Ga naar inhoud

Knol van snijbiet eten?


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Iemand op onze volkstuin heeft snijbieten met grote oranjekleurige knollen eraan... ik wil graag weten of die knollen ook eetbaar zijn?

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

  • 3 maanden later ...
Geplaatst:

ik heb wat snijbiet staan waar knollen aan zitten sommigen rond sommige peen vorm.

het gaat om de biet, niet het blad daar is denk ik iedereen wel van op de hoogte

wie heeft ervaring met het eten van de biet, de smaak en hoe evt bereiden, verwerken en kruiden

dit is wel een hele grote maar de jongere zijn denk ik lekkerder ??

 

236_a5ff9b1ffae393ec348faa471093d6e2.jpg

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

  • 9 years later...
Geplaatst:

Ik heb de proef op de som gedaan , samen met worteltjes en paarse aardappel .

eerst 10 min afgekookt en da nog eens in de oven met olijfolie en rozemarijn.

De wortel van de snijbiet had ik wel eerst geschild en in stukjes gesneden , het resultaat  was een zeer sterk draderig brokje met een lichte smaak naar snijbiet.

Maar door de harde draden is het niet aangenaam om te eten, dus voor mij heeft dit geen culinaire waarde.

 

Hendrik 

  • Like 1

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...