Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Kattenpoep slecht voor bloemenborder in tuin?


Jessica bouwman

Recommended Posts

Hi tuinliefhebbers,

 

Hopelijk kunnen jullie mij advies geven;

Mijn eigen kat doet tegenwoordig haar behoefte buiten in onze eigen tuin. Ze plast en poept op een vrij stukje aarde, in onze nu nog vrije border...

Maar, nu wil ik graag dit stukje grond ook gebruiken om wilde bloemen en zonnebloemen te zaaien...

Mijn vraag is, heeft t nut om hier de zaadjes te planten? Aangezien ik verwacht dat de grond wel enigzins is aangedaan door de urine en uitwerpselen?? Denken jullie dat de bloemen in deze grond zullen gaan kiemen en groeien?? 

Uiteraard weet ik dat ik er niet met blote handen in moet gaan, en zal ook extra zakken tuinaarde toevoegen om zo hopelijk een iets vruchtbare bodem te creeeren. Ik hoor graag jullie mening/ advies :-)

 

Ps, en hoelang duurt t voordat kattenpoep is verteerd?? Vind t namelijk nu wel fijn dat ik nooit meer een kattenbak hoef schoon te maken..

Edited by Jessica bouwman
Link to comment
Share on other sites

Als de kat er plast, zal de grond te zuur zijn. Dat zul je niet snel wegkrijgen waardoor de kans dat er wat groeit een stuk kleiner is. Katten zijn vleeseters en mest die je in de tuin voor de planten gebruikt, komt van planteneters. Persoonlijk geloof ik niet dat het goede mest voor de planten / bollen / struiken is. Hoe lang het duurt voordat de poep verteerd is, geen idee.

 

In ons vorige huis had ik veel overlast van de buurtkatten (poep in de tuin). Dat haalde ik altijd weg, dus geen idee hoe lang de vertering duurt. Hangt ook van de bodemvochtigheid af. Nu heb ik eigenlijk geen kattenoverlast meer en zelf heb ik ook geen katten. Wel honden en als die per ongeluk in de tuin poepen, haal ik dat ook weg. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...