Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

  • 3 weeks later...
Geplaatst:

Ow how had je het geserveerd @moestuinpassie?

Ik vind het lekker als salade dus als een op zich staand gerecht. Hoeft voor mij niet ergens bij, maar als je per se een gerecht wil… dan zou ik opteren voor alles wat de frisheid van yoghurt kan hebben. Curry’s, pittige gerechten, rijst, brood. Zoiets.

  • Like 2
Geplaatst:

Dit wil ik ook gaan maken van de week, het ziet er heerlijk uit!

Nu heb ik wel een aantal paprika's van erg verschillende lengtes.

Maakt dat nog iets uit?

Of kunnen die gewoon allemaal bij elkaar op de bakplaat en in de potten?

Geplaatst:

Ahahaha formaat maakt bij jou wel uit @rookie. Die kleine is dan helemaal zwart tegen de tijd dat die grote klaar is. Ik zou hem halverwege eruit halen en alvast in een pot doen. Als die grote klaar is, nog even in de magnetron opwarmen. Met de hitte van de warme paprika’s erbij moet het helemaal goed komen.

  • Like 3
  • 1 maand later ...
Geplaatst:

hallo, ik heb nog een vraag over dit recept. Ik lees op internet dat knoflook in olie niet aan te raden is om te bewaren vanwege botulisme. Nu vroeg ik me af of dat ook hier een risico kan zijn of dat dit veilig is omdat je het eerst in de oven maakt?

Geplaatst:

Ik denk dat het vanwege de azijn toch anders is. Bovendien is het geen rauwe knoflook maar geroosterd. Ik maak het in elk geval al jaren en het is niet mijn geest die hier actief is.

  • Like 3
Geplaatst:
Op 5-4-2021 om 14:27, Mellie zei:

Ingemaakte paprikasalade

@Mellie wil jouw recept dit weekend graag maken. Ik heb 1 vraagje hierover (wellicht een domme 😊), de knoflook van de ingrediënten, doe je in iedere paprika 1 teen of snipper je alles en dan 1 theelepel gesnipperde knoflook in zo’n paprika? Dank je wel alvast!

Geplaatst:

In elke paprika 1 teen, maar omdat ik op een gegeven moment vrachtladingen paprika aan het maken was, ben ik in elke een halve teen in de lengte gaan doen. Scheelde weer pellen.

  • Like 1
  • Thanks 1
Geplaatst:
1 uur geleden, Mellie zei:

elke paprika 1 teen,

Ik hoopte al dat je dit antwoord zou geven 😃. Ik heb massa’s echt verse knoflook, yoghurt, dille en puntpaprika’s bij de Turkse deli-shop gekocht en ga zo aan de slag! En dit is echt met recht een deli-shop, niet normaal hoeveel verse (en voor mij bijzondere) specialiteiten daar verkocht worden! Walhalla.

  • Like 3
Geplaatst:

3 potten ingemaakt en wat over was vanavond gegeten, verrukkelijk! Ik denk zo maar dat de potten de kerst niet gaan halen. Dank voor het recept Mellie, dit is een blijvertje!

 

 

IMG_6760.jpeg

  • Like 3
Geplaatst:

Eèèn ik ben bezig! 

Eerst maar eens 1 kilo.

IMG_20241130_151508692_HDR.thumb.jpg.e1e826e115859f5896890bda0ab72819.jpg

 

Het is voor mijn kleine combi- magnetron wel wat passen en meten. De glazen schaal links bleek niet te passen 🤨 dus maar vervangen door een taartschaal. Toen ging het met het eerste hoge rekje wel heel hard qua zwart randje dus maar weer gewisseld met het lage rekje. Zo jammer dat ik geen middel rekje heb want het lage rekje past wel, maar er kan geen warmte tussendoor. Maar gewoon doorgaan 😀 

IMG_20241130_155120001_HDR.thumb.jpg.81417206e1bc1bd9e817c2ffc1a75049.jpg

Straks weer even omwisselen.

  • Like 3
Geplaatst:

Resultaat! Van 1 kg paprika blijft een pot van 500 gr over. Beste hulp zijn de bamboe knijpers. Oppakken bij de paprika-opening en gebruiken voor stevig aanduwen.

Ik gebruik ze trouwens bij alles wat heet is en niet met ovenwanten verplaatst kan worden. Kost niks bij Xenos of Action.

IMG_20241130_163842267_PORTRAIT2.thumb.jpg.36cb143ea3111de6bfd19172d2fcc8f9.jpg

 

Ik had ook een paprika over, dus gelijk opgegeten. Ik denk niet dat deze pot het eind van december gaat halen.

 

 

  • Like 4
Geplaatst:

Ik heb wat zaden voor puntpaprika's uit de zadendoos gehaald 2 weken geleden. Ik wil dan volgend jaar dit recept gaan maken. Lijkt me heerlijk! 

  • Like 3
Geplaatst:
Op 10-10-2024 om 19:36, Mellie zei:

Die saus die overblijft vind ik nl heel lekker


Het vocht wat over blijft van jouw ingemaakte paprika’s vind ik ook zo lekker. De lege paprika-pot met overgebleven vocht staat hier nog in de ijskast, dat gaat morgen in een saladedressing 😋.

  • Like 2
Geplaatst:

@gitta ik gebruik die van de paddenstoelen heel graag. Zoooo lekker en aards. Best heftige smaak eigenlijk maar ik neem er soms toch een klein slokje van. Zzzziiinnngggggg hihi niet verder vertellen.

  • Thanks 1

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...