schoongemaakte fijngeraspte gember 3 tenen knof uit de knijper 1 el vissaus 1 kleine el zeezout 1 tl suiker chilipoeder naar smaak (ik nam 1 tl aji pineapple chilipoeder, 1 tl gemengd chilipoeder van eigen pepers en 4 tl gochugaru) Meng dit met de uitgelekte kool. Prop weer in pot. Ik doe er dan een achtergehouden heel koolblad op met daarop een gewicht (zakje met water) zodat de boel goed onder blijft staan. Evt beetje extra water toevoegen als er niet genoeg vocht vrijkomt. 2 Dagen op kamertemp laten fermenteren, dan verhuizen naar de koelkast. Na een dag of 6 a 7 in de koelkast zou ie goed moeten zijn. Enjoy
  3. Ok, komtie Ong 600 g chinese kool, schoongemaakt en in smalle repen gesneden, beetje omkneden met ong 60 g zeezout. In pot proppen, water erbij tot het onderstaat, gewicht erop zodat alles ook onder blijft en afgedekt 1 dag op kamertemp laten staan. Dan kool afgieten, proeven en als het te zout is, afspoelen. Daarmee doorgaan tot het naar je smaak ok is (moet nog wel beetje zoutig smaken). Uit laten lekken. Meng voor de kimchi pasta in een kom: ong 120 schoongemaakte en fijngesneden prei (of bosui. Of chinese bieslook) ong 25 g schoongemaakte fijngeraspte gember 3 tenen knof uit de knijper 1 el vissaus 1 kleine el zeezout 1 tl suiker chilipoeder naar smaak (ik nam 1 tl aji pineapple chilipoeder, 1 tl gemengd chilipoeder van eigen pepers en 4 tl gochugaru) Meng dit met de uitgelekte kool. Prop weer in pot. Ik doe er dan een achtergehouden heel koolblad op met daarop een gewicht (zakje met water) zodat de boel goed onder blijft staan. Evt beetje extra water toevoegen als er niet genoeg vocht vrijkomt. 2 Dagen op kamertemp laten fermenteren, dan verhuizen naar de koelkast. Na een dag of 6 a 7 in de koelkast zou ie goed moeten zijn. Enjoy
  4. Lunch; het restje spinazie met rucolapesto van gisteren Strax: pulled beef met de állerlekkerste eigengemaakte kimchi ooit, tahtsai & radijsjes udt en rijst
  5. Poging tot het verwerken van de rabarber-overvloed; 2,5 kg werd rabarber-vlierbloesemjam, rabarberwodka & rabarbercrumble. Niet dat je ziet dat er iets geoogst is overigens, die rabarber gaat als een malle dit jaar
  6. Wow, super prachtig! Hier vloog dit weekend de eerste koninginnepage door de tuin. En als ik dit jaar weer rupsen vind, ga ik jouw project opvolgen Frans Vorig jaar vond ik 3 rupsen op de venkel, maar toen ik ze in veiligheid wilde stellen, waren ze al verdwenen...
  7. Ik krijg altijd honger als ik dit topic doorlees Vanavond pompoensoep met turks brood en hummus van eigen bonen
  8. Fijn filmpje Laen, dank voor de link! Enne Spitskool, die bak zit er iedere keer dan weer wel prachtig uit, of je 't nou polycultuur of iets anders noemt. Persoonlijk ben ik daar ook wel gevoelig voor hoor, ik probeer van m'n tuin echt wel een mooi geheel te maken. En zolang ikzelf nog kan bijhouden wat waar staat enzo, vind ik 't wel prima Enniewee, zo ziet mijn Vera-poly-(katte-)bak er nu uit. Conclusie; ik moet meer sla eten! En het kattebeest opvoeden En misschien heb ik een beetje té dicht gezaaid?
  9. Aha. Weet je ook waarom? Gewoon nieuwsgierigheid hoor, ik ben inmiddels overgestapt op zuren met karnemelk.
  10. Ow, dat deed ik laatst met m'n pepers, om 2 uur 's middags in de kas bij 42 graden... Maar het kwam goed, dus er is hoop RobO Ik heb gisteravond m'n voorgezaaide Franse haricots in een verhoogde bak gezet. In het midden staat mais en daaromheen de boontjes. Een soort van 2 zusters zeg maar En de komkommers en de ene augurk die de slakken heeft overleefd buiten uitgeplant.
  11. Hier staat al voor 't 3e jaar een rijtje wilde rucola in de kas. Kan er zowat 't hele jaar door van eten. Moet wel regelmatig drastisch snoeien want dat spul heeft 't erg naar z'n zin. Gelukkig eten we regelmatig pizza met heel veel rucola erop En in 't voorseizoen raapstelen, mosterdblad, koriander, shiso en sla. In de zomer behalve basilicum, pepers en aubergines ook de chayote, die staat in de kas en die leid ik naar buiten waar ie op de pergola z'n gang mag gaan.
  12. Dank Spitskool, klinkt goed. Misschien ga ik dat boek wel voor m'n verjaardag vragen Ik ben ook heel erg van de ik-rotzooi-maar-wat-aan-methode. Soms maak ik wel een soort van planning maar er komen altijd momenten dat er nú iets in de grond moet en dat ik op de plek waar dat dan gepland is, geen/ niet genoeg plaats heb. Ik noem dat altijd risicospreiding maar polycultuur klinkt veel sjieker, alsof je er verstand van hebt zeg maar
  13. Ik weet eigenlijk niet waar ze die dubbele hoeveelheid vandaan heeft... ze had t ergens gelezen. Of misschien toch in de war met karnemelk. Anyway, ik ben weer van m'n twijfels verlost, waarvoor dank Jorieke
  14. Voor de lunch; taart met snijbiet en blauwe kaas Vanavond; pomposoep en raapstelencake
  15. Hetzelfde als iedere dag; rondje klimmende winde uitsteken. De aanhouder wint zeggen ze...

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...