Jump to content

Hallo


Lotte’s volkstuin

Recommended Posts

Hallo

Jaren terug toen wij onze volkstuin kregen (2012) was ik veel op dit forum te vinden. Als volkstuin groentje was het een fijne plek om kennis op te doen en vragen te stellen. Na verloop van tijd was dit niet meer zo nodig en ‘aldoende leert men’. Ik kon mijn gebruikersnaam en inloggegevens niet meer goed terugvinden ( iets met Volkstuingroentje: de naam is ook niet meer zo toepasselijk..).

Tijd voor een nieuwe naam en nieuwe fase. We gaan het namelijk vanaf nu helemaal anders aanpakken op de tuin. Iets wat ik al lang wil maar eigenlijk het lef niet voor had. Ook omdat het een vaarwel wordt tegen ‘nette rijtjes groenten op geschoffelde keurige groentebedden’, vaarwel tegen ‘overzicht’ en ouderwets tuinieren, vaarwel tegen het spitten wat ik stiekem ook gewoon leuk vond om te doen; ja ook op zware klei. Welkom permacultuur, welkom heuvels op boomstammen naar de methode van Philip Forrer. Iets nieuws is altijd leuk en spannend. Alles heeft ongetwijfeld haken en ogen maar we zien meer positieve gevolgen van omschakelen dan negatieve, kom maar door, we gaan ervoor. Ik hoop hier allicht nog meer ideeen op te doen over dit onderwerp en mensen te spreken die ook deze methode toepassen.

 

Groet,

Lotte

Link to comment
Share on other sites

Dankjewel Patrijs! Ik zal zeker updates plaatsen. We zien het als een nieuwe uitdaging: bevalt het niet dan kunnen we altijd weer naar de oude vertrouwde manier terug. Helaas heb ik nog weinig/ niks kunnen vinden over deze methode (Philip Forrer)op dit forum, anders ga ik nog wel op zoek naar een forum meer gericht op permacultuur methoden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...