Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Recept uit "In pot en fles" : Kerstomaatjes op aromaat van zachte wijnazijn zonder suiker - Basilicum op olijfollie. Beide mooi gelukt en staan te trekken in de kelder.

913_d13e75cf5af374e1b8db9d1d06ad4644.jpg913_ace57555f8f3900f3cf6237888824bee.jpg

Geplaatst:

Zoals je ziet is het een flesje van 500cc olijfolie van Bertoli. Olie eruit en opwarmen tot 40° (met thermometer meten). 150 gram verse gekneusde basilicum in de fles proppen (gaat gemakkelijk met de steel van een houten lepel, hierdoor worden de blaadjes ook gekneusd).

Warme olie erop gieten, alles gaat er niet meer in, er blijft ong een halve tas over. Dop erop en wegzetten.

De olie zal na drie à 4 weken gebruiksklaar zijn.

Om de olie langer te bewaren dan enkele weken, na 3 maand filteren en terug in fles doen. Als garnering enkele blaadjes basilicum erbij voegen.

bewaartijd : 1 jaar, gefilterd.

  • 2 years later...
  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Inderdaad, lange tijd niet meer online geweest. Drukke periodes gehad en wat ziekte. Wil niet zeggen dat ik niet meer tuinier hoor ! Ik kom nog wel terug kortelings met foto's van een "super" fruithakselaar en dito wijnpers om appels te persen. Tot dan !

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...