krab Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 Mijn braam doet en goed en niet goed. Ik denk dat ik rode vrucht ziekte heb, al worden de vruchten niet hard, maar schrompelen ze eerder. Ik herken de foute vruchten wel, maar vaak zitten ze aan een tros met goede. En andere schimmelen. dit is elk jaar zo. Toch aardige opbrengst gehad, 2 emmers vol zeker. De remedie staat op deze interessante site:http://www.wilfriedrobert.be/FRUIT/ziekten.html#Rodevruchtziekteaangetaste delen weghalen en afvoeren. Naast allerlei preventieve zaken die ik volgend jaar zeker ga doen, zoals zijtakken snoeien op 2 ogen. Dan komt er meer lucht. Maar nu:ik ben aan t snoeien, heel zorgvuldig, omdat ik weet dat ik dan nog tot de nachtvorst vruchten heb. Dus elke tros bekijken, de goede eraf, de rijpende laten hangen en de slechte wegsnoeien. Als de hele tros opgegeten is, snoei ik terug tot op t hout, want deze stengel gaat over 2 maanden toch terug geknipt worden. Geen vervelend werk, in de zon, maar wel heeeeel tijdrovend. Ligt dat aan mij, is er een betere manier, waarbij ik toch tot aan de nachtvorst bramen hou? Iemand ervaring? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Niet direct een antwoord op jouw vraag, maar ik heb tussen de frambozen ook wel een rare scheuten zitten met frambozen die per vrucht 5 of 6 dikke bolletjes hebben (veel dikker dan de gewone framboos). Die zijn ook niet echt lekker. Ik volg die takken tot aan de wortel waar ze vandaan komen en merk die. Op het najaar haal ik die er dan helemaal uit. Dat zet ik op het voorjaar nieuwe voor in de plaats (de goede frambozen maken namelijk uitlopers zat die niet in de "rij "staan). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LucV Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 In het voorjaar spuiten met 100 gram spuitzwavel per 10 liter water, als de scheuten een lengte van 5 - 15 cm hebben.Tweede bespuiting vlak vóór de bloei. Vroeg insnoeien en snoeihout verbranden. Bericht oorspronkelijk geplaatst door gebruiker: hmgjehea. Door een databasecrash zijn alle registraties in de periode van 29 juli tot en met 14 augustus verloren gegaan. Registreer aub opnieuw hier: ucp.php?mode=register Excuus voor het ongemak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viviane53 Posted July 23, 2022 Share Posted July 23, 2022 Kan je van de braambessen die zwart zien maar toch enkele rode plekjes hebben toch confituur maken? Hopelijk krijg ik snel antwoord en alvast bedankt daarvoor! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.