Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wat is dit? Hoe voorkom je dit? Is de tomaat nog eetbaar?


Truefood

Recommended Posts

Beste forum leden, 

 

Ik heb iets in mijn tomaten planten waarvan ik niet zeker ben. Zie fotos.

 

Er komen nog wel rode tomaten vanaf die prima van smaak zijn en goed ruiken. Maar ik vraag me af of dit nog verantwoord is om te eten. Er zitten wel wat rare plekjes op zie foto. 

 

De tomatenplanten hebben wel altijd buiten gestaan dus er is wel vocht op de tomaten gekomen. Dit zal ik volgend jaar anders aanpakken. 

 

Ik heb al het blad verwijderd om de laatste tomaten nog te laten rijpen.

 

Vraag 1: Wat is dit voor iets?

 

Vraag 2: Kunnen de afval tomaten en plantresten wel op de composthoop? 

 

Vraag 3: Hoe kan ik dit voorkomen? 

 

Vraag 4: Zijn de tomaten nog eetbaar? Zie foto. 

 

Vraag 5: Kan dit andere planten ook besmetten?

 

 

20201009_170509.jpg

20201010_123812.jpg

20201010_115937.jpg

20201010_124111.jpg

20201010_124119.jpg

20201010_124137.jpg

Link to comment
Share on other sites

Die kringen zijn een gevolg van te veel zon, waardoor de schil hard wordt. Weersinvloed dus. Zeker eetbaar, maar misschien stug in de mond.

 

https://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/cirkelvormige-barsten-bij-tomaten/

 

Voorlaatste foto van de stengels is phytophtera.  Of dat op de composthoop kan en mag, daarover verschillen de meningen.

Edited by Amrutten
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...