Monique56 Posted July 31, 2011 Share Posted July 31, 2011 Ik ben nu een aantal jaren bezig met fruit uit eigen tuin in te maken. Het wordt steeds meer en nu kom ik er in om. Ik maak van aardbeien, frambozen, pruimen, vijgen, aalbessen rood en wit en blauwe bes en bramen afzonderlijk maar ook mix soms, jam met geleisuiker.Soms hele stukjes en soms moes maar ook gelei met citroenschilletjes.De houdbaarheid is toch langer dan ik soms lees. De potten van 2009 en 2010 zijn nog perfect (ongeopend).Om niets weg te gooien maak ik de frambozen en aardbeien in, in brandewijn (geen inmaakbrandewijn maar gewone) en s winters heerlijk lepelen. De jam die teveel is gebruik ik meestal in yoghurt of kwark en lekker bij roomijs met een toef slagroom of chocoladesaus.En vooral veel weggeven natuurlijk.De vijgenjam vind ik helemaal super en vijgenmoes gebruik ik met wild zoals eend of ander wild gevolgelte in de winter.en van w.b. de wekpotten zijn die van Blokker het slechtst vind ik en van Welkoop het best en goedkoopst. De schoefdoppotten bevallen mij het best.Maar de tip van gebruikte groentepotten met goed deksel ga ik zeker opvolgen. Al zou je maar de uitverkoopjes nemen van een paar dubbeltjes en de inhoud niet gebruiken dan ben je nog voordeliger uit. gr Monique Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.