Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

a405efcca7a545879a29b24b092b568d.jpg

 

- 8 liter rauwe geitenmelk (kan ook met Koe, dan heet ‘t “fromage blanc”)

- In pan en verwamen naar 25 graden (werk met gestereliseerd materiaal bij ongepasteuriseerde melk in het bijzonder)

- OF de melk eerst pasteuriseren naar 73 graden en dan terug koelen naar 25 graden. (Dat doe ik tegenwoordig standaard)

- Strooi 1/8e theel zuurselpoeder over de oppervlakte.

Als je met nat zuursel werkt, 1 ijsblokje zuursel is ruim voldoende voor 8 liter.

- 5 min laten hydrateren (bij poeder)

- Goed doorroeren met je schuimspaan, van boven naar beneden.

- 3 druppels stremsel per liter melk toevoegen. Kort doorroeren en met een tegen-roer tot stilstand brengen.

- Deksel op de pan en de hele nacht laten staan.

- In de ochtend of voormiddag de wrongel in een vergiet met kaasdoek, boven een pan (of je aanrecht) scheppen.

- Zo lang uit laten lekken tot de textuur je bevalt.

- Dan terug de pan in en zouten met 1 tot 2 theel kaaszout (ongejodeerd zout. Zoals dat goedkope zout van de Albertheijn in die kartonnen pakken) naar smaak.

 

Gebaseerd op dit filmpje.

 

Wil je mooie rolletjes?

 

Of bakken ofzo;

 

Of in vijgen- / druivenblad wikkelen?

 

Legio mogelijkheden!

aangepast door Gast

wees bevriend met kleine dingen

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...